Skip to navigation Skip to main content

Evenementen om te bezoeken aan het einde van het skiseizoen

54243 - Evenementen om te bezoeken aan het einde van het skiseizoen (10)

Helaas is het einde van het skiseizoen 2021/2022 weer in zicht en wat hebben de Nederlandse wintersporters dit jaar toch weer kunnen genieten in de Alpen. Wees nog niet bedroeft, het seizoen is nog niet helemaal tot een einde gekomen. In de maand maart en april wordt namelijk nog genoeg leuks georganiseerd. Op verschillende locaties verspreid over de Alpen vinden er evenementen plaats. Festivals, concerten en wedstrijden, er is nog genoeg te doen. Hieronder geven we je vijf tips voor evenementen die je kunt bezoeken aan het eind van het skiseizoen.

Het einde van het skiseizoen vieren op een evenement

Wintersporten zo laat in het seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Zo is het vaak heerlijk rustig: geen wachttijden bij de liften en genoeg ruimte op de piste. Het weer is ook een stuk aangenamer in de maanden maart en april, al kan dat ook tegenwerken en mindere piste kwaliteit opleveren. Maar het leukste aan die laatste paar maanden van het seizoen zijn de evenementen die in de gebieden georganiseerd worden. Feestend op de muziek van je favoriete artiesten het seizoen afsluiten en nog een paar heerlijke afdalingen maken ook. Dat klinkt toch fantastisch?! Om je een paar tips te geven waar je het seizoen kunt afsluiten, zetten we hieronder vijf evenementen op een rijtje.

Dutchweek Festival in Val Thorens – 30 april

We starten meteen met een knaller: Dutchweek Festival in Val Thorens. Voor veel wintersporters is dit dé seizoensafsluiter. Nederlanders gaan dan ook jaarlijks in een grote hordes naar Val Thorens toe om het te ervaren. Verspreid over het gebied van 600 pistekilometers liggen de vier locaties waar Dutchweek dit jaar plaats vind gelegen: 360 bar, Le Monde, Malaysia en Jackie. De line-up dit jaar is nog niet bekend, maar kijkende naar voorgaande jaren belooft het wat spectaculairs te worden. De grootste Nederlandse artiesten hebben hier het podium al mogen betreden. Word jij hier nou ook enthousiast van? Blok dan je agenda van 30 april tot 6 mei.

 

Boek je verblijf tijdens Dutchweek Val Thorens vanaf € 313,- p.p. inclusief skipas

Tomorrowland Winter in L’Alpe d’Huez – 19 maart

Na de succesvolle eerste editie in 2019 keert Tomorrowland ook in 2022 terug in L’Alpe d’Huez. Van 19 tot 26 maart 2022 zullen de 'People of Tomorrow” weer losgaan in het Franse skigebied. Het festival heeft een line-up samengesteld van onder andere Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack en diverse andere artiesten. Overdag zijn er verspreid over het gebied, meerdere podia om van deze artiesten te genieten. 's Avonds verplaatst het feest zich naar het dorp, waar je de dag goed kunt afsluiten met een wilde avond feesten.

Bekijk het aanbod in L'Alpe d'Huez vanaf € 241,- p.p. inclusief skipas >

Top of the Mountain Closing Concert – 30 april

Net zoals veel andere evenementen, hebben we het ook twee jaar zonder Top of The Mountain concerten moeten doen. Gelukkig is het dit seizoen eindelijk weer zo ver. Net als voor de pandemie wordt ook dit jaar het winterseizoen van Ischgl door een grote artiest afgesloten. Dit seizoen gaat de eer uit naar de Kings of Leon, die op de 2300 meter hoge Idalp op zullen treden. De welbekende Amerikaanse rockband afkomstig uit Nashville heeft meerdere grote hits onder zijn naam staan. Met liedjes als Sex on Fire, Use Somebody en Closer belooft het een groot spektakel te worden. Het concert start om 13.00 uur en is toegankelijk met een geldige skipas. Dankzij de hoge ligging van het skigebied, is het in de Silvretta Arena is het mogelijk om tot begin mei te skiën of snowboarden.

Fijne accommodaties in Ischgl vanaf € 209,- p.p. inclusief skipas

Snowbombing in Mayrhofen – 4 april

Al 23 jaar vindt het Snowbombing festival plaats in Mayrhofen en daarmee is het een van de langstlopende evenementen van de Alpen. Dit seizoen is het Snowbombing festival georganiseerd van 4 tot 9 april. Het van nature al gezellige dorp word dan omgetoverd naar een nog gezelliger feestparadijs. Verschillende podia verspreid over de berg en in het dal zorgen ervoor dat jij, wat jouw smaak ook is, los kan gaan op de muziek.

Accommodaties in Mayrhofen beschikbaar vanaf € 259,- p.p. inclusief skipas >

Electric Mountain Festival – 7 april

In de reeks van evenementen aan het eind van het seizoen in het Ötztal behoort ook het Electric Mountain Festival. Het festival tovert Sölden twee dagen lang om in een paradijs voor feestliefhebbende wintersporters. Op de Giggijoch op 2300 meter hoogte komen verschillende artiesten van de elektronic dance scene samen om een groot feest bouwen. De line-up voor de eerste dag is al bekend en bestaat uit artiesten als Azteck, MATTN en het duo Dimitri Vegas & Like Mike. De toegang van het concert zit inbegrepen bij de skipas. Wel geldt op de dagen van het evenement een hoger tarief (€ 77,50 of € 142,50). Aan te raden is dus een meerdaags weekend Sölden te boeken, omdat het festival gratis is vanaf een 3-daagse skipas.

Boek je accommodatie in Sölden vanaf € 279,- p.p. inclusief skipas
media widget
3241 - Winter - Marit

Over Marit

Wintersport is Marit met de paplepel ingegoten. Met een familie die al vanaf kleins af aan in de sneeuw te vinden is was dit voor haar ook vanzelfsprekend. De eerste keer skiën op 3-jarige leeftijd was dan ook liefde op eerste gezicht. Sinds toen wordt er elk jaar uitgekeken naar die ene vakantie in februari.