Skip to navigation Skip to main content

Skitechniek: van pflug naar parallel skiën (video)

Ski jij al wat langer maar lukt het je niet om goed in de parallelhouding te komen? In deze video legt Jasper je uit hoe je de stap maakt van pflug naar parallel.

Belangrijk: eerst goede pflugbochten skiën

Voor je parallel kunt skiën is het belangrijk dat je een goede pflug bocht skiet. Wanneer je de pflug klein houdt, dan is de beweging naar parallel eenvoudiger te maken. Aan het einde van een pflug bocht zorg je voor een goede houding, waardoor je gewicht vooral op je dalski staat. Draai vervolgens je bergknie richting de berg en laat je bergski parallel naast je dalski komen. Let op: til je ski niet omhoog, maar schuif hem naast de dalski. Nu is de positie van je ski’s, voeten en knieën aan zowel de dal- als bergkant gelijk, oftewel parallel.

Skitechniek: van pflug naar parallel skiën (video)

Steeds eerder in de bocht je ski's parallel

Nu je deze beweging beheerst kun je proberen steeds vroeger in de bocht je ski’s parallel te zetten. Wil het maar niet lukken om je ski’s naast elkaar te krijgen? Of wil je nu het wel lukt leren om volledig parallel te skiën? Dan zie ik je graag in de skischool in Gerlos!

Jasper werkt als skileraar in Gerlos en is eigenaar van Sneeuwsportleraren.nl.

140 - Winter - Jasper

Over Jasper

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.