Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: een heerlijke zonnige week in de Alpenlanden

53999 - Alpenweer: een heerlijke zonnige week in de Alpenlanden (3)

Na een periode met zeer zacht weer, is er eindelijk weer flink wat sneeuw gevallen in de Alpenlanden. In Oostenrijk sneeuwt het vandaag nog regelmatig, maar in veel andere Alpenlanden heeft de zon zich alweer lekker laten zien. Collega Marlous is op dit moment in Avoriaz en deelt via Instagram ontzettend fijne beelden. Vanaf morgen klaart het overal op en kunnen de skigebieden zich opmaken voor een zonnige week. Meer over de weersvoorspellingen van de komende dagen lees je in het Alpenweer.

Hogedrukgebied bepaalt het weerbeeld

De komende tijd bepaalt een krachtig hogedrukgebied het weer in grote delen van Europa. Ook in de Alpenlanden is dit het geval. Alleen op maandagmiddag en -avond zorgt een noordoostelijke stroming nog voor wat sneeuwbuien in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland, maar in de nacht naar dinsdag klaart het langzaam op. In de Franse en Italiaanse Alpen belooft het de hele week zeer zonnig te worden.

Zeer koud begin van de week

Vannacht daalt het kwik in de meeste skigebieden flink. Temperaturen van tussen de -10 en -14 graden komen op veel plaatsen voor, met plaatselijk uitschieters naar -15 graden. Deze temperaturen zien we vooral in beschutte dalen in Oostenrijk waar vandaag nog sneeuw gevallen is.

Kaiserwetter

Na vannacht is het voorlopig weer even gedaan met de sneeuw. Vanaf dinsdag kunnen we in het hele Alpengebied rekenen op Kaiserwetter. Heel af en toe trekken er wat velden met sluierbewolking over en de temperatuur komt overdag tussen de 0 en -3 graden te liggen. Ben je in de Alpen? Trek laagjes aan. 's Ochtends en aan het eind van de middag kan het flink koud zijn, terwijl het 's middags iets warmer is. Later in de week wordt het iets zachter en komt er zelfs een lichte dooi met maxima tussen de 2 en 5 graden. De sneeuwkwaliteit op de pistes zal hier weinig onder lijden en de kans is groot dat dit droge, zonnige weerbeeld tot in ieder geval begin volgende week aanhoudt.

Boek je wintersport vanaf € 144,- per persoon mét skipas!
53999 -  (9)
St. Christina vanmiddag rond 12.00 uur

Droog in de Ardennen en het Sauerland

Ook dichter bij huis is er de afgelopen dagen sneeuw gevallen. In de Ardennen alleen in de hogere delen, maar dit is helaas te weinig om op te skiën. Alle pistes zijn hier nog gesloten. De komende dagen wordt er geen nieuwe sneeuw verwacht. In het Sauerland is het afgelopen weekend flink wat natuursneeuw bijgevallen. Op de pistes in Winterberg, Neuastenberg en Altastenberg ligt rond de 30 cm sneeuw en diverse pistes zijn geopend. Ook in het Sauerland blijft het de komende dagen droog. 's Nachts vriest het licht tot matig en overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt. Morgen kan het een tijd mistig zijn en voor de rest van de week is het wisselend bewolkt.

53999 -  (10)
Verse sneeuw in Winterberg!
53999 -  (11)
Willingen op dit moment
123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.