Skip to navigation Skip to main content
53773 - Getest: Montec Fawk ski-jas (3)

Montec is een jong Zweeds kledingmerk dat niet alleen ski-jassen en -broeken maakt, maar ook thermokleding, fleeces, goggles en handschoenen. Ze vallen op qua stijl, eigen design en de producten zijn ook nog eens (voor wintersportbegrippen dan ;-)) vriendelijk geprijsd. Nieuwsgierig geworden namen we een jas van Montec mee tijdens onze eerste sneeuwtrip van dit seizoen. We waren benieuwd of de kleding kwalitatief net zo goed is als dat de looks zijn. In dit artikel lees je onze ervaringen van een van de populairste jassen van Montec, de Fawk.

Montec sinds 2016

Montec bestaat sinds 2016 en dit jonge Zweedse merk richt zich vooral op wintersporters die houden van een stoere look, kleding willen die goed zit, je lekker warm en droog houdt en hiervoor niet te veel geld willen betalen. Technische kleding voor een vriendelijke prijs dus. De producten zijn alleen online te koop via de eigen webshop of de Ridestore. Aangezien de meeste Nederlandse wintersporters één of twee keer per jaar op skivakantie gaan, is een jas met een goede prijs-kwaliteitverhouding natuurlijk fijn, zeker wanneer de jas er zo uitziet dat je 'm in het dagelijks leven ook gewoon aan kunt trekken. En dat laatste is bij veel Montec jassen het geval. Wij hadden de Fawk mee in een opvallende kleur, maar wanneer je deze jas kiest in het zwart, misstaat 'ie ook zeker niet in de stad.

53773 -  (11)
De ski-jas heeft een stoere look

Stoere look

De Fawk ski-jas van Montec heeft een stoere en relaxte look, ik houd er wel van. Een flinke capuchon die ook over je helm past, een fijne hoge kraag en het merk staat op de rug in niet al te opvallende letters, waardoor de jas op het gebied van stijl zeker scoort. Het is gewoon een mooie jas om te zien en past zowel bij skiërs als snowboarders. Wij testen de gevoerde versie, maar er is ook een shell uitvoering, iets waar normaal gesproken onze voorkeur wel naar uitgaat. Echter moet je dan altijd weer investeren in een goede tussenlaag. Met deze gevoerde jas ben je in 1x klaar, wel zo handig en voordelig.

Veel handige details

Van wintersportjassen verwachten we vandaag de dag veel en ook Montec heeft eigenlijk aan alles wel gedacht: ventilatieritsen onder de armen, zachte fleece in de kraag en voldoende zakken inclusief eentje speciaal voor je telefoon en eentje voor je skipas. Mike was ook erg te spreken over de wijde mouwen en de grote manchetten die je zelfs met je handschoenen kunt vastmaken. Ook heeft de jas sneeuvangers om de heupen en in de mouwen. Kortom, een zeer complete jas.

53773 -  (12)
De mouwen en manchetten zijn groot, handig voor alle soorten handschoenen
53773 -  (13)
De ventilatieritsen zijn fijn op warmere dagen

Eigen materialen

Montec maakt gebruik van eigen membranen en stoffen waarmee ze hun jassen vervaardigen. De waterkolom van de jas is 20K, waardoor je zeker weet dat je zelfs op dagen met heel veel sneeuw droog blijft. Daarnaast is het materiaal ademend en zijn de naden getapet. De jas voelt stevig en wat stug aan, waardoor we het idee hebben dat ie lang meegaat en je goed beschermd in alle weersomstandigheden. Wij hadden heel mooi weer met temperaturen rond het vriespunt. De jas is dan vrij warm, dus veel hoef je er niet onder aan te trekken, een thermoshirt was genoeg. De ventilatieritsen mochten zelfs een stukje open. Je hoeft dus niet bang te zijn, dat je het bij temperaturen diep onder het vriespunt koud krijgt.

53773 -  (14)
De Fawk is gewoon een fijne ski- of snowboardjas

Conclusie: perfecte jas voor de vakantie-skiër

Al met al waren we heel tevreden over de Fawk van Montec. De jas doet precies wat hij beloofd: goede looks, zit lekker, hij houd je warm en droog en heeft handige features. Met een adviesverkoopprijs van € 209,90 heb je een mooie jas die waarschijnlijk wel heel wat wintersportvakanties meegaat. De echt sportieve skiër die vaker per jaar op wintersport gaat of ook graag off-piste skiet zal waarschijnlijk de voorkeur geven aan een shell.

Bekijk de Fawk jas van Montec hier
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.