Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: Hornbahn 2000

54607 - Nieuwe lift in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: Hornbahn 2000 (2)
© Alpbacher Bergbahn

Ter ere van het 10-jarig jubileum van het skigebied, wordt er een nieuwe lift gebouwd in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Na ruim 23 jaar trouwe dienst krijgt de Hornlift 2000 een upgrade. Oorspronkelijk zou dit project al in 2020 van start gaan, maar helaas moest er door de pandemie het een en ander worden uitgesteld. Nu is het moment eindelijk daar en kun je, als alles volgens plan verloopt, komende winter al gebruikmaken van de nieuwe Hornbahn 2000. Alles over deze nieuwe lift in Ski Juwel lees je in dit artikel.

Nieuwe lift in Ski Juwel: Hornbahn 2000

Na ruim 23 jaar dienst, 16.567 draaiuren en 7.129.813 personen omhoog te hebben vervoerd, is het tijdperk van de Hornlift 2000 officieel voorbij. In juni is Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau gestart met de bouw van de nieuwe Hornbahn 2000. De oude stoeltjeslift uit 1999 wordt de komende maanden vervangen door een moderne 6-persoons variant van fabrikant Leitner. Dit plan zou eigenlijk al in 2020 worden uitgevoerd, maar helaas moest het complete project vanwege de coronapandemie worden uitgesteld. Nu, twee jaar later, is het eindelijk zover. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Hornbahn 2000 bij aanvang van skiseizoen 2022/2023 in gebruik genomen. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau investeert in totaal 10,5 miljoen euro in de nieuwe lift.

54607 -  (4)
© Alpbacher Bergbahn | ShootStyle

Meer snelheid en comfort

Afgelopen mei zijn de bouwplannen voor de nieuwe lift in Ski Juwel officieel goedgekeurd en in juni is er gestart met de bouw. Voor het skigebied op de Wiedersberger Horn betekent de nieuwe stoeltjeslift een flinke verbetering. De Hornbahn 2000 kan niet alleen meer personen per uur vervoeren, maar is ook een stuk sneller en comfortabeler. Dankzij de weerkap is een ritje met slecht weer ook vol te houden en op koude dagen is een ritje op de verwarmde stoeltjes absoluut geen straf. Voortaan sta je in 3:45 minuten op het hoogste punt van het skigebied.

Feiten & cijfers nieuwe 6-persoons Hornbahn 2000

Dalstation: 1638 m. Lengte: 1123,11 m.
Bergstation: 2255 m. Hoogteverschil: 391 m.
Aantal stoeltjes: 61 Aantal steunpalen: 11
Snelheid: 5 m/sec. Capaciteit: 2600 pers./uur
Kosten: 10,5 miljoen euro Fabrikant: Leitner
Duur rit: 3:45 minuten Locatie: Alpbach

Uitkijkplatform 'Top of Alpbachtal'

In de zomer van 2021 heeft het skigebied allerlei maatregelen getroffen om het gebied rond de Hornbahn 2000 een stuk aantrekkelijker te maken. Met alleen maar rode en zwarte pistes hadden beginners hier niks te zoeken en daarom heeft men hier aan het begin van skiseizoen 2021/2022 een nieuwe blauwe piste geopend. Volgende stap in de ontwikkeling is het bergstation van de nieuwe Hornbahn 2000. Van het oude houten gebouw is straks niks meer over! Onderdeel van de investering is uitkijkplatform 'Top of Alpbachtal', waar je straks van een schitterend uitzicht kunt genieten. Details over hoe dit platform eruit komt te zien, worden later bekend gemaakt. Architectenbureau Snøhetta is verantwoordelijk voor het ontwerp.

54607 -  (5)
© Alpbacher Bergbahn

Wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Met ruim 109 km aan pistes behoort Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau tot de grootste skigebieden in Tirol. Dit pareltje bestaat nu precies tien jaar en is ontstaan dankzij de aanleg van de 8-persoons gondel vanuit Inneralpbach naar de Schatzberg. Deze lift heeft Alpbachtal met Wildschönau verbonden en geresulteerd in een uitgestrekt en veelzijdig skigebied. Ski Juwel is een op en top familievriendelijk skigebied. Van hossende menigtes en bruisende après-ski is hier geen sprake, van een gemoedelijk karakter wel. Er zijn tal van faciliteiten voor families, aan goede skischolen is geen gebrek, er is kinderopvang mogelijk en ook zijn de prijzen van skipassen nog betaalbaar. Terwijl de kinderen lessen volgen, kunnen ouders prachtige tochten skiën. Aan fijne berghutten is hier geen gebrek, voor een korte pauze of uitgebreide lunch is er altijd wel een tafeltje vrij!

Kom meer te weten over een wintersport in Ski Juwel
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.