29 november 2014 door Yvonne in 'Familie/kinderen', Skigebieden onder de loep''

De skilift vanuit het dorp.

Midden in de Franse Alpen, in de regio Savoie, ligt La Norma. Dit knusse - en zeer betaalbare dorp - ligt op 1350 meter hoogte en is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg en het station. Mede dankzij het autovrije centrum is het een aantrekkelijke bestemming voor de wintersportvakantie met het gezin en met name met kleine kinderen. De auto kan gratis aan de rand van het dorp worden geparkeerd in een overdekte parkeergarage. Een tweede voordeel van La Norma is dat de kans vrij groot is dat je tot aan de voordeur van je chalet of houten appartement door kunt skiën.

Bosrijk skigebied geschikt voor beginners

Ruim 65 kilometer aan pistes liggen verspreid over 700 hectaren en een hoogteverschil van 1400 meter. Vanuit het dorp kan je 2 liften omhoog nemen: de gondel richting de top van de La Norma op 2917 meter en de stoeltjeslift richting de top van de Col De Pelouse op 2798 meter. Het gebied bestaat uit 2 zwarte, 11 rode, 7 blauwe en 7 groene pistes. Dit maakt het gebied zeer geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders en minder uitdagend voor de gevorderde wintersporter. Door het prachtige boslandschap lopen een groene en een rode dalafdaling tot in het dorp. Dankzij de noordwestelijke ligging is de sneeuwkwaliteit erg goed en indien nodig beschikt La Norma over 121 sneeuwkanonnen. Een skipas voor 6 dagen voor een volwassene kost €145,-.

Wandelen op de La Norma

Voorzieningen voor de kleinsten

De skischool van La Norma is ESF, geschikt voor elk type wintersporter. Groepslessen (alle niveaus) met een praktijktest op zondag en 5 lessen van 2,5 uur kost €145,-. Hiernaast biedt ESF een aantal speciale programma’s: wedstrijdskiën, snowboard freestyle en snowboard freeride. Voor de kleinsten is er de kinderweide met de Piou Piou club voor de 3 en 4-jarigen en Ourson voor de kinderen van 5 jaar. Nog niet de ski’s op? Bij de crèche Les Lutins zijn de kinderen van 3 maanden tot 4 jaar welkom en bij de club Les Diablotins kinderen van 5 tot 12 jaar. Hier doen de kinderen allerlei leuke activiteiten zowel binnen als buiten.

Prachtig uitzicht

Activiteiten buiten de piste

Naast de pistes is er ook voldoende te beleven in La Norma. Voor de wandelliefhebbers zijn er in het dorp her en der wandelkaarten te vinden, Meer informatie over La Norma >>

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen