Skip to navigation Skip to main content

De leukste activiteiten in het Zillertal buiten de pistes

53873 - De leukste activiteiten in het Zillertal buiten de pistes (3)
© Zillertal Tourismus, Julia Rotter

Met honderden kilometers aan pistes kan het Oostenrijkse Zillertal een waar wintersportparadijs worden genoemd, maar wist dat je er buiten het skiën om ook een grote wereld aan beleving ligt te wachten? Voor vakantiegangers die eens iets anders willen doen dan skiën of snowboarden, is er een enorm aanbod aan spannende, mooie en avontuurlijke activiteiten. Van een wandeltocht door het besneeuwde berglandschap met opa en oma tot een ritje met de pistenbully en het ontdekken van een winterse ijsgrot... In dit blog vind je de leukste activiteiten buiten de pistes in voor je wintervakantie in het Zillertal!

Wintervakantie in het Zillertal

Een wintervakantie in het Zillertal bestaat uit veel meer dan onbeperkt afdalen op de 542 km aan pistes die de Oostenrijkse wintersportregio te bieden heeft. Het veelzijdige dal beschikt namelijk over talrijke mogelijkheden naast het skiën of snowboarden. Leuk als je met de hele familie op vakantie gaat, als er niet-skiërs mee gaan of als je ter afwisseling eens op een andere manier de winterse wereld van het Tiroolse dal wilt verkennen. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt door avontuurlijke dingen te ondernemen, maar een mooie wandeling is net zo leuk. En natuurlijk hoort lekker eten en drinken daarbij, een net zo belangrijke en vooral heerlijke activiteit. Wat je nog meer allemaal kunt beleven tijdens een wintervakantie in het Zillertal? Dit zijn een aantal van de leuke activiteiten buiten de pistes!

Bekijk alle winterse activiteiten in het Zillertal
53873 -  (15)
© Zillertal Tourismus, Julia Rotter

1. Winterwandelen door winterwonderland

Een van de leukste dingen om buiten de pistes te doen is de omgeving verkennen, vooral als alles prachtig wit is gekleurd. Winterwandelen door de besneeuwde dennenbossen en langs indrukwekkende uitzichten op torenhoge bergtoppen, terwijl de sneeuw onder je schoenen knispert, heeft gewoonweg iets magisch. Met een aanbod van 460 km aan winterwandelpaden kun je in het Zillertal oneindig lange wandelingen maken met continu nieuwe landschappen en omgevingen om te ontdekken. Aan te raden routes? Wandel op hoogte rondom de Spieljoch, beginnend bij het bergstation naar het Gipfelkreis, en geniet van een onovertroffen uitzicht, of maak een geleidelijke tocht door het winterwonderland Schönachtal (nr. 5,511).

2. Traditioneel en culinair genieten

Wat hebben cijfers met lekker eten te maken? In dit geval alles, want het Zillertal telt maar liefst tien restaurants waar culinaire hoogstandjes naar een nog hoger niveau zijn getild en tien bekroonde typische Tiroolse berghutten waar gezelligheid nog net niet op de deur geschreven staat. In beide eetgelegenheden wordt veelal gebruik gemaakt van regionale producten, wat de smaak en de beleving ten goede komt. Er zijn daarom in het Zillertal een flink aantal restaurants en berghutten die overgoten zijn met Gault & Millau punten en vorken. Culinaire tip is de Wedelhütte, welke op 2350 meter hoogte in Hochzillertal ligt. Hier lunch je met een fraai uitzicht op de bergomgeving en geniet je van klassieke gerechten, die gewoon écht heel lekker smaken.

Restaurant- en huttentips in het Zillertal
53873 -  (16)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

3. Stap in de ijswereld van het Natur Eis Palast

Leuke activiteit voor het hele gezin: een bezoekje aan het spectaculaire Natur Eis Palast. Deze ijsgrot is te vinden op de Hintertuxer Gletscher en is dankzij de temperatuur, die altijd rond het vriespunt ligt, het hele jaar door geopend. Vanaf het bergstation bereik je in drie of vier minuten wandelen het ijspaleis en kun je middels een begeleide tocht binnenstappen in een wereld van ijs. Imposante sculpturen, enorme ijspieken en bevroren watervallen is wat je binnenin kunt verwachten. Je kunt het Natur Eis Palast ook bereiken door erheen te skiën.

4. Oneindige rodeltochten maken

Een wintervakantie in het Zillertal is niet compleet zonder de slee aangeraakt te hebben. Met maar liefst 14 verschillende rodelbanen, die bij elkaar 46 km aan rodelplezier tellen, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te gaan rodelen. 30 km daarvan is zelfs verlicht in de avond, waardoor je er na een dag skiën ook nog urenlang kunt rodelen. Misschien is het 's avonds nog wel veel leuker om te doen ook! De rodelbaan Gerlosstein is met 7 km een van de langste banen en absoluut ook een van de leukste. Het is een uitdagende route waarbij je start op 1650 meter hoogte en vervolgens 715 hoogtemeters afroetsjt, door een schitterende winteromgeving. Onderweg kun je even stoppen voor een warme choco, alvorens je je verder een weg naar het dal baant.

Bekijk alle leuke rodelroutes
53873 -  (17)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

5. Ga mee met de pistenbully

Altijd al benieuwd geweest naar hoe de pistemeesters de afdalingen er keer op keer zo strak bij krijgen? Neem een keer plaats op de bijrijdersstoel van een pistenbully en ervaar het werk van dichtbij. Met een machine van zo'n negen ton in gewicht, krijg je een eersteklas belevenis van hoe die enorme monsters zelfs de hoogste hobbels op de meest steile afdalingen weer glad en strak krijgen voor de volgende dag. Een ritje maken met de pistenbully kan in Hochfügen.

6. Romantische ritjes met de paardenkoets

Wintervakanties in het Zillertal worden ontzettend romantisch zodra je door het landschap rijdt in een paardenkoets. Of je nu met je partner gaat, met vrienden of met het gezin, een ritje in een koets die voortgetrokken wordt door paarden is hoe dan ook mooi. Terwijl je knus onder een dekentje zit, kijk je je ogen uit bij alle fraaie beelden die als schilderijen aan je voorbij gaan en ontdek je op ontspannende wijze de winterse wereld van het Zillertal. Er zijn door het hele Zillertal elf verschillende aanbieders die paardenkoetsritten mogelijk maken.

53873 -  (18)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

7. Toch op de latten: langlaufen

En wil je naast al deze leuke activiteiten buiten de pistes toch de latten onder je voeten voelen? Dan is langlaufen ook een leuk alternatief! In het Zillertal zijn er ruim 125 km aan loipes voor zowel de klassieke als de skating techniek. Deze routes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Van pittige rondes die je hartslag doen stijgen, tot geleidelijke loipes waarbij je vooral van de waanzinnige omgeving kunt genieten. Je kunt het zo actief maken als je zelf wilt. De loipe Ginzling is een echte aanrader. Deze route is bijna 7 km lang en is vooral een tip vanwege de prachtige omgeving waarin je je begeeft.

Langlaufen in het Zillertal
53873 -  (19)
© Zillertal Tourismus, Beckna Photo


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.