Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Bellwald: 6-persoons stoeltjeslift Gassen-Richenen

Nieuwe Lift In Bellwald

Het Zwitserse skigebied Bellwald heeft er komende winter een nieuwe lift bij. In maart is er gestart met het vervangen van de oude 2-persoons stoeltjeslift Gassen-Richenen. De 2-persoons lift was niet meer van deze tijd en had bovendien meerdere defecten. Daarnaast gaat het nieuwe dalstation straks een belangrijke rol spelen in de verbinding tussen Fiesch en Bellwald. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe lift in Bellwald voor aanvang van skiseizoen 2022/2023 in gebruik genomen. Alles over de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Gassen-Richenen lees je in dit artikel.

Nieuwe lift in Bellwald om verschillende redenen

Van 1993 tot 2022 heeft de 2-persoons stoeltjeslift Gassen-Richenen wintersporters van 1614 naar 2081 meter hoogte gebracht. Bijna 30 jaar later is het pensioen van de oude stoeltjeslift officieel ingeluid. De plannen voor een nieuwe lift in Bellwald lagen al een aantal jaar op tafel en worden de komende maanden eindelijk uitgevoerd. Een totale investering van 10.61 miljoen Zwitserse frank.

Er zijn verschillende redenen voor de bouw van de nieuwe lift. Wie wel eens in de tweezitter heeft gezeten, kan beamen dat een ritje omhoog misschien nostalgisch is, maar niet echt comfortabel. Zeker bij sneeuw of wind. De oude stoeltjeslift had bovendien aardig wat defecten en hoge onderhoudskosten. Daarnaast gaat het dalstation van de nieuwe Gassen-Richenen stoeltjeslift een belangrijke rol spelen in de verbinding tussen Fiesch en Bellwald. 

Feiten & cijfers nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Gassen - Richenen

Dalstation: 1621 m. Lengte: 1481 m.
Bergstation: 2081 m. Hoogteverschil: 460 m.
Snelheid: 5 m/sec. Capaciteit: 1600 pers./uur
Duur rit: 5:43 minuten Locatie: Bellwald

Dalstation wordt bergstation nieuwe 10-persoons Fürgangen-Bellwald gondel

Bellwald is de hoogstgelegen gemeente in het Zwitserse kanton Wallis. Je kunt het dorp met de auto bereiken, maar ook met de Fürgangen-Bellwald gondel uit 1956. Het dalstation van de rode berglift ligt bij het treinstation aan de Furkastrasse en het bergstation op 1564 meter hoogte in Bellwald. Ook deze lift gaat binnenkort met pensioen. Er komt een compleet nieuwe 10-persoons gondel voor in de plaats en ook worden de locaties van het dal- en bergstation aangepast. Daar wordt in 2023 mee gestart. Het dalstation komt in Fiesch te liggen en het nieuwe dalstation van de Gassen-Richenen wordt het bergstation van de lift. Een uitstapje naar de Aletsch Arena is straks zo gemaakt en ook hoef je niet per se met de auto omhoog te rijden naar Bellwald, maar kun je ook met de lift.

Wintersport in Bellwald

Klein, maar fijn. Zo kun je Bellwald het best omschrijven. Dit van oudsher boerendorp ligt in het Zwitserse kanton Wallis, op 942 km rijden vanaf Utrecht en vlak bij de bekende Aletsch Arena (Aletsch Gletscher). Kenmerkend zijn de sfeervolle houten huisjes, die zo karakteriserend zijn voor deze regio. De grote massa is hier nog niet neergestreken en dus kun je in alle rust genieten van je skivakantie. Vanaf skiseizoen 2022/2023 sta je dankzij de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Gassen-Richenen nog sneller op de piste. Het skigebied van Bellwald reikt tot 2550 meter hoogte en telt zo'n 36 km aan pistes. De allerkleinsten leren skiën bij Snowli's Hasenland, bij funpark Hasennest kunnen freestylers oefenen op hun trucs en voor winterwandelaars lopen er een aantal mooie routes in het gebied. Tussendoor kun je van de traditionele Zwitserse keuken genieten bij berghut Fleschen en na afloop van de skidag kun je voor een drankje terecht bij de Gade Bar en Bellagio Lounge Bar.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.