Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: prachtige omstandigheden in de skigebieden

54228 - Alpenweer: prachtige omstandigheden in de skigebieden (3)

Wintersporters die deze week in de Alpen vertoeven zitten goed. Het wordt een prima vakantieweek waarin de zon veel zal schijnen. Dankzij de invloed van hogedrukgebieden worden actieve storingen op afstand gehouden. Dat betekent dat er geen verse sneeuw gaat vallen, maar de pistes liggen er overal goed bij dankzij de eerder gevallen sneeuw. Er kan dus volop genoten worden van de wintersportmogelijkheden.

Bitterkoud wordt het ook niet. De temperaturen liggen in de dalen ’s middags ruim boven het vriespunt. We kunnen maxima noteren van 5 tot 10 graden, Later in de week wordt het zelfs nog iets warmer en kan het 10 tot 13 graden worden. Boven de 2000 meter blijft het overdag wel licht vriezen. De nachten verlopen koud met matige of zelfs strenge vorst.

Waarschuwing: smeren blijven

Weerwaarschuwingen verwachten we niet deze week, daarvoor blijft het te rustig. Ga je lekker van de zon genieten dan is het verstandig de huid goed te beschermen. De zonkracht begint alweer aardig hoog te worden dus een goede zonnebrandcrème is geen overbodige luxe. Natuurlijk is het leuk om wat gebruind thuis te komen van de vakantie, maar vergeet niet te smeren.

Willingen en Winterberg

Wie dichter bij huis wil blijven kan ook zijn wintersportvertier vinden in het Duitse middelgebergte. In Willingen en Winterberg zijn veel pistes open en kan er geskied worden. Ook hier wordt nauwelijks verse sneeuw verwacht, maar zijn er wel vaak zonnige perioden. Overdag is het rond 5 graden en in de nachten vriest het vaak licht.

 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Jaaroverzicht

Niet spannend, wel lekker!

Samengevat: het weerbericht is niet spannend deze week, maar wel ontzettend fijn. Natuurlijk is verse sneeuw lekker tijdens de wintersport, maar een zonnetje tijdens het skiën is heerlijk. Zeker in het voorjaar, met een paar slechte weken achter ons in Nederland, kun je nu van de zonnestralen genieten. Fijne vakantie!

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.