8 februari 2015 door Marlous in 'Reisverslagen''

Turracher Höhe: een onontdekte wintersportjuweel

Diep in Oostenrijk, precies op de grens tussen Karinthië en Stiermarken, ligt het skigebied Turracher Höhe. Het skigebied beschikt over iets meer dan 35 kilometer aan pistes, en juist door deze omvang is het skigebied erg overzichtelijk. Turracher Höhe is ideaal voor rustzoekers en natuurgenieters, die niet zitten te wachten op Oostenrijkse ‘hoempapa’, maar juist van de omgeving en rust willen genieten. En ben je op zoek naar service en kwaliteit, dan moet je zeker dit juweeltje in de Alpen eens een bezoek brengen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden in dit gezellige skigebiedje.

Topservice van de pistebutler

Je kunt hem overal tegenkomen: de pistebutler! In het hele gebied zijn er twee butlers, die op ieder moment van de dag voor je klaarstaan. Niet alleen weet de pistebutler alles over het skigebied, daarnaast voegt hij ook net dat beetje extra luxe aan je vakantie toe. De pistebutler schenkt (gratis) prosecco voor je in, hij geeft snoep en ijsjes aan de kinderen en bovendien is hij een expert op gastronomisch gebied. De pistebutler wijst je de weg naar de lekkerste culinaire berghutjes!

Transport met de Seetaxi

Het skigebied Turracher Höhe kan eigenlijk verdeeld worden in twee delen. Het grote meer scheidt de twee delen van het skigebied van elkaar. Maar dat is geen probleem: een ritje met de Seetaxi zorgt ervoor dat je in een mum van tijd aan de andere kant van het bevroren meer aankomt. Een klein tractortje met een stang aan de achterkant rijdt de hele dag heen en weer om skiërs te vervoeren. Je ski’s kun je gewoon aan laten, houd je vast aan de stang en laat je naar de andere kant glijden!

Transport met de Seetaxi

Gastronomische keuken

De pistebutler neemt je mee naar allerlei leuke berghutjes waar je de lekkerste Oostenrijkse delicatessen kunt proeven. Probeer eens de hooisoep in de Almstube! Het geheime recept zorgt ervoor dat de soep alleen daar te krijgen is. Een aparte, maar heerlijke smaak. Absoluut de moeite waard om eens te proberen! Groot voordeel in Turracher Höhe: geen massale selfservicerestaurants, maar uitsluitend knusse berghutjes waar de serveersters je hartelijk verwelkomen.

Turracher Höhe is een nog onontdekte juweel in de bergen van Oostenrijk. Het skigebied ademt service en kwaliteit en is dan ook geschikt voor gezinnen vanwege het compacte karakter.

Bekijk hier de aanbiedingen voor een voordelige wintersport op de Turracher Höhe >>

Pistebutler, Turracher Höhe

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen