Skip to navigation Skip to main content

Webcams: prachtige witte lente!

5614 - Webcams: prachtige witte lente! (1)

Het is alweer eind maart, Pasen staat voor de deur en de zon begint te schijnen. De lente is vorige week officieel begonnen en de lammetjes dartelen vrolijk rond. Maar wees niet getreurd, de winter is nog niet helemaal voorbij. De komende weken zijn er nog meer dan genoeg prachtige witte toppen te vinden, badend in een heerlijk lente zonnetje, wachtend tot jij er met je ski's overheen gaat. Om dit te bewijzen heb ik een aantal prachtige webcambeelden voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar het weer van de komende dagen? Zie het videoweer onderaan de weblog.

Oostenrijk

120 cm sneeuw ligt er op de berg in Ischgl, gisteren heeft het nog gesneeuwd en volgens de weersverwachtingen kan er vandaag nog meer vallen! In de rest van het land geldt hetzelfde: bewolking en her en der wat lichte tot matige sneeuwval.

Ischgl

Hochbrixen

Frankrijk

In Serre-Chevalier ligt nog een behoorlijke hoeveelheid sneeuw op de berg, 225 centimeter. In Frankrijk is het vandaag op steeds meer plekken droog en af en toe breekt de zon door. ’s Ochtends kan er in het noordelijke deel van de Franse Alpen nog wat sneeuw vallen.

Serre-Chevalier

Valfréjus

Zwitserland

Met 125 centimeter op de berg en 100 centimeter sneeuw in het dal is Lenzerheide een waar sneeuwparadijs. Vandaag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd sneeuw, met name in het oosten van Zwitserland kan er zo’n 5 á 10 centimeter sneeuw vallen.

Lenzerheide - Piz Scalottas

Lenzerheide

Verse sneeuw en een doorbrekende zon

Gisteren is er zo’n 10 centimeter sneeuw gevallen en op sommige plaatsen zelfs 50 á 60 centimeter! Vanochtend sneeuwt het her en der ook nog flink maar in de loop van de dag neemt dit af en vanavond is het op de meeste plaatsen droog. Morgen trekt op steeds meer plaatsen de bewolking weg en breekt de zon door. In Frankrijk neemt de bewolking in de loop van de dag weer toe en kan het in de loop van de middag gaan sneeuwen.



Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.