4 mei 2014 door Thijs in 'Algemeen''

©Aqua Dome in Längenfeld

Na een sportieve dag op de piste hebben je spieren wel wat rust verdiend. En waar kan dat nou beter dan in het warme water of de dampende sauna. In de Alpen zijn tal van wellnessresorts, waar ontspanning zowat een dagtaak kan zijn. Laat je verwennen met een heerlijke massage, neem een kruidenbad en kom tot rust met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Snowplaza neemt je mee naar de mooiste wellnessresorts in de Alpen. Misschien moet je volgend seizoen toch maar niet kiezen voor dat skigebied met veel pistekilometers of gezellige après-ski...

Aqua Dome in Längenfeld

In de Aqua Dome in Längenfeld (nabij Sölden) ontspannen niet alleen de spieren zich in het weldadige warme bronwater. Alle zintuigen komen aan hun trekken in dit prachtige wellnesscenter. En door de grote glazen gevels zijn de bergen altijd aanwezig. De royale bouwwijze met veel hout, steen en licht past bijzonder goed in de Ötztaler bergwereld. Het water heeft een temperatuur tussen de 34 en 36 graden en wordt vanaf 1865 meter diepte naar de oppervlakte gepompt. In de openlucht bevinden zich drie indrukwekkende zwevende schalen, die door een glazen kegel met elkaar verbonden zijn.

©Aqua Dome Längenfeld

Römerbad Thermal Spa in Bad Kleinkirchheim

Het Römerbad Thermal Spa in Bad Kleinkirchheim staat te boek als een echte wellnesstempel. Drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 12.000 m² bieden alle vormen van ontspanning die je je maar kunt voorstellen. In je badjas treed je toe tot een Romeinse wellnesswereld. Op de eerste verdieping waan je je in het oude Rome met onder meer vier als Romeinse schepen uitgevoerde sauna’s. Een heus amfitheater maakt het decor compleet. Materialen uit de regio en de thema’s water, bos en steen die voortdurend terugkeren, zorgen dat de sauna’s, baden en beautyruimtes passen in het harmonische geheel. Er staat zelfs een dennenbos uit de Zwitserse Nockbergen in deze Spa!

©Bad Kleinkirchheimer Tourismus

Terme van Pré Saint Didier

Op slechts een paar kilometer van de skigebieden Courmayeur en La Thuile ligt de Terme van Pré Saint Didier. Het hoofdgebouw van deze wellnessoase stamt uit de 19e eeuw, maar is volledig vernieuwd en uitgerust met alle faciliteiten die je maar kunt wensen: zwembaden, sauna’s, stoombaden, waterval, hooisauna en meer. Ook kun je diverse massages en beautybehandelingen ondergaan. In de winter heb je vanuit de buitenbaden een prachtig uitzicht op de witte toppen van de Mont Blanc. Wil je liefst iedere dag van deze weldadigheid genieten, dan kun je ervoor kiezen om te overnachten in het bijbehorende hotel.

©Terme Pré Saint Didier

Engadin Bad in Scuol

In de Zwitserse Alpen vind je tal van kuuroorden en thermen. Het Engadin Bad Scuol is er een van. Van ’s morgens 8.00 tot ’s avonds 21.45 uur geniet je hier op een oppervlakte van 13.000 m² van alles wat dit wellnesslandschap te bieden heeft. Zes binnen- en buitenzwembaden met het zuiverste bronwater, een zoutwaterbad en diverse ruime sauna’s staan tot je beschikking. In deze Romeins-Ierse Spa versmelten de effecten van de Romeinse badcultuur en de Ierse wellnesstradities. De Romeinen zwoeren bij de ontspannende eigenschappen van stoombaden bij verschillende temperaturen, terwijl de Ieren juist geloofden in hete, droge lucht. Na jezelf ondergedompeld te hebben in diverse baden, wikkel je je in een warme deken en geniet je in de relaxruimte van het uitzicht op de bergen.

©Switzerland Tourism

Tamina Therme in Bad Ragaz

Een van de waterrijkste thermale bronnen in Europa ligt in Tamina, een zijdal van het Rijndal en genoemd naar de gelijknamige rivier. Al vroeg in de middeleeuwen werden deze bronnen ontdekt en geroemd om hun helende krachten. Het water heeft een laag mineraalgehalte en is 36,5 ⁰C warm. Sinds 1840 brengt een houten pijp van 4 kilometer lang het water naar Bad Ragaz. De Tamina Therme heeft een unieke architectuur en creëert met lichten een magische wereld in een ontspannen atmosfeer. Ervaar naast het helende water het bubbelbad, het stoombad, de rustzones en de koud- en warmwatergrot. Naast het saunalandschap biedt Tamina een groot aanbod aan massage- en beautybehandelingen.

Heb jij een van deze of een ander wellnessresort in de Alpen bezocht? Laat een reactie achter!

©Tamin Therme

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen