Skip to navigation Skip to main content
54168 - Tips voor een wintersport met kinderen in Königsleiten (3)

Königsleiten is een ideale bestemming voor een familievakantie in de sneeuw. Hier, op een hoogte van 1600 meter, vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersport. Zo is er aan goede skischolen geen gebrek, zijn er voor de allerkleinsten fijne kinderlanden en volgen ze skilessen vaak gewoon in eigen taal. Er zijn ontzettend veel fijne accommodaties waar je kunt overnachten en ook is er geen gebrek aan leuke activiteiten buiten de pistes. Ga jij binnenkort op wintersport met kinderen naar Königsleiten? In dit artikel vind je vijf tips.

Wintersport in Königsleiten

Chaletdorp Königsleiten ligt op een hoogte van 1600 meter, te midden van de schitterende bergwereld van de Zillertaler Alpen en bergen van de Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburg. De bestemming is al jaren ontzettend populair bij wintersportend Nederland en als je kijkt naar alle mogelijkheden, snap je meteen waarom. Via verschillende liften sta je in een mum van tijd op de Gerlosplatte of Königsleitenspitze en vanaf hier kun je eenvoudig de hele Zillertal Arena verkennen. Met 147 km aan pistes hoeft echt niemand zich in dit skigebied te vervelen. Of je nu op zoek bent naar brede blauwe afdalingen, pittige rode pistes of uitdagende zwarte hellingen: iedereen vindt hier zijn of haar lievelingspiste. Königsleiten is een echte familiebestemming en biedt ontzettend veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen en grote families. Van fijne kinderlanden tot spannende funslopes en van leuke activiteiten buiten de pistes tot een ruime keus aan familievriendelijke accommodaties.

54168 -  (12)
In Königsleiten zijn de pistes nooit ver weg!

1. Overnachten in MY ALPENWELT Resort

Aan fijne accommodaties geen gebrek in Königsleiten! Onze persoonlijke tip voor families is MY ALPENWELT Resort, een luxueus 4-sterren superior hotel met een zeer gunstige ligging in het dorp. Dit familie-, lifestyle- en wellnesshotel ligt niet alleen naast het bergstation van de Dorfbahn, maar ook nog eens aan twee dalafdalingen! Ski-in ski-out dus. Voor gezinnen biedt MY ALPENWELT Resort speciale familiekamers, waarvan een aantal met aparte slaapvertrekken, zodat je ook als ouder nog wat privacy hebt. En gaan opa en oma ook mee of gaan jullie met twee gezinnen op reis? Er zijn zelfs suites van dat formaat te boeken! Kids kunnen heerlijk spelen met leeftijdsgenootjes in de speelruimtes, er is kinderopvang mogelijk en 's avonds bij het diner kunnen ze helemaal losgaan bij het ijsbuffet. Als ouder kun je ontspannen in de wellness van de Alpenwelt FelsenBAD&SPA, maar ook samen plonsen in het FAMILY AQUAPARK behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn er speciale familiepakketten te boeken, waardoor je profiteert van aantrekkelijke aanbiedingen.

54168 -  (13)
Dit fijne hotel ligt aan de piste en naast de lift © MY ALPENWELT Resort

2. Rodelen of snowtuben

Een wintersport met kinderen is niet compleet zonder een afdaling op de slee. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe geweldig ik dat zelf altijd vond! In de Zillertal Arena kun je rodelen op verschillende rodelbanen. Voor de langste van het gebied én het complete Zillertal, moet je afreizen naar Gerlosstein. Op deze berg, halverwege de Gerlos Alpenstraße, kun je op de slee ruim 7 km lang afdalen. De rodelbaan is verlicht en niet alleen overdag, maar ook 's avonds open. Bovendien kun je op deze berg snowtuben, wat ook een ontzettend leuke activiteit is om met kinderen te ondernemen! Een andere lange rodelbaan is te vinden in de nabijgelegen Wildkogel-Arena. Dit is met een lengte van 14 km zelfs de langste verlichte rodelbaan ter wereld!

3. Samen ontbijten op de berg bij Bergrestaurant Gipfeltreffen

Wil je de skidag eens anders dan anders beginnen? Waarom ga je niet ontbijten op de berg! In Königsleiten ben je daarvoor aan het juiste adres bij bergrestaurant Gipfeltreffen. Elke dag kun je hier tussen 9.00 en 11.00 uur terecht voor een typisch bergontbijt. Bestaat er een beter begin van de dag, dan samen ontbijten met uitzicht op de besneeuwde bergwereld en daarna meteen de latten onderklikken voor een welverdiende afdaling? Ik kan je garanderen dat de kids het geweldig vinden en dat ze zonder mopperen hun broodjes opeten! Bonustip: je kunt hier 's middags ook heerlijk lunchen!

4. Een romantische rit in een paardenkoets

Tijdens een wintersport met kinderen in Königsleiten kun je veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Ook buiten de pistes zijn er allerlei leuke activiteiten die je samen kunt ondernemen. Een echte tip is een romantisch ritje in een paardenkoets. Lekker dicht tegen elkaar aan onder warme dekens genieten van het winterse landschap om je heen. Met alleen het geluid van trappelende paardenhoeven in de sneeuw, is het echt even 100% qualitytimen met het gezin!

54168 -  (15)
Een geweldige activiteit voor het hele gezin: een ritje in een paardenkoets

5. Samen oefenen op de brede hellingen

Als je net hebt leren skiën, wil je natuurlijk uren oefenen om je skitechniek te perfectioneren. In Königsleiten zijn er genoeg blauwe pistes en mooie oefenhellingen waar dit mogelijk is. Bijvoorbeeld de brede oefenhelling tegenover MY ALPENWELT Resort, het familiehotel van de eerste tip in dit lijstje. Dit soort oefenpistes zijn ideaal om na afloop van de skiles nog even een bezoekje aan te brengen. Trotser zullen de kinderen niet zijn als ze alles wat ze geleerd hebben ook nog even aan papa en mama kunnen laten zien! Tip 2: de blauwe dalafdaling richting de Dorfbahn. Bijna aan het eind kom je de Hannes Alm tegen waar je kunt stoppen voor een korte pauze met een hapje en een drankje!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MY ALPENWELT Resort.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.