Skip to navigation Skip to main content

Met deze activiteiten wordt een wintersport in het Skicircus nog leuker

53942 - Met deze activiteiten wordt een wintersport in het Skicircus nog leuker (3)
© Saalbach.com, Patrick Steiner

Dat het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een heerlijke bestemming met kinderen is, blijkt niet alleen uit de kinderlanden, leuke skischolen en glooiende afdalingen. Zowel op als naast de piste vormt het Oostenrijkse skigebied een waar walhalla voor kids. Waarom? Met diverse uitdagingen, avontuurlijke activiteiten en coole uitstapjes wordt een skivakantie hier nét even leuker dan anders. In dit blog vind je een aantal van de leukste activiteiten voor een wintersport met kinderen in het Skicircus. Op de piste én daarbuiten.

Avontuur op Timoks Alpine Coaster

Toe aan actie en sensatie? Dan mag je een ritje in Timoks Alpine Coaster absoluut niet overslaan. De avontuurlijke achtbaan laat je met hoge snelheden door het berglandschap zoeven. Scherpe bochten en spannende passages maken deze 1160 meter lange coaster een hele belevenis voor jong en oud. Kids vanaf 8 jaar hebben zelf de teugels in handen en kunnen hun eigen snelheid bepalen. Je vindt Timoks Alpine Coaster in Fieberbrunn bij het middenstation van F1 Streuböden. Met een geldige skipas is de rodelbaan bovendien geheel kosteloos toegankelijk.

Golden Gate Bridge van de Alpen en boomtoppenpad

Bijzonder hoogtepunt in Saalbach Hinterglemm: de Golden Gate Bridge. De Alpenversie van deze brug maakt deel uit van de boomtoppenwandeling, welke over een van de hoogstgelegen paden van Europa loopt. Deze wandeling is verre van saai en een aanrader om met het hele gezin te maken. De uitzichten die je vanaf de brug en het pad hebt zijn simpelweg fenomenaal en het pad bestaat uit allerlei leuke elementen. De brug loopt op een hoogte van 42 meter boven de vallei en strekt zich uit over een lengte van 200 meter. Het daaropvolgende pad, de Baumzipfelweg, loopt tussen bomen en langs schitterende punten op zo'n 30 meter hoogte. Je kunt je hoogtevrees beter thuis laten, in tegenstelling tot je camera die je nodig hebt om alle indrukken vast te leggen!

53942 -  (9)
© Saalbach.com, Mirja Geh

Langlaufen met het gezin: Nordische Rätselrallye

Langlaufen saai voor kinderen? Niet in het Skicircus! Met de gloednieuwe Nordische Rätselrallye, wordt deze wintersport naar een ander niveau getild. In het Nordic Park in Leogang leren kids spelenderwijs kennis maken met de sport. Dat doen ze middels een spannende raadseltocht. Terwijl ze al skatend of op de classic manier zich door de sneeuw bewegen, krijgen ze vragen en opdrachten om op te lossen. Bij de start van de loipe krijg je een raadselkaart en vervolgens ga je op weg samen met mascotte Leo. Onderweg skate je door de mooiste natuur en dien je maar liefst zeven verschillende opdrachten op te lossen. Alles voltooid en weet je het laatste raadsel te ontcijferen? Dan kun je een mooie prijs ophalen bij de VVV. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en toegankelijk voor alle langlaufniveaus.

Even wat anders dan op ski's naar beneden: ga rodelen

Rodelen maakt hoe dan ook je wintersport met kinderen nóg leuker dan het al is, en gelukkig is daar in het Skicircus meer dan genoeg mogelijkheid voor. Naast Timoks Alpine Coaster zijn er diverse natuurrodelbanen, die zowel overdag als 's avonds geopend zijn. Bijvoorbeeld de Reiterkogel, een prachtige baan die in de avonduren compleet verlicht is. Ook bij de Almbahn kun je terecht om per slee af te dalen. Een andere rodeltip is de Asitzbahn in Leogang, welke ook 's middags én tot in de late uurtjes toegankelijk is. Bovendien is de baan kosteloos op vertoon van een skipas. Naast rodelen kun je ook snowtuben en glijd je met een ronde band de berg af. De snowtubingbaan ligt bij de Unterschwarzachlift. Onbeperkt rodelplezier gegarandeerd, dus!

Bekijk de rodelbanen in het Skicircus
53942 -  (10)
© Saalbach.com, Daniel Roos

Tip: Kids Winter Challenge

Nieuw dit seizoen in het Skicircus is de Kids Winter Challenge. Families met kleine wintersporters kunnen de uitdaging aangaan en de highlights van een vakantie in het Skicircus allemaal langsgaan, om op deze manier de leukste tijd in de bergen te beleven. Deze highlights bestaan uit sportieve en toffe dingen om te doen, zowel op als naast de piste. Om mee te doen met The Kids Winter Challenge heb je een kaart nodig waar alle zes toebehorende activiteiten op staan om te voltooien. Uiteraard hoort er bij voltooiing ook een beloning bij. Bij drie activiteiten win je een bronze medaille, zilver bij vier activiteiten en doe je tenminste vijf van de zes leuke dingen, dan is goud voor jou. Bij elke activiteit kun je een gaatje maken in de kaart en om de prijs te claimen, toon je je kaart bij de VVV in Saalbach. Deze activiteiten zijn onderdeel van The Kids Winter Challenge:

  • Snowtuben op de U-bahn - Deze baan bij Unterschwarzachbahn is voor iedereen toegankelijk, met of zonder skipas.
  • Ga rodelen op de verlichte banen - Of je nu op de slee stapt op de Reiterkogel of Spielberghaus, één ding is zeker: beide rodelbanen zijn even leuk.
  • Bereik een bergtop - Ga (met de gondel) naar de top van de Zwölferkogel, Westgipfel of Wildenkarkogel om deze uitdaging te voltooien.
  • Bewandel het boomtoppenpad - Hoog boven het Glemmtal loopt een van de hoogste boomtoppenpaden van Europa, de Baumzipfelweg. Maak de winterwandeling op het spannende pad om de challenge te voldoen.
  • Bezoek het sprookjesbos - Een echte aanrader voor een vakantie met kinderen in het Skicircus! Je vindt het sprookjesbos in Hinterglemm.
  • Ski op (een van de) funpistes - Flinke dosis plezier gegarandeerd op de vele funpistes die je in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vindt.

Meer over The Kids Winter Challenge
53942 -  (11)
© Saalbach.com, Patrick Steiner

Skiën in het Skicircus

Het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een waar paradijs als het aankomt op faciliteiten voor kids. Kinderen genieten hier vooral dankzij het grote aanbod aan voorzieningen speciaal voor hen. Denk aan de spannende funpistes, leuke snowparks, fijne kinderlanden, goede skischolen en avontuurlijke activiteiten naast de pistes. Wintersporten doe je op de ruim 270 km aan pistes van het Skicircus, maar met de Ski ALPIN CARD, heb je ook toegang tot de pistes van de Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn in Kaprun. Resultaat: 408 km aan pistes die je met één skipas kunt skiën! Middels de zellamseeXpress maak je eenvoudig de oversteek.

Tip: met de gratis miniAlpini Card of de junior XPLORE CARD skiën kinderen voor aantrekkelijke prijzen.

Familiewintersport in het Skicircus

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.