5 januari 2016 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Livigno: ski & shop till you drop

Livigno is een Italiaanse wintersportbestemming waar je behalve een fijn skigebied ook nog eens heel goed - belastingvrij! - kan shoppen, lekker kan eten en diverse andere activiteiten kan ondernemen. Wat dacht je van fietsen op een fatbike, sleeën met husky's, paragliden, met de auto over het ijs scheuren of sneeuwscooteren? Is dat allemaal iets té actief? Lekker wandelen of langlaufen kan natuurlijk ook. Livigno is een plek waar je een fijne en afwisselende wintervakantie kunt doorbrengen die verder gaat dan skiën alleen. Je leest er alles over in dit weblog.

Sfeervol dorp

Belastingvrij shoppen

Door haar bijzondere - ietwat geïsoleerde - ligging is Livigno al jarenlang belastingvrij. Tanken is erg goedkoop, maar ook sigaretten en drank zijn een stuk voordeliger dan je gewend bent. Naast een groot aantal sportwinkels vind je in het dorp ook veel kledingwinkels van grote bekende merken en parfumerieën. In de lange hoofdstraat wisselen de winkels, accommodaties, restaurants en bars elkaar af. Tijdens een week wintersport kan een shopaholic zijn of haar hart op halen. Ik zeg het maar eerlijk: ik ben iedere dag na het skiën even de winkelstraat in gegaan. Ik moest natuurlijk wel álle winkels gezien hebben...

Shoppen in Livigno

Lekker smullen

Livigno en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Overal in het dorp vind je fijne restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Naast de bekende gerechten als pizza en pasta kun je ook plaatselijke specialiteiten proeven als Sciatt, Pizzocheri en Bresaola. Stevig bergeten met die fijne Italiaanse touch. En een leuk detail: ook de prijzen van het eten zijn hier vriendelijk!

Lekker smullen in Livigno

Activiteiten in de sneeuw

Wil je eens wat anders dan op ski's of snowboard de berg af, dan heb je allerlei mogelijkheden in Livigno. Natuurlijk kun je een mooie wandeling maken of een tocht op de langlaufski's. Maar wat dacht je van een vlucht met een helikopter? Als je wilt kun je je ook af laten zetten met je ski's voor een mooie off-piste afdaling (heliskiën). Verder is racen op een mountainbike met extra brede banden - de fatbike - een erg leuke ervaring. Snelheidsduivels kunnen ook in een auto stappen en over het ijs racen of een tochtje maken met een sneeuwscooter of quad. Liever een romantisch uitje? Glijd dan door het winterse landschap in een slee die wordt getrokken door een stel enthousiaste husky's.

Fatbiken in Livigno

Oké, volgens mij is het wel duidelijk: wij zijn dol op Livigno. Waarom? Door het fijne skigebied, de shop- en andere winterse mogelijkheden en het heerlijke eten!

Meer informatie over Livigno >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen