Skip to navigation Skip to main content

Leppleskofel: St. Jakob krijgt hoogste skilift van Osttirol

53940 - Leppleskofel: St. Jakob krijgt hoogste skilift van Osttirol (3)
© Schultz Gruppe

In St. Jakob in Defereggental staat de bouw van de hoogste skilift van Osttirol op de agenda. De Lepppleskofel lift moet in 2022/2023 in gebruik genomen worden. Het skigebied, Skizentrum St. Jakob in Defereggental, krijgt hiermee drie nieuwe pistes, wat het pisteaanbod met 25% doet groeien. In dit blog meer informatie over de nieuwe Leppleskofel lift in St. Jakob.

Hoogste skilift van Osttirol

Niets staat de komst van een nieuwe skilift richting de top van de Großer Leppleskofel (2820 m) meer in de weg. Afgelopen zomer is het project gepresenteerd en voor aanvang van volgend wintersportseizoen (november 2022) moet de lift gereed zijn. De 6-persoons stoeltjeslift boven St. Jakob im Defereggental wordt de hoogste skilift van Osttirol. Conform de huidige standaard worden de stoeltjes voorzien van een weerkap en stoelverwarming. Het dalstation komt bij de Almspitz sleeplift te liggen, die afgebroken zal worden. Binnen drie minuten brengt de lift je naar een hoogte van 2680 meter. De kosten voor de aanleg van deze prestigieuze lift bedragen 12 miljoen euro.

LEES OOK: St. Jakob im Defereggental, meest sneeuwzekere plaats in Osttirol ›

Cijfers & feiten van de nieuwe Leppleskofel lift in St. Jakob im Defereggental

Bergstation: Großer Leppleskofel Lengte: 1050 m
Hoogte bergstation: 2680 m Hoogteverschil: 390 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 03:50 min
Capaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: 48 Plaats: St. Jakob im Defereggental

53940 -  (6)
© Schulz Gruppe

Drie nieuwe pistes

De 6-persoons Leppleskofel stoeltjeslift verhoogt niet alleen de sneeuwzekerheid van het skigebied, maar vergroot het ook. Het piste-aanbod wordt uitgebreid met drie nieuwe pistes, wat een toename van 25% betekent. Daarnaast is de nieuwe lift een duidelijk signaal dat men gelooft in de toekomst van het skigebied en het toerisme in het dal. Er werd al lange tijd gesproken over de komst van de Leppleskofel lift, maar nu is het eindelijk definitief. Inmiddels is de fundering van enkele pijlers al gelegd. Volgend voorjaar volgt de bouw van de dal- en bergstations.

53940 -  (7)
© TVB Osttirol / Blaha

Meer informatie over Skizentrum St. Jakob in Defereggental

Skizentrum St. Jakob in Defereggental is bij het Nederlandse wintersportpubliek niet al te bekend. Het skigebied en het gelijknamige dorp liggen diep in Osttirol. Het is een rustige bestemming, maar door diverse investeringen begint het dal wel aan populariteit te wennen. Skizentrum St. Jakob in Defereggental beschikt over ruim 20 kilometer aan pistes die met name geschikt zijn voor beginners en lichtgevorderden. De Feistritzlift en St. Leonhardlift zijn ideaal om rustig te leren skiën. Met de Brunnalmbahn, een 6-persoons gondel, bereik je de hoger gelegen afdalingen. Doorgaans zijn de sneeuwcondities uitstekend en aan fijne berghutten is geen gebrek. St. Jakob is vanuit Nederland flink wat kilometers rijden, maar de regio zal je niet teleurstellen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.