Skip to navigation Skip to main content

De vele voordelen van Nauders am Reschenpass

5415 - De vele voordelen van Nauders am Reschenpass (1)

In Nauders am Reschenpass kom ik elk jaar graag weer terug. Zoals menig anderen die naar Nauders komen ook doen, en dát heeft een reden! Nauders ligt helemaal achterin het Oberinntal, tegen de Italiaanse grens. Het traditionele bergdorpje bevindt zich op een hoogte van 1400 meter en is dus van begin december tot en met april verzekerd van sneeuw. In een seizoen, waar een hoop skigebieden in Oostenrijk en elders in de Alpen hopen en bidden op sneeuw, is er in het skigebied van Nauders meer dan voldoende!

Nauders Bergkastel

Het skigebied van Nauders is voor mensen die dit nog niet kennen een echte 'geheimtip'! Het heeft een aantal unieke mogelijkheden die de moeite waard zijn om eens uit te proberen. Met één skipas, kom je in twee landen én in drie skigebieden! Nauders Bergkastel is het grootste skigebied en ligt in Oostenrijk. Vanaf de hoogste berg, de Tscheyeck, waar de pistes tot een hoogte van 2850 meter reiken, zijn er fantastische 'high alpine' afdalingen te doen. Zowel op de piste, als op gave skiroutes. Vanaf dit punt kan je tevens de langste afdaling maken die het skigebied heeft. Een maar liefst negen kilometer lange afdaling die je vanaf de prachtig witte poederhellingen, via een fijne bosafdaling, tot aan het dal brengt.

„Rock die Wad’ln“ bei der neuen Ski-Show in Nauders am Reschenpass from tvboberlandmedia on Vimeo.

Rock die Wadl'n!

In dit skigebied vind je verder van alles, voor jong en oud. Er is een slalom-parcours, je hebt er de breedste piste van Oostenrijk, een kids-funpark met 'boarder-cross' en de talloze bospaadjes vind ik er ook zo leuk! Dit jaar heeft de lokale skischool, die bekend staat vanwege het kindvriendelijke 'Nauderixland' en de off-piste kennis, een nieuwe 'Show in Snow' opgezet. Vier jaar geleden nam ik zelf nog deel in deze skishow, maar nu, in 2014 is vrijwel alles vernieuwd. Onder het motto van 'Rock die Wadl'n', is er een nieuwe verbazingwekkende show, je krijgt een totaal nieuwe kijk op wat er allemaal mogelijk is op ski's en snowboard! Bij het oergezellige bergrestaurant de Lärchenalm, kan je onder het genot van livemuziek, heerlijke traditionele gerechten en warme glühwein genieten van dit spektakelstuk. 's Avonds kan je dan op de langste rodelbaan van Tirol (8 kilometer) weer terug naar beneden, dit maakt een wintersportvakantie toch wel echt compleet!

Beeldschone skigebieden in Italië: Bel Piano en St. Valentin

Naast Nauders in Oostenrijk zijn er nog twee skigebieden in Italië die bij de skipas horen. Via de gratis skibus kom je hier eenvoudig en snel. In het skigebied van Bel Piano vind je pistes zo strak, dat vind je nergens! Tevens is hier weer een volledig nieuw Snowpark gebouwd door Q-parks waar je 'U' tegen zegt. Uitdagende en variënde 'pro-lines' en ook voor de beginnende freestylers is er meer dan voldoende plezier op de vele kickers en boxen. Ook de nieuwe, meer dan 200 meter lange, 'funslope' brengt plezier, of je nou 3 jaar oud bent óf 90 jaar jong! St. Valentin is het kleinste gebiedje en ligt ook in Italië. Voor gevorderden en freeriders een aanrader om eens te bezoeken. Dit jaar is er ook een 'jump-airbag' aanwezig, zodat je eindelijk die '360˚' kan proberen!

Aprés-ski & 'nightlife', een gloednieuwe club: Ibex

In Nauders zijn er diverse mogelijkheden voor 'gemütliche' aprés-ski maar er is ook een uitbundige 'nightlife'. Laatst ben ik in de nieuwe club Ibex geweest, een stijlvolle club die in Nauders nog niet te vinden was. Er was een thema met traditionele Tiroler klederdracht, de mannen met de welbekende 'lederhose' en bij de vrouwen waren de prachtige 'ogen' ook volop aanwezig! Tot in de vroege uurtje kan je hier dansen en feesten op de hedendaagse hits. En met de shuttle-service kom je altijd weer veilig thuis en hoef je je geen zorgen te maken over wie er moet rijden.

25% korting op je skipas tijdens de 'Preisschmelze'!

Ook al is de skipas voor deze regio al zeer prijsvriendelijk te noemen, in Nauders willen ze je nog een beetje extra korting geven op de skipas tijdens de 'Preisschmelze', ofwel prijssmelting. Van 15 maart tot met 4 april smelten de prijzen van de skipas tot wel 25%! En dit geldt ook voor de materiaalverhuur!

Klik hier om naar de aanbiedingen van Nauders te gaan >>

Wat vind jij van Nauders?

Ja, elke keer weer weet ik mij zeer goed te vermaken in Nauders am Reschenpass, het heeft werkelijk voor iedereen iets te bieden. Graag hoor ik van je wat jij van Nauders vindt en of je een leuke ervaring weet te vertellen, want dit skigebied verdient zeker eens een bezoek!

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Hij houdt ons op de hoogte van zijn belevenissen op en naast de pistes van Tirol.

Winter Male Author 3

Over Niek

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op Snowplaza deelt hij zijn ervaringen en tips.