Skip to navigation Skip to main content

Good Morning Skiing in de Zillertal Arena: 06.55 uur naar boven

54133 - Good Morning Skiing in de Zillertal Arena: 06.55 uur naar boven (3)
© Zillertal Arena

Vroege vogel of niet, tijdens je wintersport in de Zillertal Arena in Oostenrijk volgende maand wil je gewoon een keertje je wekker op tijd zetten. Waarom? Natuurlijk om de eerste lift te pakken, die twee dagen per week in de maart extra vroeg gaat draaien. Bij Good Morning Skiing in de Zillertal Arena ben jij de eerste die de piste betreedt, om vervolgens te genieten van een fenomenale afdaling bij zonsopkomst. Klinkt dat genieten, of niet? We vertellen je alles over Good Morning Skiing in de Zillertal Arena in dit blog. Ga jij je wekker zetten?

De hele dag skiën op wintersport in de Zillertal Arena

Als je op wintersport gaat in de Zillertal Arena, dan worden je skidagen niet beperkt tot de lichte uurtjes van de dag. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kun je hier op de latten staan en genieten van de meest bijzondere skimomenten. Beginnend bij Good Morning Skiing tot het afsluitende Moonlight Skiing, waarbij je nog even na het eten gaat carven bij volle maan. In totaal zijn er 147 km aan pistes in het Tiroolse skigebied in Oostenrijk, waar je volop kunt genieten van de sneeuw. Met dat aantal is de Zillertal Arena het grootste skigebied in het Zillertal en spreekt het iedere wintersporter aan, dankzij het veelzijdige piste-aanbod. Bovendien kun je er niet alleen heel veel en vooral lekker lang skiën, er zijn ook diverse uitdagingen die je niet wilt overslaan. Bijvoorbeeld de 64 km lange Arena Tour, of de Höhenfresser Tour, een van de langste afdalingen van Oostenrijk. Maar voordat je je daaraan waagt, begin je natuurlijk eerst de dag op de beste manier die je je maar kunt voorstellen. Good Morning Skiing in de Zillertal Arena!

 

Ontdek de Zillertal Arena

54133 -  (9)
© Zillertal Arena

Om 06.55 uur naar boven

Tijdens de hele maand maart gaan op donderdag en zondag bepaalde liften in de Zillertal Arena extra vroeg draaien. Dat betekent dat je op die dagen al om 06.55 uur naar boven kunt gaan. Eenmaal boven, ben je een van de eersten die de ultraverse en strak geprepareerde pistes kan betreden. Terwijl de rest zich nog een keertje omdraait, zet jij een eerste line dwars door de strakke ribbels. Of misschien juist in de verse poeder. En dat bij een kleurenspel van oranje, rode, roze en gele tinten van een ontwakende wereld door de prachtige zonsopkomst... Klinkt jou dat ook als muziek in de oren? Je moet er dus wel even op tijd je wekker voor zetten, maar dan beleef je een geweldige ochtend die alle skigevoelens ongetwijfeld overtreft. Iedere donderdag en zondag van de maand maart kun je om 06.55 uur stipt met de Karspitzbahn I+II in Zell, de Isskogelbahn in Gerlos of de Dorfbahn I+II in Königsleiten het skigebied in.

Lees meer over Good Morning Skiing

Eerst lekker skiën, dan lekker ontbijten

Nadat je de dag op de beste manier begonnen bent die je je kunt voorstellen, is het tijd om lekker te gaan ontbijten. Na een paar heerlijke afdalingen is er niets beter dan even neerploffen, opwarmen en nieuwe energie opdoen middels een goede maaltijd in een gezellige hut. Of je nu zin hebt in een goed gevuld bord of iets lichts, bij de verschillende berghutten zit er altijd iets heerlijks bij. Je kunt op de Good Morning Skiing dagen extra vroeg genieten van je huttenontbijt in de Kreithütte of Kreuzwiesenalm in Zell am Ziller, het Arena Center in Gerlos en in het Gipfeltreffen restaurant in Königsleiten.

En dan...

Die first lines smaken uiteraard naar meer, en daarom kun je na het ontbijt van de rest van het skigebied genieten. De rest van de pistes en liften zijn dan inmiddels bereikbaar en geopend en bieden 147 km aan skiplezier. Ga jij het skigebied uitspelen, volg je de kilometerslange skitocht Arena Tour of ski jij een van de langste afdalingen van Oostenrijk? Of ga je op zoek naar een andere fijne berghut, voor een warme choco met Apfelstrudel na? Kies vooral zelf. Sta jij op donderdag of zondag klaar om 06.55 uur?

54133 -  (11)
© Zillertal Arena


Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Zillertal Arena.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.