Skip to navigation Skip to main content
54056 - Serfaus-Fiss-Ladis: waar een wintervakantie leuk is voor iedereen (3)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Een adembenemend bergpanorama, pistes die tot in perfectie geprepareerd zijn en fijne knisperende sneeuw: dat is Serfaus-Fiss-Ladis in een notendop. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijk skigebied voor de familie of liever de natuur in trekt om te toeren... Fijn is als je naar een bestemming gaat die aan ieders verwachtingen voldoet. Het zonnige, Tiroolse wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis biedt daarom uitkomst voor ieder reisgezelschap. Met het gezin, vrienden of met je partner genieten van een veelzijdige vakantie in de sneeuw? Zonder twijfel ben je hier aan het juiste adres! En hoe veelzijdig zo'n wintervakantie er dan uit kan zien?

Toerskiën: net even wat anders dan met de lift

Iets dat vooral het laatste jaar ontzettend aan het winnen is in populariteit, is toerskiën. En dat is niet voor niets! Wanneer je zelf de klim met stijgvellen onder je ski's naar boven hebt gemaakt, is de dubbel en dwars verdiende afdaling nog lekkerder. Ook in Serfaus-Fiss-Ladis kan er volop genoten worden van fantastische toeren in de sneeuw. En nee, daarvoor hoef je helemaal niet off-piste te skiën. Ook beginnende toerskiërs kunnen aan de rand van de piste omhoog lopen, om er vervolgens weer over de strak geprepareerde piste af te suizen. Veilig, leuk en lekker actief! Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over uitstekende aangegeven bewegwijzering die je ook door rustige bosrijke gebieden leidt.

 

Bekijk de toerskiroutes in Serfaus-Fiss-Ladis

54056 -  (18)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Rene Raggl

Voel de knisperende sneeuw

Serfaus-Fiss-Ladis is al jaren immens populair onder wintersportliefhebbers, en uiteraard is dat niet voor niets. Het skigebied strekt zich uit van 1200 tot 2828 meter en biedt daarmee grote sneeuwzekerheid. Niet alleen op de pistes kun je daar volop van genieten, ook buiten de paaltjes vormt het een waar sneeuwparadijs. Serfaus-Fiss-Ladis telt maar liefst twaalf off-piste routes waar je op relatief veilige wijze (ga nooit off-piste zonder lawine-uitrusting) van de verse sneeuw kunt proeven. Deze routes bestaan uit gemakkelijke tracks waar je voor de eerste keer kennis kunt maken met Tiefschnee, maar ook uit wat uitdagendere trails door de poedersneeuw. Volg te allen tijde de bewegwijzering die je weer terug naar de piste leidt en je geniet ongetwijfeld met volle teugen van de luchtige witte deken!

Buiten de paaltjes skiën
54056 -  (19)
© Skischule Fiss-Ladis, Sepp Mallaun

Uitdaging op de piste

Je hoeft het echt niet te bont te maken om te genieten van een wintervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis. Met 214 km aan pistes heeft het skigebied namelijk ook op de geprepareerde afdalingen meer dan genoeg te bieden voor iedere skiër of snowboarder. Pistetip is de Frommesabfahrt, die met een lengte van ruim 10 kilometer een van de langste afdalingen van Oostenrijk vormt. Jezelf flink op de proef stellen als gevorderde wintersporter? Van het totaalaanbod aan pistes kleurt maar liefst 27 kilometer zwart. Ga jij de uitdaging aan op de Pezid-Vertikal of Direttissima, de afdalingen die een gemiddelde hellingspercentage van 70% hebben?

Ontdek het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis
54056 -  (20)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Al glijdend genieten: ga langlaufen

Absoluut een van de leukste sporten om te doen naast het skiën of snowboarden, is langlaufen. Deze actieve sport laat je flink zweten en brengt je via een uitgebreid loipenetwerk naar de mooiste plekjes van het gebied. De 52 kilometer aan loipes van Serfaus-Fiss-Ladis voeren door rustige, romantische winterlandschappen ver weg van de drukte van het skigebied. Alle routes kunnen op zowel de klassieke als de skating manier worden begaan, met uitzondering van de skatingloipe Moos. Ook op hoogte kun je langlaufen in Serfaus-Fiss-Ladis. In totaal zijn er 8,4 km aan loipes die boven de 2000 meter lopen, waarvandaan je een indrukwekkend uitzicht hebt op de Tiroolse bergomgeving.

Over langlaufen en loipes
54056 -  (21)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Ongekend plezier in de funparken van Serfaus-Fiss-Ladis

Maak je je een weg op de pistes van Serfaus-Fiss-Ladis, maar ben je ook toe aan wat actie? Liefhebbers van stunten en sensatie vinden al snel hun weg naar de funparken in het skigebied. Genoeg kickers, boxen, obstakels en elementen om het hier zo gek te maken als je wilt. Het Progression Circus is een eldorado voor vliegende skiërs, maar ook het Freestyle Circus in Serfaus en het Snowpark Fiss doen het bij gevorderden erg goed. Wil je op toegankelijke wijze een beetje stunten, dan kun je terecht in het Sun Park en het Shred Park.

Freestylen in Serfaus-Fiss-Ladis
54056 -  (22)
© Patrick Steiner, QParks

Wintervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis: meer dan skiën

Niet alleen zijn er allerlei sporten die je kunt doen tijdens een wintervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis, het gebied staat ook garant voor een flinke dosis fun! Een activiteit dat simpelweg dan ook niet kan missen, met welk gezelschap je ook op reis bent, is rodelen. Er zijn verschillende leuke rodelbanen, maar eentje die je zeker gedaan wilt hebben is de Heksen-Rodelbaan in Fiss, parallel aan het Heksenpad. De natuurlijke rodelbaan is vier kilometer lang en drie meter breed, genoeg ruimte om lekker uitgebreid te roetsjen. Een andere aanrader is een bezoekje aan de schaatsbaan Schlossweiher in Ladis.

54056 -  (23)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas KirschnerDit weblog is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.