Skip to navigation Skip to main content

Met een groep vrienden of familie op wintersport: 5 accommodaties uitgelicht

Groep Wintersport Lachen Sneeuw
© Spalder Media Group

Met een grote groep vrienden of familie op wintersport gaan is ontzettend leuk. Dit keer deel je de winterpret niet met z'n tweeën of alleen met het gezin, maar met z'n allen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 's Ochtends bij het ontbijt is het al een gezellige boel en na de eerste afdalingen samen kan de dag niet meer stuk! Een wintersport met een grote groep vergt wel wat voorbereiding. Waar gaan jullie bijvoorbeeld slapen met z'n allen? Om je daar vast een handje mee te helpen, lichten we in dit artikel vijf fijne accommodaties uit.

Op wintersport met een groep vrienden of familie

Wintersport is de allerleukste vakantie van het jaar. Nu kun je die heerlijke tijd in de sneeuw doorbrengen met je gezin of met je partner, maar het is ook geweldig om dit winterse avontuur met een groep vrienden of familie te beleven. Alleen de maandenlange voorpret is al iets wat je echt een keer mee wilt maken. Eerst de zoektocht naar een geschikte accommodatie, wat best een klus kan zijn met al die wensen, gevolgd door alle voorbereidingen. De afspeellijsten voor in de auto worden maanden van tevoren gemaakt, iedereen krijgt een boodschappenlijstje mee en ook wordt er nog een groepsoutfit besteld. Eenmaal op wintersport is het elke dag één groot feest. De lol begint al aan het ontbijt en gaat verder als jullie eindelijk allemaal in de bus naar de lift zitten. Alle genante momenten worden voor altijd vastgelegd, tijdens de lunch worden de eerste avonturen besproken en na een heerlijke dag skiën is het feesten in de après-ski of spelletjes spelen in het appartement. En dat allemaal een week lang! 

LEES OOK: Hiermee overtuig je je werkgever om met het hele bedrijf te gaan skiën

Accommodatietips voor groepen

Wil jij komende winter met een groep vrienden of familie op wintersport en ben je op zoek naar een geschikte accommodatie? We hebben vijf tips voor je verzameld. Zit er niks voor je tussen? Doe hier gratis een vrijblijvende aanvraag ›

Hotel Waldhof in Gerlos

Gerlos is een van de dorpen in de Zillertal Arena. Nederlanders weten de weg naar dit populaire skidorp al jaren te vinden en dat heeft alles te maken met het veelzijdige wintersportaanbod. De 147 km aan pistes bieden voor ieder wat wils, er zijn veel faciliteiten voor families en de après-ski is legendarisch. Hotel Waldhof ligt in het centrum van het dorp, op 400 meter afstand van de lift en piste. Dit fijne 3-sterrenhotel heeft een traditionele uitstraling en beschikt onder andere over een wellness, gezellige stube, restaurant en bar. Jullie verblijven hier op basis van halfpension, bestaande uit een ontbijt in buffetvorm 's ochtends en 's avonds een 3-gangen diner met saladebuffet. Voor kinderen is er een kindermenu mogelijk.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Les Chalets de l'Altiport in L'Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez is gelegen richting het zuiden en profiteert daarom van extra veel zonuren. Iets wat overigens niet ten koste gaat van de sneeuw. Het skigebied ligt tussen de 1120 en 3330 meter hoogte en telt ruim 240 km aan pistes. Op ongeveer 900 meter van het centrum van L'Alpe d'Huez, maar wel vlak bij de piste en lift, ligt chaletpark Les Chalets de l'Altiport. Je vindt hier chalets voor 12 tot 15 personen, voorzien van alle gemakken. Naast standaard faciliteiten als een vaatwasser en een fornuis, beschikt elk chalet over een eigen sauna of bubbelbad. Je verblijft op basis van logies, maar het is wel mogelijk om ontbijt en diner bij te boeken.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Chalet Val 2400 in Val Thorens

Van een sneeuwzekere wintersport ben je verzekerd in het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa. Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en biedt toegang tot de pistes van Les Trois Vallées. Met ruim 600 km aan pistes is dit een van de grootste skigebieden van Europa. Net buiten het centrum, in de wijk Les Balcons, ligt Chalet Val 2400. De accommodatie heeft een rustige ligging, maar de skibus naar het centrum stopt voor de deur. Je kunt hier appartementen voor 6 tot 12 personen boeken, er is een broodjesservice, een pub en een sauna.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Hotel Schneeberger in Niederau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een super familievriendelijke skibestemming in Tirol. De 109 km aan pistes bieden voor ieder wat wils en de sfeer is gemoedelijk. Geen hossende menigtes, maar op en top genieten met de familie! Niederau is een van de dorpjes in het skigebied en ligt in Wildschönau. Het dorp beschikt over een eigen skigebied dat ligt op de flanken van de Markbachjoch en Lanerköpfl. De overige pistes van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zijn met de skibus snel bereikbaar. Hotel Schneeberger heeft een centrale ligging in Niederau en is een perfecte accommodatie voor families. In dit 3-sterrenhotel overnacht je op basis van halfpension, bestaande uit een ontbijt in buffetvorm en een 4-gangendiner met saladebuffet. Er is onder andere een disco, een wellness, een café, een speelkamer aanwezig.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid

Chalet Alpina in Les Quatre Vallées

Met ruim 400 km aan pistes is Les Quatre Vallées het grootste skigebied van Zwitserland. De vier dalen bieden samen uitgebreide wintersportmogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. De afdalingen zijn hier vaak heerlijk lang en ook aan knusse hutten is geen gebrek. Chalet Alpina ligt net buiten het centrum van La Tzoumaz, op 200 meter van de dichtstbijzijnde lift en piste. Bij voldoende sneeuw kun je zelfs terug skiën tot aan het chalet. Chalet Alpina biedt plaats voor maximaal twaalf personen en heeft een eigen sauna. Je verblijft op basis van logies.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.