Skip to navigation Skip to main content

Familiepret in Gstaad-Saanenland

Mondain, stijlvol en luxueus, zijn de drie woorden waarmee het skigebied van Gstaad-Saanenland en de omliggende dorpen vaak omschreven worden. Voornamelijk het dorp Gstaad krijgt regelmatig bezoek van filmsterren en andere beroemdheden. Maar dit Zwitserse alpengebied is niet alleen goed voor echte sterren, ook families en kinderen zullen hun ogen uitkijken en een groot genoegen beleven. Het skigebied en de nabijgelegen dorpen Saanen, Gstaad, Schönried, Zweisimmen en Château-d'Oex bieden namelijk heel wat meer dan kaviaar en champagne…

Voordeel voor kinderen

Wanneer je met kinderen naar Gstaad-Saanenland komt, profiteer je van een enorm groot voordeel. Kinderen tot 9 jaar skiën hier namelijk gratis. Ook in sommige hotels kunnen kinderen tot die leeftijd gratis verblijven. In het skigebied zijn meerdere skischolen te vinden, die elk een over een groot en uitgebreid kinderland beschikken. Kinderliftjes, lopende banden, een kindercarrousel, alles is aanwezig om de kinderen plezierig en succesvol de eerste keren op de latjes te laten beleven.

Sleeën met het gezin

De rodelliefhebbers zullen in Gstaad-Saanenland hun hart ophalen. Ruim 25 kilometer aan rodelpaden lopen richting allerlei dorpen. Maak met de hele familie een rodeltocht en geniet onderweg van een heerlijke lunch of kop koffie bij één van de bergrestaurants. Eenmaal aangekomen bij de eindbestemming, brengt de bus je weer terug naar het dorp.

Snowfun voor jongeren

Niet alleen kleine kinderen, maar ook jongeren beleven niets anders dan vertier in het prachtige skigebied. Gstaad-Saanenland beschikt over maar liefst drie snowparks, die elk wemelen van de unieke elementen en obstakels. Bij de Hornberg in Saanenmöser bevindt zich Snowpark Gstaad, waar voor zowel beginners als ervaren freestylers jumps en grinds te vinden zijn. De perfecte oplossing voor de onervaren jeugd is de Big Airbag. Wat voor sprong je ook maakt, je landt altijd zacht op het grote kussen. Wil je je adrenalinelevel echt doen laten stijgen, probeer dit dan eens in de avond…

Familieritjes met paarden of husky’s

Leuke ervaring met het gezin is een rit met de paardenkoets, paardenslee of met de huskyslee. Een plezierig avontuur voor kinderen én volwassenen. Voel de wind door je haren gaan, terwijl je intussen geniet van het imposante landschap en de charmante dorpjes. Onderweg stop je om te genieten van glühwein of warme chocolademelk.

Als het buiten te koud is

Is het je buiten te koud of ben je voor de afwisseling aan iets anders toe, dan zijn er ook genoeg leuke indooractiviteiten voor het hele gezin te doen. Gstaad beschikt over een groot binnenzwembad met kinderglijbanen, een snackbar en duikplanken. Voor de nodige ontspanning kun je je daar laten masseren of even tot rust komen in de sauna. Ook is het mogelijk om met de familie naar de klimhal of de bowlingbaan te gaan.

Of je nu met de allerkleinsten, al wat oudere kinderen of jongeren op wintersport gaat, in Gstaad-Saanenland is er voor de hele familie wat te doen. Wat is jouw ervaring met dit wintersportgebied?

Meer informatie over skigebied Gstaad-Saanenland >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.