9 december 2014 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Sognefjord

Dat wintersporten in Noorwegen bijzonder is kon je in de vorige weblogs over Klik hier voor meer informatie over Sognefjord >>

Ideaal voor families en freeriders

De Sognefjord reikt 200 km landinwaarts waar de Nationale Parken Jotunheimen, Jostedalsbreen en Breheimen liggen. Ook bevinden zich hier de skigebieden Sogndal Hodlekve en Sogn Skisenter. Beide gebieden liggen op zo’n 10 tot 15 minuten rijden vanaf de fjord en bieden naast geprepareerde pistes ook een enorm aanbod aan off-pistemogelijkheden. Daarnaast voelen ook kinderen zich hier thuis, omdat er genoeg ruimte en rust is om lekker te skiën en sleeën. Het klimaat zorgt voor zeer goede sneeuwcondities met vooral veel ‘droge sneeuw’.

Sognefjord

Sogndal Hodlekve

Met slechts 8 km aan geprepareerde pistes kan Sogndal Hodlekve natuurlijk niet tippen aan een gemiddeld skigebied in de Alpen. De Noorse skigebieden hebben echter totaal andere kwaliteiten. Aan sneeuw is hier nooit een gebrek en sneeuwkanonnen zijn hier niet nodig. Sogndal Hodlekve is een waar paradijs voor kids en off-pisteliefhebbers. Het gebied kent veel gidsen die je op de ski’s de mooiste plekjes en afdalingen naast de pistes laten beleven. Ook kun je er verschillende alternatieve wintersporten beoefenen zoals bijvoorbeeld ijsklimmen.

Sogn skisenter

Ook het Sogn Skisenter moet het niet hebben van indrukwekkende aantal pistes, maar vooral van de overweldigende natuur en de rust. Voor families is hier een speciale en gratis skilift. De skischool zorgt dat zowel beginners als kids het skiën goed onder de knie krijgen. Ben je gevorderd en wil je je grenzen buiten de pistes ontdekken, dan kan dat natuurlijk ook. En wil je even wat anders dan skiën, dan kun je hier mooie winterwandelingen maken door de ongerepte natuur.

Sognefjord

Sogndal: gezelligheid aan de fjord

De meest levendige plaats in Sognefjord is Sogndal dat direct aan de fjord ligt. In het oude centrum vind je tal van historische kerken die de plaats haar bijzondere karakter geven. Ook voor gezelligheid moet je in Sogndal zijn. Er zijn hier tal van restaurants en gezellige pubs, zoals de Lægreids Pub.

Sognefjord is net als veel andere Noorse bestemmingen niet een standaard wintersportplaats. Een vakantie hier is een complete winter- en natuurbelevening, waarvan skiën slechts een onderdeel is.

Klik hier voor meer informatie over Sognefjord >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen