Skip to navigation Skip to main content

Deze pistes mag je niet overslaan tijdens je wintersport met kinderen in het Zillertal

53756 - Deze pistes mag je niet overslaan tijdens je wintersport met kinderen in het Zillertal (3)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Jong, oud, beginner of fervent skiër: eigenlijk is het Zillertal voor elke wintersporter een mooie bestemming. Maar wist je dat het Oostenrijkse dal ook echt een aanrader is voor families met kinderen? Wie met het gezin hiernaartoe op skivakantie gaat, kan rekenen op een hele hoop fun op de pistes met diverse funlines en -tracks, uitdagingen en parcoursen. In welk van de vier skigebieden je je ook begeeft, er zijn in elk geval een aantal dingen die je niet wilt overslaan tijdens je wintersport met kinderen in het Zillertal. Schrijf je mee?

Wintersport met kinderen in het Zillertal

De vier skigebieden in het Zillertal - Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski­ & Gletscherwelt Zillertal 3000 - bieden talrijke mooie afdalingen waar gezinnen met kinderen naar hartenlust kunnen skiën. Met een totaalaantal van 542 km aan pistes is er absoluut meer dan genoeg te ontdekken op latten, maar ben je met de familie, dan zijn er een aantal afdalingen die je in elk geval niet wilt overslaan. Van diverse ski-uitdagingen met tunnels en heuvels tot uitgebreide funparken en prachtige skitochten die je onder aanmoediging van levensgrote mascottes aflegt. Ga je met kinderen op wintersport in het Zillertal? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor je!

Familiewintersport in het Zillertal
53756 -  (12)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

1. Scherpe bochten op de Funny Slope Spieljoch

In het skigebied Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch vind je op de Spieljoch de Funny Slope, een echte must voor gezinnen. Deze avontuurlijke piste is vol scherpe bochten, tunnels, steile passages en een hoge kicker waar je zelfs een paar meter door de lucht kunt vliegen. Vergeet niet om Sloppy een high five te geven als je deze piste afgaat! Je vindt deze leuke 400 meter lange funafdaling onder de stoeltjeslift Onkeljoch, waar overigens ook hele fijne brede afdalingen die je daarna kunt proberen.

2. Leg je kunsten vast op de SkiMovie-parcoursen

Afdalingen die je niet mag missen als je op wintersport met de hele familie in het Zillertal bent, zijn de SkiMovie-parcoursen. Je vindt deze afdalingen in de Zillertal Arena en de parcoursen bestaan uit meerdere pistes. Op deze pistes wordt niet alleen je snelheid gecheckt, ook worden je kunsten vastgelegd op beeld. Extra leuk om met het hele gezin te doen, want wie gaat er vandoor met de eer van snelste skiër? En ben je benieuwd naar hoe je het gedaan hebt, dan kun je je persoonlijke video terugkijken en downloaden als herinnering.

3. Maak de Karl-Kraxler-Tour

Pure actie en wintersportplezier voor de familie beleef je gegarandeerd op de actieberg Penken, onderdeel van het skigebied Mayrhofner Bergbahnen. Fanatieke wintersporters vinden hier een paar pittige uitdagingen, maar ook voor kinderen is er genoeg leuks te vinden. Er zijn namelijk naast een aantal van de steilste zwarte pistes, ook hele mooie blauwe afdalingen te skiën. Daal af met kinderen van piste 25 en doe de Karl-Kraxler-Tour, een gevarieerde piste waarbij je ondertussen aangemoedigd wordt door de mascotte Karl Kraxler. De loopbanden, oefenhellingen en attributen helpen de kleinste skiërs trouwens ook een beetje.

53756 -  (13)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

4. Fun Ride Ahorn & Family Park

Absolute aanrader tijdens een familiewintersport is een bezoek aan de Fun Ride Ahorn en het bijbehorende Family Park. De afwisselende piste zit vol hoogtepunten voor kinderen, met kindvriendelijke obstakels om te overbruggen en glooiende heuvels om de eerste sprongen te oefenen. Zowel de allerkleinste skiërs als tieners en volwassenen ervaren gegarandeerd fun op deze leuke familie-afdaling. Je vindt de Fun Ride vlak bij de beginnerslift en de Filzenalmlift in Mayrhofen.

5.  Vlieg door de lucht in Action Park Kreuzwiese

Het Action Park Kreuzwiese in de Zillertal Arena is een funpark waar je je de hele dag kunt vermaken en waar letterlijk iedereen terecht kan. Je vindt er uitdagende jumps voor de gevorderde stunter, maar ook een mega bagjump waar elke wintersporter voor het eerst door de lucht kan vliegen. Daarnaast hangt er een hele relaxte sfeer en zijn er ook diverse leuke elementen voor kids. Bijvoorbeeld indianententen en fun runs. Bovendien wordt er elke dinsdag, voor de liefhebbers, gratis workshops freestylen gegeven.

6. Springen en schansen op de Fun- & Kidsslope Hintertux

Nog zo'n leuke funpiste die je niet wilt overslaan tijdens een wintersport met kinderen in het Zillertal, is de Fun- & Kidsslope in Hintertux. Deze vind je in het skigebied Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Ook deze afdaling daagt je uit om de scherpe bochten, jumps en hellingen te bedwingen. Bovendien is er een speedboost, een attribuut die je net even dat extraatje geeft om nog meer je best te doen deze afdaling zo goed mogelijk te voltooien. De Fun- & Kidsslope is geliefd door zowel jong als oud.

53756 -  (14)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

7. Hobbels en hindernissen op de JUZI Line

Nog een funpiste in Hochfügen die de moeite waard is om eens te beleven, is de JUZI Line. Ook deze afdaling staat weer in het teken van het overwinnen van obstakels en uitdagende passages. Denk aan hoge hobbels, tunnels om doorheen te skiën, spannende obstakels en hindernissen. Onderweg kom je kabouters tegen, een extra leuke route dus om te maken met kinderen! Verder is er een cross- en snowpark, dus ook beginnende of geoefende freestylers kunnen hier stunten. De JUZI Line is gelegen bij de Lamark sleeplift in Hochfügen.

8. Ontdekkingstocht op Kidsslope Rastkogel

De laatste van de pistes die je echt niet wilt overslaan tijdens een wintersport met kinderen in het Zillertal, is de Kidsslope Rastkogel. Deze afdaling is echt een soort ontdekkingstocht voor kinderen en staat garant voor een flinke dosis fun op de piste. Neem voordat je de afdaling maakt een foto met de imposante Hintertuxer Gletscher achter je en daal daarna af terwijl je de gevarieerde obstakels overwint. Grints, tunnels en high five-punten maken allemaal dat deze piste geliefd is onder kinderen.

Plezier op de piste in het Zillertal
53756 -  (15)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.