Skip to navigation Skip to main content

Het beste skigebied van 2015: de tussenstand

6179 - Het beste skigebied van 2015: de tussenstand (1)

Wat is jouw favoriete wintersportdorp? Deze winter gaan wij op zoek naar het beste skigebied van de Alpen. Bezoekers van Snowplaza kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete bestemming en maken hiermee tevens kans om een 6-daagse skipas te winnen voor het gebied van hun keuze. Sinds eind december wordt er volop gestemd en vandaag maken we de eerste tussenstand bekend: de beste 10 skigebieden van de Alpen op dit moment. Je kunt nog stemmen tot half februari, daarna maken we de definitieve winnaar bekend.

10. Schladming-Dachstein

Op de tiende plaats in de actuele top 10 staat het skigebied van Schladming-Dachstein. De bekendste dorpen van dit skigebied zijn Schladming en Ramsau-Dachstein.

Planai: een van de bergen van Schladming-Dachstein

9. Les Portes du Soleil

Een van de grootste skigebieden van Frankrijk is Les Portes du Soleil met ruim 600 km aan pistes. Favoriete dorpen in de skigebied zijn onder andere Châtel, Avoriaz en Les Gets

Het Snowpark in Avoriaz

8. Zillertal Arena

Dat de Zillertal Arena populair is onder Nederlandse wintersporters hoor je vooral in Gerlos, hier is de voertaal Nederlands. Ook komen we graag in Königsleiten. Het skigebied is populair bij families, maar ook bij feestgangers die na het skiën de bruisende après-ski ingaan.

Brede pistes boven Gerlos in de Zillertal Arena

7. Salzburger Sportwelt

Met meer dan 230 km aan pistes is de Salzburger Sportwelt een absolute topper in wintersportland. Het bekendste en meest populaire dorp in dit gebied is Flachau. Een dorp dat bekend staat als knus, gezellig en familievriendelijk. Ook liefhebbers van après-ski komen hier niets te kort.

Uitzicht op Flachau vanuit de Salzburger Sportwelt

6. Les Trois Vallées

Het grootste aaneengesloten skigebied in de wereld staat op dit moment op nummer 6. De bekendste en meest favoriete plaats is hier Val Thorens, maar ook Les Menuires is populair onder de Snowplaza bezoekers.

Val Thorens is het hoogstgelegen dorp van Les Trois Vallées

5. Sölden

Twee sneeuwzeker gletsjers, zo'n 150 km aan pistes, lange dalafdalingen en een swingende après-ski maken dat Sölden hoog in deze lijst van beste skigebieden staat.

Hoge bergen en indrukwekkende pistes: Sölden

4. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn doet haar naam eer aan: het is inderdaad een groot skicircus hier! Ruim 200 km aan pistes, knusse berghutten en een gezellige après-ski zorgen ervoor dat vele wintersporters hier jaarlijks terugkeren. De vierde plaats is dus niet geheel verrassend.

Gezellige dorpen en een mooi skigebied: Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang

3. Serfaus-Fiss-Ladis

Dit skigebied staat bekend als zeer kindvriendelijk. Er wordt alles aan gedaan om het de kleintjes naar hun zin te maken; kinderlanden, speciale liften, kinderrestaurants- en hotels. Ook volwassenen weten de ruim 200 km pistes van het skigebied enorm te waarderen. De 3 dorpen Serfaus, Fiss en Ladis werden veelvuldig gekozen door de bezoekers van Snowplaza.

Families met kinderen komen graag in Serfaus-Fiss-Ladis

2. Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Dat een groot en sneeuwzeker skigebied garant staat voor succes bewijst de Silvretta Arena. Het Zwitserse Samnaun deelt samen met het bruisende Oostenrijkse Ischgl bijna 240 km aan pistes. Het grootste gedeelte van deze pistes ligt boven de 2000 meter waardoor het seizoen hier niet alleen lang, maar ook erg sneeuwzeker is.

Uitgestrekte pistes in de Silvretta Arena Ischgl -Samnaun

1. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Het grootste aaneengesloten van Oostenrijk staat op dit moment op nummer één in de lijst 'Beste skigebied van 2015' gekozen door de bezoekers van Snowplaza. Onder Nederlanders zijn vooral de dorpen Ellmau, Brixen im Thale en Westendorf erg populair. Op de 280 km pistes kun je - als je dat wilt - een week lang skiën zonder dat je dezelfde afdaling maakt.

Er zijn meer dan 60 gezellige berghutten in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

De beste skigebieden per land

Snowplaza heeft niet alleen gekeken naar het beste skigebied van de Alpen, maar ook naar de beste skigebieden per land. Hieronder de populairste skigebieden:

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.