19 maart 2015 door Marlous in 'Familie/kinderen''

Ieder jaar komen er weer vele Nederlanders de Oostenrijkse Alpen bezoeken voor een heerlijke wintersportvakantie. Met name in de kerst- en de voorjaarsvakantie barst het van de Nederlandse kindjes die op skiles willen. En wat is er dan fijner dan een Nederlandse ski juf of meester? Afgelopen winter ben ik voor 4 weken naar Oostenrijk gegaan om mijn passie voor de mooiste sport over te brengen op de kids… Nee, het is niet alleen maar bier drinken in de après-ski. Elke ochtend staan we vroeg op, hijsen we ons in ons rode pak en haasten we ons naar de skischool. En elke dag is weer een feest: wat zal de dag vandaag gaan brengen?

Iedere les heeft zijn charme

Of het nu de allerkleinsten zijn die de eerste keer op de latjes beleven, jonge kinderen die zo hard mogelijk willen gaan over hobbeltjes of een privéles aan een mevrouw, iedere les heeft zo zijn charme. Aan het einde van de dag verzamelen we met alle leraren en delen we onze verhalen van de dag. En misschien is dat dan onder het genot van een heel klein biertje…

Trotse ouders

Het mooiste is de duidelijke vooruitgang die je ziet bij de kinderen. Naast het heel serieus skiën en oefenen, kun je soms ook lekker gek doen met ze. Tijdens het plezier maken, leren ze onbewust heel veel! Er is geen mooier compliment dan aan het einde van de week blije ouders ontvangen, apetrots op wat de kleintjes allemaal kunnen. Fantastisch om daar een grote bijdrage aan te kunnen leveren!

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Het is ook weleens zwaar hoor, skileraar zijn. Zo heb je voortdurend te maken met broekplassers, huilende kinderen of het feit dat de niet zo comfortabele skischoenen wel eens voor zere voeten kunnen zorgen. Maar het zien van sprankelende kinderogen en het geluid van schaterlachende kids, maken het allemaal dubbel en dwars waard. Ik zou het voor geen goud willen missen!

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Mijn werk als skilerares doe ik bij Ski & Snowboardschule Hochtal Wildschönau. De skischool ligt in het dorp Auffach in Tirol, waar ook de Schatzbergbahn naar het skigebied Ski Juwel Wildschönau-Alpbachtal gaat. Bij het middelstation bevindt zich het uitgebreide kinderland met lopende banden, kindercarrousel en een pannenkoekenliftje. Bovendien wordt hier iedere donderdag een slalomwedstrijd gehouden voor de kinderen. Het skigebied is fijn, met mooie brede pistes en bovendien erg afwisselend, mede door de aansluiting van Wildschönau naar het Alpbachtal.

Niets is leuker dan bezig zijn met mijn favoriete sport, en met al mijn enthousiasme deze passie overbrengen op leerlingen. Voor mij zit het seizoen er helaas weer op, maar volgend jaar ben ik absoluut weer in de bergen terug te vinden! Wat zijn jouw ervaringen met skiles?

Meer informatie over Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau >>

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Inmiddels werkt ze naast haar studie als skilerares in Ski Juwel.