4 oktober 2014 door Marlous in 'Nieuws''

SnowWorld

SnowWorld beschikt momenteel over een indoorskihal in Zoetermeer en Landgraaf maar heeft plannen om internationaal te gaan. Momenteel zit de organisatie middenin het proces om het succes van SnowWorld over de grens uit te breiden. Inmiddels zijn de locaties van de nieuwe indoor skiresorts bekend: SnowWorld zal zich gaan vestigen in Barcelona en Parijs. Op eigen rekening en risico is SnowWorld hard bezig met het ontwikkelen van de nieuwe indoorskibanen. Dan kun je voortaan een citytrip combineren met een middagje op de piste!

Skibaan in Barcelona

SnowWorld heeft een geschikte locatie gevonden voor de overdekte skihal in Barcelona, naast een hotel met ruim 200 kamers. Het skiresort zal beschikken over een skibaan met een lengte van 300 meter. Ook zal er een oefenweide komen en een funpark. Daarnaast wil SnowWorld twee schaatsbanen bouwen in de skihal. In het skiresort zullen ook vergaderzalen, een skishop en wellness- en fitnessruimtes komen. Verder zal SnowWorld Barcelona over meerdere restaurants beschikken.

Parijs krijgt een eigen skiresort

De locatie van SnowWorld Parijs is inmiddels bekend. De indoorskibaan in Parijs zal worden gevestigd op de Colline d’Elancourt. Het plan is om een skiresort te bouwen met een skibaan van 310 meter. Ook hier zal een funpark en een oefenpiste komen. Bij dit skiresort is het plan om niet alleen een indoorskihal te bouwen, maar net als in SnowWorld Landgraaf ook een Outdoor Park te realiseren. Ook in SnowWorld Parijs zullen er restaurants, vergaderruimtes, een wellness- en fitnesscentrum en een skishop komen. De skihal zal naast een hotel met 100 kamers worden gebouwd.

Oscar Cruz, president Catalaanse Wintersportbond, samen met Koos Hendriks, CEO SnowWorld.

De bouw is nog niet gestart

Op dit moment wordt er hard gewerkt om verdere stappen te zetten in het proces. Het is dan ook nog niet bekend wanneer de bouw van de internationale skihallen daadwerkelijk gerealiseerd wordt. De komende weken zal SnowWorld het bestemmingsplan afronden.

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Inmiddels werkt ze naast haar studie als skilerares in Ski Juwel.