Skip to navigation Skip to main content

Zwitserland versoepelt: vanaf morgen bijna alle coronamaatregelen opgeheven

54185 - Zwitserland versoepelt: vanaf morgen bijna alle coronamaatregelen opgeheven (3)

Nadat vanmiddag Oostenrijk in een persconferentie de versoepelingen aankondigde , volgt nu ook Zwitserland. Maar dan een stapje sneller, want in Zwitserland worden vanaf morgen grote versoepelingen doorgevoerd. Er komt een einde aan bijna alle coronamaatregelen, op een paar na. Benieuwd waar je nog wel rekening mee moet houden en welke coronaregels vervallen? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Versoepelingen vanaf morgen in Zwitserland

Morgen zet Zwitserland een grote stap in het versoepelen van de coronamaatregelen. Bijna alle regels worden opgeheven, slechts enkele blijven nog van kracht. Vanaf morgen hoef je geen mondkapjes meer op in winkels, restaurants en publieke binnenruimtes en ook vervallen de G-regels. Je hoeft dus nergens je coronatoegangsbewijs meer te laten zien. Andere maatregelen die worden opgeheven zijn onder andere de capacitietsbeperking en de 3-G-regel voor het inreizen. Dit betekent dat een wintersport in Zwitserland vanaf morgen bijna zonder coronamaatregelen is.

Deze maatregelen blijven gelden

De cijfers in Zwitserland gaan de goede kant op en daarom durven ze ook daar te versoepelen. Toch geven ze aan dat er nog steeds een groep mensen is die bescherming nodig heeft. Daarom blijven een aantal maatregelen nog wel gelden de komende week. Zo geldt de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en gezondheidsinstellingen nog tot en met 31 maart en moet iedereen die positief test nog steeds minimaal 5 dagen in quarantaine.

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.