23 december 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Livigno: verborgen Italiaans geheim

Livigno is een sneeuwzekere Italiaanse skibestemming die nog niet heel bekend is bij het grote publiek. Het ligt 'verborgen' in de Italiaanse Alpen vlak onder Zwitserland. Door de hoge ligging op ruim 1800 meter hoef je je over de sneeuw geen zorgen te maken. Livigno ligt de hele winter onder een dikke witte deken en wordt ook wel 'klein Tibet' genoemd. In dit weblog nemen we het skigebied onder de loep. Voor wie is het geschikt en welke faciliteiten zijn er? Verder beoordelen we het skigebied met sterren voor diverse categorieën.

Het skigebied

Livigno is absoluut één van mijn persoonlijke favorieten. Waarom? Allereerst is het dorp erg leuk, maar daarover lees je in een volgend weblog meer. Het skigebied is met 115 km aan pistes misschien niet enorm groot, maar wel heel erg fijn. Je vindt hier zeer brede pistes die perfect geprepareerd zijn. Je kunt echt heerlijk cruisen en carven. Ook voor minder geoefende skiërs zijn deze 'brede banen' fijn. Het skigebied bevindt zich aan beide zijden van het dorp, waardoor je eigenlijk de hele dag in de zon kunt skiën. De twee skigebieden zijn overigens goed verbonden middels een skibus.

Snowplaza beoordeling

Beginners Freeride/off-piste
Gevorderden Langlauf
Experts Sneeuwzeker
Families/kinderen Snowboard/freestyle
Snelle liften Prijsniveau

Livigno

Ideaal voor beginners

In het dal, direct bij de accommodaties, liggen meerdere brede blauwe oefenhellingen. Ideale afdalingen om de eerste bochten op de ski's onder de knie te krijgen. Het leuke is dat je vanaf de oefenhellingen zo het terras op kunt 'glijden' om pauze te houden. Lekker in het zonnetje even bijkomen en genieten van de Italiaanse keuken. Voor niet-skiende reisgenoten is dit ook leuk; zij kunnen vanaf het terras kijken naar pistes. Zodra je 'beginner-af' bent kun je al snel het skigebied van Livigno verder verkennen. Er zijn overal afdalingen die goed te doen zijn als je het remmen en bochtjes draaien onder controle hebt.

Leren skien in Livigno

Livigno met de kids

Livigno is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn meerdere oefenweiden in het centrum van het dorp waar de kinderen in alle rust kunnen leren skiën of lekker kunnen spelen in de sneeuw. Bij de skischool, kinderclub Lipigno, zijn kinderen al welkom vanaf drie jaar. In kleine groepjes maken zij op een speelse manier kennis met skiën. Naast de ervaren skileraren houdt ook mascotte Lupigno een oogje in het zeil.

Freeride mekka van Italië

Voor gevorderd wintersporters is er zo'n 65 km rode pistes te bedwingen. Liefhebbers van lange dagtochten komen in Livigno wat minder aan hun trekken. Je moet het niet erg vinden iets vaker op een dag dezelfde piste te nemen. Persoonlijk vind ik dat geen enkel probleem; ik ga de brede pistes met alle plezier nog een paar keer naar beneden! Met 20 km aan zwarte pistes vinden de echte experts hier niet heel veel uitdaging, maar naast de piste is nog genoeg te doen. Door de ligging, sneeuwval en fijne hellingen is het skigebied van Livigno een waar poederparadijs. Liefhebbers van off-piste skiën komen hier absoluut aan hun trekken en het gebied behoort dan ook tot de top van Italiaanse freeridegebieden.

Freeride Livigno

Vertoon je kunsten in de Snowparks of het Woodpark

Naast twee funparken beleven snowboarders, skiërs en freestylers hun 'offroad experience' in het Woodpark, een concept dat is overgewaaid uit Amerika. Een verborgen Freestyle trail midden in het bos, waar skiërs en snowboarders een adrenaline kick beleven. Negen ‘jibbing’ obstakels met de hand gemaakt van hout en sneeuw tussen de bomen en met elkaar verbonden via trails en verborgen passages.

Mottolino Snowpark Livigno

Afwisselend skigebied voor een brede doelgroep

Samenvattend is Livigno een perfect skigebied voor beginners, gevorderden, families, freestylers en freeriders. Kilometervreters en wintersporters die op zoek zijn naar steile uitdagende pistes zitten hier minder goed. In het volgende weblog nemen we het gezellige dorp, waar je heel goed belastingvrij kunt shoppen, onder de loep.

Meer informatie over Livigno >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen