23 januari 2014 door Miranda in 'Nieuws', Reisverslagen''

Skigebiede Lenzerheide

Afgelopen weekend was het eindelijk zover: de skigebieden van Arosa en Lenzerheide werden met elkaar verbonden door de opening van een nieuwe gondellift. In december was Snowplaza in Zwitserland om alvast een idee te krijgen van het skigebied. Gisteren kon je Op een schapenvelletje in de zon

Dat skiën hongerig maakt weten ze in Lenzerheide maar al te goed. Er zijn dan ook voldoende hutten en restaurants om even bij te tanken. Het restaurant Scharmoin is deze zomer compleet vernieuwd en wij eten op de bovenste verdieping bij het grillrestaurant. De "Bratwurst mit Kartoffln und gegrillte Gemüse" smaakt voortreffelijk, de sfeer in het restaurant is top en het geweldige uitzicht maakt het plaatje compleet. De volgende dag proberen we het bedieningsterras van het restaurant Alp Stätz. Eten op een schapenvelletje in de zon is toch wel heel fijn. En ook van de Zwitserse Rösti met spek, kaas en ei worden we erg happy.

Terras Lenzerheide

Heerlijk op het terras in Lenzerheide

Raclette in de Heidistübli

Hoewel Lenzerheide niet het mooiste dorp is van Zwitserland, heeft het toch veel te bieden qua winkels, restaurants en bars. De sportwinkels zijn groot en bieden een breed assortiment. Ik heb er zelfs de exclusieve ski’s van Bentley mogen bewonderen. In de Lounge van het Kurhaus drinken we aan het eind van de middag een biertje. De inrichting laat zich lastig omschrijven, maar gezellig is het in ieder geval. Een van de leukste én lekkerste restaurants van het dorp is de Heidistübli. Het bestaat pas enkele jaren, maar is enorm populair door de geweldige inrichting en het goede eten. Wij bestellen er een Zwitserse klassieker: raclette. Die smaakt geweldig en valt als een blok. Na een heerlijke avond zijn we blij dat we nog een stukje in de frisse avondlucht terug naar het park mogen wandelen.

Heidistübli in Lenzerheide

De super sfeervolle Heidistübli

Ik kom hier absoluut terug

Na nog een paar mooie dagen in Lenzerheide druk ik voor de laatste keer de knop van mijn privé-sauna in. Terwijl deze opwarmt zie ik de laatste skiërs van de dag langs mijn raam glijden. Telkens als ik in Zwitserland ben, vraag ik me af waarom ik er niet vaker kom. Op weinig plekken zijn de bergen mooier dan hier en het kwaliteitsniveau is ongeëvenaard. Wat maken die paar extra Franken dan nog uit? Als ik even later overspoeld wordt door de rust en warmte van de sauna weet ik het zeker. Ik kom hier absoluut terug! Ik heb bovendien de oversteek naar Arosa nog tegoed...

Met dank aan:
landalskilife.nl
myswitzerland.com
swiss.com (vliegt 4x per dag van Amsterdam-Zürich en v.v.)
SwissTravelSystem.com (reizen met trein, bus en boot in Zwitserland)

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen