Skip to navigation Skip to main content

Nog steeds verse sneeuw in de Alpen!

Er lijkt geen einde te komen aan de winter in de Alpen. We zitten inmiddels al diep in het voorjaar en nog altijd valt er verse sneeuw. Terwijl grote delen van de Alpen tijdens de wintermaanden zaten te smeken om sneeuw valt het nu alsnog. Niks geen mountainbiken of bergwandelen over groene Alpenweiden. Vooralsnog ligt er op de bergen, en ook in sommige dalen, gewoon nog sneeuw. De komende dagen gaat de temperatuur enigszins omhoog maar de kans op neerslag blijft aanwezig. Komt er überhaupt een einde aan deze bizarre winter?

Geen spoor van de zomer

De onderstaande webcambeelden hadden ook zomaar uit januari of februari kunnen komen. Op de daken en bomen ligt weer een heerlijk laagje verse sneeuw. Of ze er in de Alpen blij mee zijn valt te betwijfelen. De skigebieden zijn inmiddels allemaal gesloten en maken zich op voor het zomerseizoen. Vooralsnog moet er echter gewoon sneeuw geruimd worden! Voor bijzondere beelden zorgt het wel!

Hoe was jouw wintersportseizoen? Laat een reactie achter!

In Ischgl (1400m) is een vers laagje sneeuw gevallen.

Als het sneeuwt, dan sneeuwt het zeker in Lech!

De zon komt er bijna door op de Hauser Kaibling in het Salzburgerland.

Mittelberg, in het Kleinwalsertal, bewijst dat het ook in de dalen heeft gesneeuwd!

Geen spoor van de zomer in Warth (Vorarlberg).

Donkere wolken pakken zich samen boven Davos.

Een ongerept sneeuwlandschap in Grindelwald

Waanzinnig beeld uit Valtournenche! Hier laat de zon zich wel zien.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.