Skip to navigation Skip to main content

Zwitserse wintertips voor families

Gezinsdagkaarten, jongerenkortingen, skilessen die bij de weekpassen inbegrepen zijn, of dagkaarten met korting bij een hotelovernachting. Skigebieden in Zwitserland hebben aantrekkelijke kortingen voor gezinnen. Bovendien telt Zwitserland verschillende oorden die autovrij of autoluw zijn en het label “Gezinnen welkom” dragen. Arosa herhaalt dit winterseizoen haar bijzondere aanbod: gratis ski- en snowboardlessen voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Dit is niet alleen prettig voor de portemonnee, de actie bevordert ook het skiniveau van de kinderen en de veiligheid op de pistes.

Nog meer voordeel in Arosa

Dankzij de ‘Familienhit’ actie krijgen gezinnen die in Arosa een skipas voor zes of meer dagen kopen, er een extra dag gratis bovenop. Voor jonge gezinnen met minstens één kind onder de vier jaar, komt ‘Jungfamilienpas’ dan weer goed van pas. Dit is een doorgeefpas, geldig vanaf 4 dagen, dat afwisselend door één van beide ouders gebruikt kan worden. Nog een aantrekkelijke actie in het gebied Arosa Lenzerheide, is de ‘Familienbonus’ pas, geldig vanaf 4 dagen en voor gezinnen met minstens drie kinderen. Met deze pas staan zowel het derde kind als zijn of haar jongere broers en zussen gratis op de latten.

Profiteer van gratis skipassen

Ook in andere Zwitserse skioorden krijgen kinderen korting op skipassen of skiën ze zelfs gratis. Een gratis skipas voor kinderen tot 9 jaar wordt aangeboden onder meer in de gebieden van Les Diablerets & Villars-sur-Ollon, Saas-Fee, Gstaad en Zermatt. Op zaterdag kunnen ook jongeren tot 16 jaar gratis genieten van de skipistes in Zermatt.

Met de baby naar het Val d’Anniviers

Het Walliser Val d'Anniviers heeft een speciaal aanbod voor jonge ouders die willen genieten van het skiën én van hun baby. Het aanbod omvat 7 nachten in een appartement of hotel, 5 daagse skipas en 5 daagse wandelpas. De skipas en wandelpas kunnen doorgegeven worden van de ene op de andere ouder.

Bestemmingen met het label ‘Gezinnen welkom’

Elf wintersportgebieden in Zwitserland zijn autovrij. Deze gebieden zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en hebben aantrekkelijke activiteiten voor deze doelgroep. Zo ook de autovrije dorpjes Riederalp en Bettmeralp, die deel uitmaken van de gezinsvriendelijke Aletsch Arena. Ze organiseren onder meer een animatieprogramma voor de kinderen en beschikken over winterwandelpaden toegankelijk voor kinderwagens. In bestemmingen met het label ‘Gezinnen welkom’ veranderen kinderen in prinsen en prinsessen.

Gezinsvriendelijk Grächen

In Grächen bijvoorbeeld is de inrichting van een tiental gondels telkens geïnspireerd op een sprookje van de gebroeders Grimm. Dit winterseizoen wordt de nieuwe ‘Family Funslope’ in het skigebied Hannigalp in gebruik genomen, pal naast de Paradiesli-lift en het Skimovie-terrein. Een bijzondere beleving met (of zonder) de kinderen vormt de ‘Fondue-Gondel’: op vijf avonden in de winter kunnen gasten gezellig met elkaar kaasfonduën in de gondel naar de Hannigalp. Overigens profiteren gasten in Grächen in januari, maart en april van een vaste euro-wisselkoers van CHF 1.30.

Klik hier voor meer familievriendelijke bestemmingen in Zwitserland >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.