Skip to navigation Skip to main content
53971 - Deze 6 pistes wil je echt skiën in Region Dents du Midi (Portes du Soleil) (3)
© Litescape Media

Skiën op ruim 600 km aan pistes? In twee verschillende landen, midden in een indrukwekkend berglandschap? Het kan als je kiest voor een wintersport in Region Dents du Midi. Een schitterende vakantieregio die wordt gevormd door zes sfeervolle dorpen en welke onderdeel is van het skigebied Portes du Soleil. Je kunt er elke dag de mooiste tochten skiën en aan fijne afdalingen is geen gebrek. Benieuwd welke pistes je echt niet mag overslaan tijdens je wintersport in Region Dents du Midi? Zet de zes in dit artikel maar snel op je lijstje!

Wintersport in Region Dents du Midi

De Zwitserse vakantieregio Region Dents du Midi dankt haar naam aan de gelijknamige, 3 km lange bergketen. De zeven toppen van de Dents du Midi torenen trots boven het landschap uit en zijn allemaal hoger dan 3000 meter. Met een hoogte van 3257 meter, is de Haute Cime de hoogste van allemaal. Overnachten kan in de zes dorpjes Champéry, Champoussin, Les Crosets, Morgins, Troistorrents en Val-d'Illiez. Stuk voor stuk sfeervolle bestemmingen, gelegen op iets meer dan 900 km rijden vanaf Utrecht en op ongeveer anderhalf uur van Genève. Anders dan in dorpen aan de Franse kant van het skigebied, is het hier een stuk rustiger. Dit geldt ook voor de pistes in dit deel van Les Portes du Soleil. Met ruim 600 pistekilometers en 308 afdalingen is er genoeg pisteplezier voor iedereen. Benieuwd welke pistes je absoluut eens moet skiën tijdens je wintersport in Region Dents du Midi?

Meer over Region Dents du Midi
53971 -  (9)
© Litescape Media

1. Didier Défago

We starten dit lijstje met pistes die je echt wilt skiën in Region Dents du Midi met piste Didier Défago (35). Deze afdaling op de 2152 meter hoge Pointe de l’Au begint met een vrij pittig zwart stuk, maar gaat daarna over op een mooi blauw pad dat eindigt in Morgins. Vooral met verse sneeuw is het een sprookje om hier te skiën! Zoals je misschien wel kunt raden, is de piste vernoemd naar oud Olympisch kampioen Didier Défago. Goed nieuws voor wie liever geen zwart skiet: je kunt dit stuk omzeilen door eerst een stuk van piste Planaille te skiën (34).

2. Tovassière - Morgins

De blauwe piste waar je op uitkomt na het voltooien van de Didier Défago, is ook absoluut de moeite waard om in z'n geheel te skiën. De afdaling is volledig blauw van kleur, neemt je mee door een bebost winterwonderland en is bijna 7 km lang. Ideaal om mee in te komen, lekker op te oefenen of om gewoon rustig van af te glijden.

3. Ripaille - Grand Paradis

Wie graag lange afdalingen skiet, zit goed in Region Dents du Midi. Je vindt hier voldoende mogelijkheden om zonder tussentijds te liften kilometerslang af te dalen. Een perfecte piste daarvoor is de Ripaille - Grand Paradis, welke van start gaat bij het bergstation van sleeplift Ripaille en eindigt in Champéry. Je skiet hier in een schitterende omgeving, met de Dents du Midi en Dents Blanches op de achtergrond. De afdaling is ruim 10 km lang en een flinke benentrainer. Even pauzeren is geen straf, zeker niet met dit uitzicht!

Doe gratis een vrijblijvende aanvraag wintersport in Region Dents du Midi ›

53971 -  (10)
© Litescape Media

4. Sépaya

Les Portes du Soleil biedt een gevarieerd piste-aanbod. Ook voor beginners zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Sterker nog, van alle 600 pistekilometers is ruim 300 km blauwgekleurd! Een heerlijk blauwe afdaling in Region Dents du Midi is piste Sépaya (39) in Champoussin. De afdaling is heerlijk breed en perfect voor beginners en families. Die ski je met liefde een paar keer achter elkaar!

5. Chavanette - Le Mur Suisse

Ben je een gevorderde skiër, kom je zonder moeite van een zwarte piste af en krijg je geen knikkende knieën van hoge buckels? Dan is Chavanette - Le Mur Suisse een uitdaging om aan te gaan! Ook wel bekend als een van de steilste pistes van de Alpen, die bovendien een behoorlijke lengte heeft. Vanuit de stoeltjeslift lijkt het allemaal nog wel mee te vallen, tot je eenmaal bovenaan de afdaling staat. Vooral het eerste stuk is enorm pittig, zodra je dit hebt overwonnen wordt het iets 'eenvoudiger'. De afdaling heeft een helling van bijna 40 graden en de buckels zijn soms wel twee meter hoog. Na afloop kun je eventueel bijkomen bij Buvette de Chavanette met een drankje.

53971 -  (11)
© Niels Ebel

6. L'Abricotine

Nog zo'n ontzettend fijne blauwe afdaling in Region Dents du Midi is piste L'Abricotine. Extra leuk aan deze ruim 5 km lange piste is dat je start in Zwitserland en eindigt in Frankrijk. Grensoverschrijdend skiën dus! De piste is gevarieerd en kent heerlijk brede stuken waar je lekker op kunt carven. De uitzichten zijn schitterend, dus neem onderweg ook zeker even de tijd om daarvan te genieten!

Bekijk alle pistes op de pistekaart ›

Wintersport in Wallis

Region Dents du Midi ligt in het Zwitserse kanton Wallis. Deze regio ligt in het zuidwesten van het land en grenst aan zowel Frankrijk als Italië. Uitzichten op machtig hoge bergtoppen zijn hier gegarandeerd, je kunt er zelfs een aantal van de hoogste toppen van het land bewonderen. Wallis, Valais in het Frans, is tweetalig. In het oosten spreekt men Oberwalliser Deutsch en in het westen, waar ook Region Dents du Midi gelegen is, is de voertaal Frans. Dit is overigens niet de enige skibestemming die je hier vindt, Wallis biedt bijna 2000 km aan pistes! En dat niet alleen, je kunt er ook veel andere gave winterse activiteiten ondernemen, er zijn ontzettend veel goede berghutten en restaurants, aan knusse dorpjes geen gebrek en ook de wellnessfaciliteiten zijn hier uitstekend. Op zoek naar meer informatie en tips?

Ontdek het prachtige Wallis

Dit blog is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme en Wallis.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.