21 januari 2015 door Marlous in 'Skigebieden onder de loep''

Sölden

Wanneer je op zoek bent naar een ultieme wintersportbeleving, dan biedt Sölden de perfecte uitkomst. Dit veelzijdige skigebied beschikt namelijk niet alleen over bijna 150 kilometer aan pistes voor iedere soort skiër en een uitgebreid gletsjergebied. Ook voor andere leuke wintersportactiviteiten ben je hier op de juiste plek. Zo maakt Sölden plaats voor wintersporters die graag winterse activiteiten doen als ijsstokschieten, sleeën en schaatsen, maar ook aan liefhebbers van drankjes en dansjes heeft Sölden gedacht. Voordelig skiën in Sölden? Boek nu vanaf € 300,- >>

Op het ijs

Sölden beschikt over een grote ijsbaan, waar groot en klein rondjes draaien op het ijs. Speel daar wat muziek bij af en de avond is compleet! Naast schaatsen is het ook mogelijk om hier andere spelletjes te spelen. Er is materiaal te huur voor het ijsstokschieten, en voor een potje ijshockey kun je hier ook altijd terecht.

Vanuit de lucht

Bergen zijn natuurlijk altijd indrukwekkend, maar het uitzicht van bovenaf brengt een hele nieuwe ervaring met zich mee. Vanaf het bergstation van de Giggijochbahn is het mogelijk om deze belevenis mee te maken. Daar is namelijk het startpunt van de paraglidevlucht die je onder begeleiding kunt maken.

Wintersport in Sölden

Volg jezelf tijdens het skiën

Ben je van plan flink wat meters op de ski’s te maken, en ben je eigenlijk wel benieuwd naar waar je allemaal heen gaat op zo’n dag? Bij de gondels van Giggijoch en Gaislachkogl zijn Skiline-apparaten te vinden. Het enige dat je hoeft te doen is je skipasnummer invullen. Op de website van Skiline kun je vinden hoeveel hoogtemeters je gemaakt hebt, hoeveel kilometer je geskied hebt die dag, hoeveel skiliften je gepakt hebt en nog veel meer andere leuke dingen!

Proost!

Van zo’n dag vol wintersport krijg je natuurlijk dorst. Gelukkig kom je in Sölden volledig aan je trekken! De alcohol vloeit al in de middag en er wordt gedanst tot in de late uurtjes. Er is genoeg keuze aan après-skitenten, maar echte aanraders zijn de Fire & Ice en de Mogul Bar. Voor een borrel na het skiën of een nacht lang met de voetjes van de vloer, er is hier voor iedereen wat wils.

Après-ski in Sölden

Culinaire hoogstandjes na het skiën

Een gastronomisch diner of gewoon een lekkere snack, Sölden is de juiste bestemming. Er is hier een ruime keuze aan restaurants. Ook in de bergen zijn er diverse restaurants en hutten waar je lekker een hapje kunt eten. Op een hoogte van 2170 meter ligt restaurant Tiroler Stube, waar je met open armen wordt verwelkomd voor een heerlijk Tirools gerecht.

Voordelig skiën in Sölden? Boek nu vanaf € 300,- >>

Wat is jouw leukste ervaring met Sölden?

Bergrestaurant

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen