23 januari 2015 door Marlous in 'Tips''

Espen Gees/123rf.com

Een wintersport in Noorwegen is anders dan in de Alpen. Het is een avontuur dat je als wintersportliefhebber eigenlijk een keer meegemaakt moet hebben. Noorwegen beschikt namelijk over prachtige skigebieden. Terwijl je van de pistes afvliegt, kun je keer op keer genieten van een uniek uitzicht. Maar Noorwegen is natuurlijk niet zo gemakkelijk te bereiken als een wintersportbestemming in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Wat is de beste manier om naar Noorwegen te reizen? In dit weblog lees je alles over de perfecte oplossing: de ferry!

Bestemmingen in Noorwegen

De makkelijkste en meest geschikte optie om naar Noorwegen te reizen is de veerboot. Vanaf Hirtshals in Denemarken vaart de Fjord Line naar verschillende bestemmingen in Noorwegen. Zo reist de boot naar de gebieden Langesund en Kristiansand in het zuiden van Noorwegen, en vaart de boot naar de Noorse fjorden. Ook reist Fjord Line direct naar Bergen en Stavanger. Fjord Line maakt gebruik van verschillende schepen. Op de boten MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord zijn restaurants en entertainment aanwezig. De MS Oslofjord en de Fjord Line Express zijn wat eenvoudiger, maar daardoor zeker niet minder.

Jon Inge Nordnes/Allegro

Overnachten op de boot

Aan boord kun je kiezen voor een hut of een stoel. Er zijn luxe suites met zeezicht voor 1 tot 4 personen, maar er zijn ook kleinere hutten verkrijgbaar. De hutten zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, televisie en minibar. Je kunt ook verblijven in de standaardhutten zonder raam. De meest voordelige optie is de slaapstoel.

Styrk Fjærtoft Trondsen

Dineren op een veerboot

Op de boot zijn een aantal restaurants aanwezig waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een goede maaltijd. Zo kun je naar het Commander Buffet, waar je geniet van een uitgebreid buffet, met een speciaal minibuffet voor de kleintjes. Ook in het Oasis Garden Café, sfeervol ingericht als tuin, kun je jezelf bedienen met heerlijke gerechtjes. Bungalow Wine & Tapas is een stijlvol restaurant waar je ontspant met een goed glas wijn en een overheerlijk diner. En tot slot bevindt zich aan boord het restaurant Grieg Gourmet, een chique restaurant waar je terecht kunt voor een smaakvol etentje.

Mike Louagie / Ole Musken - Palookaville

Muzikaal spektakel

Van verveling is er absoluut geen sprake wanneer je aan boord bent van de MS Stavangerfjord of de MS Bergensfjord. Er is genoeg entertainment aanwezig om je avond compleet te maken. De artiesten verzorgen keer op keer een prachtige show vol muziek en dans. Ben je meer toe aan een rustige avond? Dan is de pianobar bij Bungalow Wine & Tapas een ideale oplossing.

Hoe lang is het reizen?

Vanuit Hirtshals naar Stavanger ben je zo’n 10 uur onderweg met de MS Stavangerfjord of de MS Bergensfjord. Wil je doorreizen naar Bergen, dan doe je er iets meer dan 15 uur over. De Fjord Line Express vaart in 2 uur naar Kristiansand. Met de MS Oslofjord vertrek je vanuit Strömstad en ben je binnen tweeënhalf uur in Sandefjord.

Met de Fjord Line kun je op een ontspannen manier je bestemming in Noorwegen bereiken. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over reizen met de Fjord Line >>

Espen Gees

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Inmiddels werkt ze naast haar studie als skilerares in Ski Juwel.