Skip to navigation Skip to main content

Activiteiten die je wintersport in Canada extra bijzonder maken

54300 - Activiteiten die je wintersport in Canada extra bijzonder maken (3)
© Canada.be

Tijdens een wintersport in Canada kom je hoe dan ook tijd te kort. Er vallen hier zoveel unieke dingen te beleven! Er zijn wel honderd redenen te verzinnen om deze winter naar Canada te gaan. Je kunt hier niet alleen fantastisch skiën, maar ook tal van bijzondere activiteiten beleven. Van wild spotten tot wandelen door bevroren canyons of sightseeing per helikopter. Welke activiteiten ga jij ondernemen tijdens je wintersport in Canada?

Wintersport Canada: naar het oosten of het westen?

Wanneer je eenmaal de beslissing hebt genomen om op wintersport naar Canada te gaan, ben je nog lang niet klaar met kiezen. Want wordt het Oost- of West-Canada? Wie graag wil skiën kiest eerder voor het westen, waar de Rocky Mountains en Whistler liggen. Wil je tijdens jouw wintervakantie de natuur van Canada ten volle beleven, ga dan naar het oosten. Hier vind je uitgestrekte bossen en bevroren meren om huskytochten, sneeuwschoenwandelingen en sneeuwscootertochten te maken.

Meer informatie over een wintervakantie in Canada
54300 -  (9)
© Canada.be

Actief bezig zijn in de Canadese natuur

Wie actief bezig wil zijn in de natuur van Canada, heeft haast onbeperkte mogelijkheden. Je kunt hier onder andere ijsklimmen, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen, fatbiken, sneeuwmobiel rijden en tochten met een hondenslee maken. Ook een wandeling door een van de vele (bevroren) canyons is een echte aanrader (bijvoorbeeld de Maligne Canyon Ice Walk). De overtreffende trap is de drie uur durende Athabasca Gletsjerwandeling.

Reistip: Jasper Activity Week

Skivakantie in Canada

Fanatieke skiërs die komen natuurlijk naar Canada om de fijne poedersneeuw te ervaren. Zelfs als het dagen geleden voor het laatst heeft gesneeuwd, voelt de sneeuw nog altijd aan als poeder. In de skigebieden hangt een compleet andere sfeer dan je gewend bent in de Alpen en van drukte is geen enkele sprake. Off-piste liefhebbers kunnen zich hier ook uitleven, omdat hier binnen het terrein van de skigebieden speciale locaties voor zijn. En als we het toch hebben over dromen verwezenlijken, kies dan ook direct voor een heli-skidag! Populaire skigebieden voor een skivakantie in Canada zijn Marmot Basin, Banff en Whistler.

Reistip: Banff Ski & Snow
54300 -  (10)
© Canada.be

Wereldsteden ontdekken: van Montreal tot Vancouver

Je reis naar Canada begint hoe dan ook in een van de vele prachtige steden van het land. Als je landt in Vancouver of Edmonton is het de moeite waard om daar even te blijven. Vancouver is een wereldstad met tal van highlights. Kom tot rust in Stanley Park, beklim de Vancouver Lookout of dompel je onder in het bruisende nachtleven.Edmonton is de hoofdstad van Alberta en het hele jaar door worden hier festivals en evenementen georganiseerd. Bezoek het Royal Alberta Museum, ga shoppen in het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Amerika of woon een ijshockeywedstrijd van de Oilers bij.

Praktische informatie over een wintersport in Canada

Bij de reizen van Canada.be zie je precies wat bij de reis is inbegrepen en wat niet. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je (op locatie) zelf nog moet regelen. Ook kunnen er reizen op maat samengesteld worden, indien je net een wat andere invulling van je reis zoekt. Bij Canada.be willen ze je alle stress uit handen nemen, zodat je écht de reis van je dromen zal beleven!

54300 -  (11)
© Canada.be

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Canada.be

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.