10 januari 2015 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

Fieberbrunn

Sinds afgelopen zondag zijn we met de Snowplaza Ski Safari onderweg in de Kitzbüheler Alpen. We hebben de plaatsen Ellmau, Fieberbrunn en Kirchberg en hun skigebieden bezocht. En hoewel de winter ook hier pas sinds de kerst echt is doorgebroken, zijn de sneeuw- en pistecondities momenteel prima. Het is wit tot in het dal! Vandaag wordt een spannende dag; het heeft vannacht hard geregend, dus hoe zullen de pistes zijn? Maar vanaf morgen gaat het gelukkig weer sneeuwen.

Verse sneeuw in Ellmau

Zondag kwamen we ’s ochtends vroeg aan in Ellmau. De grijze ‘sneeuwlucht’ beloofde veel goeds en ’s middags begon het dan ook echt flink te sneeuwen. En hoewel Ellmau sinds de kerst in winterse sferen is, konden de pistes hier zeker nog wel wat verse sneeuw gebruiken. Sommige pistes vertoonden flink wat bruine plekken. Toch is dat met de zachte grasondergronden in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental geen probleem. Ook al ligt er minder sneeuw, last van stenen heb je er niet zo snel. Op maandag was het genieten van de verse sneeuw en het verschil met de dag ervoor was direct duidelijk te zien. De pistes lagen er – zeker voor de hoeveelheid sneeuw die er momenteel is – prima bij. Lekker skiën in Ellmau dus!

Nog meer sneeuw in Fieberbrunn

Op dinsdagochtend zijn we doorgereden naar Fieberbrunn. Fieberbrunn ligt in het Pillerseetal en metingen van de afgelopen 30 jaar hebben uitgewezen dat in deze regio de meeste sneeuw valt van heel Tirol. En hoewel we in Ellmau absoluut niet konden klagen over de sneeuw, lag er in Fieberbrunn toch duidelijk nog wat meer! Qua weer vielen we ook met onze neus in de boter. Na een ietwat bewolkte dag dinsdag, hadden we woensdag ‘Kaiserwetter’. Krakend verse sneeuw op de pistes en een strakblauwe lucht in de ochtend. De afdalingen in het skigebied lagen er allemaal top bij, geen ijsplaten, maar de heerlijkste sneeuw die je je kunt wensen. Zelfs op de pistes op de zuidhellingen was het genieten met hoofdletters.

Fieberbrunn

Een prachtige dag in Fieberbrunn afgelopen woensdag

Prima pistes in Kirchberg

En op naar de volgende bestemmingen: Kirchberg! Donderdagochtend begon mooi, maar al snel werd het zwaar bewolkt. Helaas kwam er geen sneeuw uit deze wolken die het zicht niet altijd even gemakkelijk maakte. De 63 cm sneeuw die er in Kirchberg op de pistes lag, bleek genoeg voor fijne afdalingen. De ene piste lag er iets beter bij dan de andere. Hier en daar kwam er wat ijs of ondergrond door het sneeuwdek, maar al met al was het ook hier fijn skiën. Helaas was de ‘Streif’ richting Kitzbühel dicht door de voorbereidingen op de Hahnenkammrennen, maar verder was bijna alles geopend in Kitzbühel & Kirchberg. Gisteren waren er diverse liften en pistes gesloten door de harde wind, maar daar hadden meer skigebieden last van. Een goede reden om ’s middags de rodelbaan op de Gaisberg te testen. Ook hier lag voldoende sneeuw.

Kirchberg

Een diepdonkere lucht, maar helaas geen verse sneeuw in Kirchberg

Vandaag: SkiWelt, daarna Gerlos en Mayrhofen

Vandaag staat Brixen im Thale op het programma. We gaan dus weer een dagje terug naar de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar nu de andere kant van het skigebied. Daarna gaan we door naar Gerlos en Mayrhofen. We zijn benieuwd hoe het daar zal zijn. Heb je nog tips voor de bestemmingen die we gaan bezoeken? Laat het ons weten!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.