18 november 2015 door Thijs in 'Nieuws''

De 7 must-do

Net als elk jaar is er ook nu veel nieuws te melden uit de skigebieden voor het wintersportseizoen 2015/2016. Er worden zo'n 60 nieuwe liften geopend, bergrestaurants zijn verbouwd en er zijn veel nieuwe pistes aangelegd. Er zijn weer miljoenen geïnvesteerd om het ons wintersporters nog meer naar de zin te maken. Maar wat zijn nu de must-do's voor deze winter? Snowplaza heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste nieuwigheden uit de Alpen en een lijstje met must-do's voor je samengesteld. In welke nieuwe liften stap jij deze winter en van welke nieuw gecreëerde pistes daal jij af?

1. Van Saalbach naar Fieberbrunn skiën

De grootste vernieuwing van het winterseizoen 2015/2016 is wat ons betreft de verbinding tussen Saalbach-Hinterglemm en Fieberbrunn. Door de nieuwe TirolS gondellift ontstaat niet alleen het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, maar ook het skigebied met de langste naam: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

2. Je hoogtevrees overwinnen in de nieuwe Penkenbahn in Mayrhofen

De penkenbahn in Mayrhofen was door de hoogte al spectaculair, maar met de komst van de nieuwe gondellift wordt dit overtroffen. Vanaf december kun je met 23 anderen tegelijk in een gondel stappen, waarin je niet alleen van het uitzicht, maar ook van gratis WIFI kunt genieten. De bijna 50 miljoen kostende lift kan 3.000 personen per uur vervoeren.

Penkenbahn in Mayrhofen

De nieuwe Penkenbahn in Mayrhofen

3. Hoogstaand culinair genieten op 2900 meter hoogte

Op de Stubaier Gletscher wordt letterlijk op zeer hoog niveau gekookt. Het Gourmetrestaurant Schaufelspitz is met twee Gault Millau sterren bekroond en is hiermee het hoogstgelegen sterrenrestaurant van de Alpen. De aanrader: huisgemaakt 'Bündnerfleisch' van de Stubaier almos.

Chefkok David Kostner van Restaurant Schaufelspitz

Chefkok David Kostner van Restaurant Schaufelspitz

4. Op de ski's afdalen naar Zell im Zillertal

Nooit meer met de lift terug naar Zell am Ziller, want vanaf de winter 2015/2016 kun je via de nieuwe zwarte piste vanaf het middenstation Wiesenalm 2,2 km afdalen naar het dorp. De totale dalafdaling vanaf de Übergangsjoch (2500 m) is 10 km lang en overbrugt 1930 hoogtemeters.

Nieuwe dalafdaling Zell am Ziller

De nieuwe zwarte dalafdaling in de Zillertal Arena naar Zell am Ziller

5. Met de kids naar Ellmi's Kids Club in de nieuwe Hartkaiserbahn

De 44 jaar oude bergtrein vanuit Ellmau naar de Hartkaiser is deze zomer vervangen door een moderne gondellift. Het kinderparadijs bij het bergstation is nu een stuk sneller en comfortabeler bereikbaar.

Ellmi

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

6. Met een Porsche of Ferrari lift naar boven

De looks van bergliften worden steeds belangrijker. Deze winter kun je in Arosa Lenzerheide in een nieuwe Porsche Design gondel stappen. Liever Ferrari? Dan kun je in het skigebied van Laax instappen in een nieuwe lift die ontworpen is door de Italiaanse auto-fabrikant.

Porsche Design gondel in Arosa

Porsche Design gondel in Arosa

7. Modern en snel de berg op in Mellau

Ja, ze waren heel charmant, de kleine gondeltjes in Mellau, maar helaas was het ook vaak lang wachten. Daar komt deze winter verandering in met de nieuwe 10-persoons gondellift. Zo sta je lekker snel - in 6 minuten - in het skigebied!

Gondellift Mellau

De gondellift in Mellau

8. Vanaf de gletsjer van les Deux Alps over een blauwe afdaling terug naar het dorp skiën

De dalafdalingen terug naar Les Deux Alpes waren altijd behoorlijk pittig, maar daar komt vanaf dit winterseizoen 2015/2016 verandering in. Je kunt nu vanaf de gletsjer 10 km afdalen over een blauwe piste. Er is maar liefst 2 jaar aan gebouwd en € 10 miljoen geïnvesteerd in het laatste stuk van de dalafdaling.

Les Deux Alps

Relaxed terug skiën naar Les Deux Alps

Welke nieuwe liften of afdalingen ga jij deze winter nemen?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.