29 september 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

© OT Val Thorens

Vriendengroepen hebben genoeg keus in de Alpen. Er zijn tal van bestemmingen waar gezelligheid en goede wintersportmogelijkheden hand in hand gaan. Vorige week kon je lezen over Saalbach, Gerlos, Les Deux Alpes en Sölden. Stuk voor stuk plekken waar je met je vrienden een onvergetelijke wintersport zult beleven. Vandaag behandelen wij nog vier bestemmingen waar groepen alle voorwaarden voor een geslaagde (ski-)vakantie vinden. Maar wees gewaarschuwd! Korte nachten en een dieet van Bratwurst, Schnitzel en bier is hier verzekerd.

Ischgl: relax if you can

De slogan van Ischgl luidt: Relax. If you can… En daarmee is direct de toon gezet. Ischgl staat te boek als een van de populairste bestemmingen in de Alpen. Alles waar je samen met je vrienden naar verlangt vind je hier. De Silvretta Arena is een waanzinnig skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes. Door de hoge ligging kan hier van eind november tot mei zonder problemen geskied worden. Vroeg in de middag komt de après-ski van Ischgl op gang bij de aan de piste gelegen Paznauner Taja. Later verplaatst de massa zich naar de Kuhstall, Trofana Alm, Niki's Stadl en Schatzi. Neem een gevulde portemonnee mee, want Ischgl is net iets duurder dan je gewend bent van andere bestemmingen in Oostenrijk.

Ischgl inclusief skipas vanaf € 209,- >

Après-ski Ischgl

Maryhofen, bruisend middelpunt van het Zillertal

Vast staat dat jullie niet de enige vriendengroep in Mayrhofen zullen zijn. Deze plaats is in de winter het bruisende hart van het Zillertal. Vanuit het dorp verschaffen de Penkenbahn en Ahornbahn je toegang tot de pistes. Ski Zillertal 3000 biedt goede mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden en freestylers. Al vroeg in de middag hangt er in het centrum van het dorp een gezellige sfeer. De Ice Bar en de Brück’n Stadl zijn dé startpunten voor een lange nacht après-skiën. De echte diehards gaan daarna door naar de Arena Night Club.

Mayrhofen inclusief skipas € 199,- >

Gevel van de Brückn Stadl

Val Thorens is de ideale plek voor jou en je vrienden

Europa’s hoogste wintersportbestemming is de ideale plek voor jou en je vrienden. De accommodaties in Val Thorens liggen direct aan de piste en de après-ski is nooit ver weg. Als je denkt dat ze in Frankrijk geen feestje kunnen bouwen dan heb je het mis. Ervaar het deze winter zelf maar! Voor de après-ski van La Folie Douce moet je al vroeg in de middag aanwezig zijn, want anders is er echt geen plek meer op het terras. Ook de 360 Bar ligt direct aan de piste en trekt veel publiek. In het dorp mag je Snowcafé, Le Malaysia en Le Monde niet missen. Zorg wel dat je wat energie overhoudt voor Les Trois Vallées. De 600 kilometer aan piste heb je echt niet in een uurtje gezien!

Val Thorens inclusief skipas vanaf € 188,- >

La Folie Douce in Val Thorens

Wintersport dichtbij huis in Winterberg

Voor een gezellige wintersport met je vrienden hoef je helemaal niet ver weg. Winterberg ligt in het Duitse Sauerland op slechts een paar uurtjes rijden van de Nederlandse grens. Verwacht niet de wintersportmogelijkheden zoals je die in de Alpen bent gewend. De bergen zijn hier lager, de sneeuwzekerheid minder en het piste-aanbod eenvoudiger. Gezellig is het echter wel! Populaire après-ski plekken zijn Der Brabander, Tenne en Möppi´s Hütte. En jouw vriendengroep maakt er toch overal een feestje van?

8 dagen Winterberg v.a. € 204,- >

Feest in de Tenne in Winterberg

Heb jij nog tips voor een wintersport met vrienden? Laat een reactie achter.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.