13 oktober 2014 door Marlous in 'Gadgets''

GoPro

Het wachten is voorbij: de GoPro Hero 4 is eindelijk uitgekomen! De actiecamera is in twee verschillende versies beschikbaar, de GoPro Hero 4 Silver Edition en de Hero 4 Black Edition. Nieuw aan deze GoPro is het touchscreen, een resolutie van 4k en de mogelijkheid om ook ’s nachts opnames te maken met de Night-modus. Is de prijs van de GoPro het waard in vergelijking met andere modellen? En hoe kun je het meeste uit dit apparaatje halen en de allermooiste video’s tijdens het skiën te maken? In dit weblog lees je alles over de nieuwe GoPro Hero 4.

Prijs en technische aspecten

De GoPro Hero 4 Black Edition kost zo’n €500,- en is vooral geschikt voor de echte videofreaks die graag professionele video’s maken. Het meest innovatief aan deze editie is de superscherpe beeldkwaliteit dankzij de 4k-resolutie (Ultra-HD), zelfs bij 30 beelden per seconde. Wanneer je de camera in Full HD-modus zet, is het zelfs in staat om 120 beelden per seconde te maken en dat zorgt ervoor dat het beeld ook in slow motion scherp blijft. De Silver Edition kost €350,- euro en is zeer gebruiksvriendelijk. De camera beschikt over een touchscreen met een swipe-systeem. Hierdoor is de camera makkelijker te gebruiken maar de batterij kan er wel sneller van leeg gaan. De maximale resolutie van deze editie bedraagt 2,7k. Door middel van de GoPro-app kun je de camera op afstand besturen en instellen naar jouw wensen. Bekijk de GoPro >>

Alternatieven voor de GoPro Hero 4

Een van de meest aantrekkelijke alternatieven voor de GoPro Hero 4 is natuurlijk de vorige editie, de GoPro Hero. Voor €125,- euro heb je deze camera al en deze maakt net als de nieuwe edities, met 30 beelden per seconde, scherpe beelden in Full HD. Ook is deze camera waterdicht. Een ander alternatief is de Sony HDR-AS100V voor €240,- euro. Deze camera beschikt over een uitstekende beeldkwaliteit (60 beelden per seconde), beeldstabilisatie, GPS en een displayarmband. Nog een andere optie is de Panasonic HX-A500. Kies je voor deze camera, dan is dat meer een kwestie van smaak, want deze actiecamera is net zo goed als de GoPro Hero 4 Black Edition. Een nog betere reden om voor deze camera te kiezen is de prijs, want met €360,- is de camera aanzienlijk goedkoper dan de GoPro.

GoPro Hero

Praktische tips voor filmen tijdens het skiën

Je hebt niet veel nodig om een mooie vakantievideo in elkaar te zetten. Speel simpelweg met de instellingen op het apparaat en film van verschillende afstanden. Film acties van dichtbij, film van een kleine afstand tijdens het feesten of maak van een grote afstand een prachtig panoramabeeld. Ook kun je de GoPro eens in de ‘selfie-modus’ zetten met de speciale fish-eyelens. Wissel de afstanden waarop je filmt af, zodat de video niet saai wordt en afwisselend blijft. Voor zo’n €40,- euro heb je al hulpmiddelen als een statief of een houder, waarmee je je camera overal kunt houden waar je wilt! Voor andere leuke effecten kun je de camera op vogel- en kikkerperspectief plaatsen. Op deze manier haal je heel gemakkelijk het maximale uit je actiecamera!

Film jij tijdens het skiën?

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Inmiddels werkt ze naast haar studie als skilerares in Ski Juwel.