Skip to navigation Skip to main content
53797 - Top 5 skigebieden voor families in Tirol (3)
© Tirol Werbung, Hans Herbig

Van Tirol kun je gerust zeggen dat het een mekka is voor gezinnen, want bijna nergens anders vind je zoveel topskigebieden voor families als hier. De kids kunnen zich hier verheugen op enorme kinderlanden, skischolen met leuke Nederlandstalige skileraren, levensgrote mascottes, themapistes en familieaccommodaties... Gezinnen met kinderen komen in deze wintersportregio absoluut niets te kort. Maar met al die verschillende leuke bestemmingen, welke zijn nou echt aan te raden voor een familiewintersport in Oostenrijk? In dit blog een top 5 van skigebieden voor families in Tirol!

Wintersport in Tirol met de familie

Een wintersport in Tirol staat voor onbeperkt pistegenot in een van de vele skigebieden, ontspanning in een prachtig landschap, wellness en op en top genieten van gezelligheid. Maar vooral als je op zoek bent naar een mooie plek voor een wintersport met het hele gezin, ben je in het Oostenrijkse Tirol absoluut aan het juiste adres. Hier liggen ongetwijfeld een aantal van de leukste skigebieden waar kinderen zich als een vis in het water zullen voelen. Dat heeft alles te maken met het uitgebreide aanbod voorzieningen, zoals kinderlanden vol speeltoestellen, funpistes, knuffelbare mascottes en mooie glooiende afdalingen. Maar welke skigebieden voor families in Tirol behoren nu echt tot de beste? We hebben een top 5 gemaakt!

Bekijk alle topskigebieden voor families in Tirol

1. Serfaus-Fiss-Ladis

Met stip op nummer één in de lijst van skigebieden voor families in Tirol staat het omvangrijke Serfaus-Fiss-Ladis. En dan hebben we het over omvangrijk in de breedste zin van het woord. Het skigebied telt 214 km aan pistes in alle moeilijkheidsgraden, waardoor het ieder type wintersporter aanspreekt. Kinderen hebben aan een week wintersport bijna niet genoeg om alle hoeken van de Kinderschneealm, het Murmlipark, Berta's Kinderland en Indianerland te ontdekken. De kinderlanden zijn uitgerust met oefenweides, speelgelegenheden en allerlei attributen om het skiën zo plezierig mogelijk te laten verlopen. En dan hebben we het nog niet eens over de themapistes! Op de Bärenpiste ski je dwars door een berenkop, in het Tierpark kom je allerlei pratende figuren tegen en in de Höhlenwelt kun je een interactieve grottenwereld betreden. Maar ook buiten het skiën om kun je volop van een avontuurlijke vakantie genieten. Maak bijvoorbeeld een ritje in de Family Coaster Schneisenfeger of til je avontuur letterlijk naar een hoger niveau in de Fisser Flieger, Skyswing of Serfauser Sauser.

53797 -  (9)
© Tirol Werbung, Robert Pupeter

2. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met 288 km aan pistes is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental een van de grootste skigebieden van Tirol, en meteen ook een van de meest gezinsvriendelijke. Vanuit alle negen dorpjes heb je toegang tot het enorme skigebied, waar niet alleen prachtige brede pistes te vinden zijn, maar ook uitdagingen voor ieder niveau. Voor ieder familielid een perfecte piste, zou je kunnen zeggen. Er zijn maar liefst 22 skischolen die kwaliteit en uitstekende service bieden. Het allerbelangrijkste is dat zij ervoor zorgen dat kids spelenderwijs kennis kunnen maken met de sneeuw. Een aantal kinderlanden en oefenweides zijn voor iedereen gratis toegankelijk, bijvoorbeeld de Hexenwiese in Söll en de oefenpiste in Westendorf. In het skigebied liggen bovendien hele leuke kinderparcoursen, zoals Hans im Glück, een trail vol avontuur voor kleine wintersporters. Een absolute aanrader als je op wintersport in SkiWelt bent, is echter een bezoek aan het ALPENIGLU® dorp. Met 18 iglo's die getransformeerd zijn tot onder andere een bar, restaurant, hotel en kerk staat een bezoek hieraan garant voor een bijzondere ervaring.

3. Schlick 2000 Stubaital

Schlick 2000 in het Stubaital staat met recht op nummer drie in dit lijstje en kan een waar familieparadijs genoemd worden. Kids zullen zich eindeloos vermaken in BIG Ron's Kinderland waar oefenliften, weides, een carrousel en andere attributen zijn om op een leuke manier kennis te maken met het skiën. Hier vind je ook meteen een kinderopvang voor de allerkleinsten. Niet geheel onbelangrijk, is dat kinderen tot 8 jaar gratis skiën als een ouder een skipas koopt. Naast kleintjes zullen ook tieners zich niet gauw vervelen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld stunten en hun tricks oefenen in het veelzijdige funpark. En wil je even bijkomen van alles? Dan zijn er negen knusse berghutten en restaurants om te genieten van iets lekkers. Wat dacht je van een heerlijk pannetje Kaiserschmarrn en warme choco?

53797 -  (10)
© Tirol Werbung, Hans Herbig

4. Lienzer Bergbahnen - Zettersfeld & Hochstein

Een ideale combinatie voor een wintersport is natuurlijk genoeg sneeuw, maar ook genoeg zon. De skigebieden die bij de Lienzer Bergbahnen horen, Zettersfeld en Hochstein, profiteren door de gunstige ligging jaarlijks van gemiddeld 2000 zonuren. Deze skiresorts behoren niet alleen onder de topskigebieden voor families in Tirol, maar ook zeker onder de parels van kleinere skigebieden. Gezinnen met kinderen worden vooral aangesproken door het glooiende karakter van de pistes van Zettersfeld, de gevorderde wintersporter haalt zijn hart op in Hochstein. Voor ieder gezinslid een fijne afdaling dus! Vanuit de stad Lienz kun je direct met de gondel de brede pistes van Zettersfeld bereiken. Naast fijne familieafdalingen ligt hier ook een kinderland voor de kleintjes en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang. En ben je even toe aan een pauze, dan is er een heerlijk aanbod aan terrassen om van die zonnige ligging te genieten.

5. Oetz/Höchoetz in het Ötztal

De laatste in de top 5 skigebieden voor families in Tirol, maar absoluut niet de minste, is Oetz/Hochoetz in het Ötztal. Wintersporters van alle leeftijden kunnen hier naar hartelust skiën en snowboarden op ruim 41 km aan pistes. Bergschaapje WIDI verwelkomt families op alle mogelijke manieren. Het skigebied zorgt ervoor dat het kinderen aan helemaal niets ontbreekt. Er is het WIDI Kids Land en funpark, vier skischolen met oefenliften en een kinderrestaurant met opvang. Maar dat is niet het enige, ook zijn er diverse hoogtepunten voor families. Zo is een bezoek aan de 5D-bioscoop iets dat je absoluut niet mag overslaan als je hier met het gezin op wintersport bent. WIDI's Movie Shuttle vind je in het Hochoetz panorama restaurant en is een belevenis voor alle zintuigen. Maar ook Oostenrijks eerste iglo-dorp is iets voor op je lijstje. Midden in het skigebied, op ruim 2000 meter hoogte, ligt dit bijzondere sneeuwdorp. Vergeet bovendien ook niet om WIDI's Pistentipps te skiën, dit zijn de leukste afdalingen voor het hele gezin.

53797 -  (11)
© Tirol Werbung, Hans Herbig


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.