23 september 2015 door Thijs in 'Nieuws', Alpenweer''

Lauberhorn, Wengen

Het moment waar iedereen na de zomervakantie op wacht is weer aangebroken! Er is sprake van de eerste winterinval in de Alpen! Met name in Oostenrijk is flink wat sneeuw gevallen, maar ook in Zwitserland, Italië en Frankrijk kleuren de webcams wit. De intrede van de winter is helaas wel van korte duur, morgen zien we de temperaturen alweer flink stijgen en krijgt op veel plekken de zon weer de overhand. Helaas zal het in de meeste skigebieden dan weer snel gedaan zijn met de sneeuw. Tot die tijd is het echter genieten van prachtige witte webcams!

De winter komt dichterbij

De eerste sneeuw is voor mij altijd weer een magisch moment. Het betekent dat het wintersportseizoen dichterbij komt en dat ik binnen niet al te lange tijd weer op de ski’s mag staan. Er zijn zelfs als enkele gletsjerskigebieden geopend en de komende weken komen er daar nog meer bij. Wil je op de hoogte blijven van de sneeuwhoogte in jouw favoriete wintersportbestemming, dan kun je je inschrijven voor de snowalert. Bij verse sneeuw sturen wij jou een mail met daarin alle informatie over de verwachte sneeuw en de omstandigheden.

Wintersport nog niet geboekt?

Webcams uit de Alpen

Brandnertal

Een behoorlijke witte laag in het Brandnertal in Voralrberg

Warth-Schrocken

Donkere wolken vol sneeuw pakken zich samen boven Warth-Schröcken

Oberlech

Nog even geduld en we kunnen weer op de ski's in Oberlech

Sölden

Op de Giggijoch in Sölden wordt nog hard gewerkt

Plateau Rosa

Weliswaar wat minder sneeuw, maar toch een prachtig plaatje vanaf de Plateau Rosa (Zermatt)

Davoser See

De oevers van de Davoser See (1560 m.) kleuren wit

Engelberg, Titlis

Vanaf volgende maand kan er weer geskied worden op de Titlis in Engelberg

Les Houches

In Frankrijk, Les Houches, is duidelijk wat minder sneeuw gevallen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.