Skip to navigation Skip to main content

6 uitdagingen voor je wintersport in het Zillertal

53723 - 6 uitdagingen voor je wintersport in het Zillertal (3)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

542 kilometer aan pistes, 180 skiliften, 4 skigebieden en meer dan 80 kneuterige berghutten: dat is het Zillertal. De wintersportregio is onwijs populair onder vele skiërs en snowboarders en dat is niet voor niets. Je kunt er ontzettend sneeuwzeker skiën en aan afwisseling is er geen gebrek. Maar ook aan uitdagingen niet! Fervente wintersporters kunnen hier namelijk hun hart ophalen met een aantal behoorlijk pittige afdalingen en mooie skitochten. Van een van de steilste en meest beruchte pistes van de Alpen tot een heuse gletsjertour op de eeuwige sneeuw. Dit zijn 6 leuke uitdagingen voor je wintersport in het Zillertal!

Op wintersport in het Zillertal

Het Zillertal is een geliefde bestemming onder duizenden wintersporters en dat is voornamelijk vanwege de uitgebreide skimogelijkheden. Met vier skigebieden, een gletsjer, honderden kilometers aan pistes, gezellige dorpjes en grote familievriendelijkheid is het een echte allround bestemming. Ieder type skiër komt hier ongetwijfeld aan z'n trekken, of je nu op zoek bent naar glooiende pistes of je wilt wagen aan een echte uitdaging. Maar ben je op zoek naar pure actie op de piste tijdens je wintersport in het Zillertal? Zet dan de volgende zes uitdagingen maar alvast op je lijstje. Zonder twijfel dat deze pistes en skitochten je op de proef zullen stellen. En mooi? Dat wordt het zeker!

Meer over een wintersport in het Zillertal
53723 -  (9)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

1. Test jezelf op de beruchte Harakiri

Met stip op nummer één staat de beruchte Harakiri, een zwarte piste die zijn kleur absoluut eer aan doet. Niet alleen is deze piste zwarter dan het diepste zwart, de Harakiri is een van de moeilijkste pistes van de Alpen. Wie zich hier aan gaat wagen, moet dus behoorlijk ervaren zijn op ski's. Vergis je namelijk niet in de steile stukken, waarvan het steilste gedeelte een hellingspercentage van 78% heeft. Even die bovenbenen van tevoren trainen? Ski dan alvast de Devil's Run, een soort 'oefenpiste' voor de Harakiri, en bereid je voor op het echte werk.

2. Maak herinneringen op de Black Attack

Voor de liefhebbers van zwarte pistes staat er nog een mooie uitdaging klaar in het Zillertal: de Black Attack. Niet alleen kun je jezelf wagen aan de steile passages, je afdaling wordt ook nog eens vastgelegd qua snelheid en op beeld. Nét even wat beter je best doen, dus! Leuk om met de familie of vrienden te doen, zo kun je tegen elkaar strijden en erachter komen wie er met de titel vandoor kan gaan. Je vindt de Black Attack bij piste nr. 16 vlak bij de Möslbahn in skigebied Penken.

3. Combineer de uitdagingen in de Höhenmeter-Fresser-Tour

Word jij warm van bovenstaande uitdagingen, dan is de Höhenmeter-Fresser-Tour ook absoluut een leuke tip voor je wintersport in het Zillertal. Tijdens deze tocht komen hoogtemeters, actie en plezier bijeen in één bijzondere tour. Deze tocht voert avontuurlijke wintersporters van het skigebied van Mayrhofen naar de verschillende hoeken van het Zillertal tot aan de Penken en Ahorn. Tussendoor passeer je andere spannende punten, zoals de Devil's Run en Harakiri, maar ook het leuke skiparcours Funride Gerent en diverse rode pistes. In totaal leg je maar liefst 14.000 hoogtemeters af.

Bekijk de skitochten in het Zillertal

4. Skiën op de eeuwige sneeuw in de Gletscherrunde

Letterlijk hoogtepunt van het Zillertal is de gletsjer waar werkelijk áltijd sneeuw ligt. De 3250 meter hoge Hintertuxer Gletscher is namelijk 365 dagen per jaar geopend voor wintersporters. Een mooie uitdaging voor tijdens je wintersport in het Zillertal is de Gletscherrunde, een tocht over de drieduizenders van Ski- & Gletscherwelt Zillertal. Volg je deze route, dan leg je in totaal ruim 60 pistekilometers af en overbrug je 15.834 hoogtemeters. Een pittige ronde dus, maar onovertroffen mooi! De uitzichten vanaf de verschillende 3000 meter toppen waar je op skiet zijn namelijk fenomenaal en reken er maar op dat de pistes er uitstekend bij liggen.

5. Arena Tour: een route vol hoogtepunten

Een leuke skitocht en uitdaging voor de hele familie tijdens een wintersport in het Zillertal, is de Arena Tour. Deze skitocht neemt je mee langs alle hoeken van de Zillertal Arena en laat je de mooiste pistes skiën. Je start de skiroute in Zell am Ziller, waar de tour ook weer eindigt. De Arena Tour bestaat overwegend uit blauwe en rode afdalingen, dus iedereen kan deze skitocht maken. Hoogtepunten zijn de Skimovie-piste waar je kunsten vastgelegd worden, de snelheidscheck en de fotopunten waar je herinneringen voor later kunt maken. En niet te vergeten de 1930 meter lange dalafdaling!

53723 -  (10)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

6. Voor de fijnproevers: de Genussrunde

Deze laatste uitdaging voor je wintersport in het Zillertal is vooral voor wintersporters die houden van lekker Tirools eten, pauze in de zon en de gezelligheid van een traditionele berghut. De Genussrunde neemt je namelijk mee langs de leukste hutten waar ze de lekkerste specialiteiten serveren. Ski van terras naar terras en geniet van mooie blauwe en roodgekleurde pistes en de zon. Een super combinatie! Highlights zijn onder ander de Kristallhütte, waar je in een prachtige setting kunt genieten van een waanzinnig 360-graden uitzicht, de Wedelhütte voor een pauze op heerlijke ligbedden en de hoogstgelegen pizzeria van het Zillertal.

Culinair genieten in het Zillertal
53723 -  (11)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.