Skip to navigation Skip to main content
53719 - 7 activiteiten buiten de pistes in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau die leuk zijn voor iedereen (3)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Met 113 km aan pistes hoef je je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau niet snel te vervelen, maar dat is niet het enige wat je hier kunt beleven. Ook buiten de pistes van het Oostenrijkse skigebied is er namelijk van alles te doen. Vooral als je op wintersport met kinderen bent zijn er in deze omgeving een flink aantal leuke activiteiten om je skidagen mee af te wisselen. Wat dacht je van rodelen, of nog spannender, mee met de pistenbully? In dit blog vind je 7 activiteiten buiten de pistes van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, die gegarandeerd iedereen in de familie leuk vindt!

Op wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

In het Oostenrijkse Tirol ligt een fijn skigebied voor families: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Met meer dan 100 km aan pistes, 10 skischolen, 25 berghutten en 2 verschillende dalen vormt dit een uitstekende bestemming voor een veelzijdige wintersport. Naast dat het skigebied over genoeg mogelijkheden beschikt op de pistes, is er ook daarbuiten een wereld aan beleving in de sneeuw. Vooral voor gezinnen met kinderen, want er zijn een aantal uitstapjes die je kunt maken die voor zowel jong als oud ongetwijfeld leuk zijn om te doen. Benieuwd naar onze tips? Met deze 7 leuke activiteiten buiten de pistes vermaakt iedereen zich op wintersport!

1. Een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser

Toe een beetje snelheid en adrenaline? Probeer dan de Alpbachtaler Lauser-Sauser eens. Deze alpine coaster start op een hoogte van 1845 meter en slingert zich over ruim 1420 meter een weg naar beneden. Gedurende deze rit passeer je scherpe bochten, jumps en loopings terwijl je met een snelheid van tot wel 42 km/u door het berglandschap raast. Op sommige punten begeef je je wel 18 meter boven de grond. Vergeet tussen alle spanning door een beetje te lachen, want er wordt tijdens de rit ook een foto van je geschoten. De Alpbachtaler Lauser-Sauser is het hele jaar geopend en toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar. Je vindt de alpinecoaster op de Wiedersberger Horn in Alpbachtal.

53719 -  (18)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

2. Daal af door bossen en weides op een slee

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau biedt naast vele mogelijkheden om heerlijk te skiën, ook veel plekken waar je kunt rodelen. Een van de leukste activiteiten buiten de pistes, want gegarandeerd jong én oud beleeft hier plezier aan. Een van de rodelbanen start direct bij het middelstation van de Schatzberg en is een avontuurlijke route door bossen en fraaie landschappen. Bovendien kun je hier kiezen: ga je voor de familieroute of de uitdagende rit over de Holzhacker? Ook vanaf de Lanerköpflbahn loopt een leuke baan die door rustieke weides richting Niederau loopt. Bij Roggenboden kun je elke woensdag en donderdag ook in de avonduren rodelen, extra bijzonder op de verlichte banen!

53719 -  (19)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

3. Pauzeren met iets lekkers bij knusse berghutten

Een perfecte activiteit voor bijvoorbeeld na een spannende rodeltocht of een ritje met de Lauser-Sauser, is een pauze bij een van de knusse berghutten. In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is de keuze uit gezellige plekken om even bij te komen met een warme choco groot. Strijk bijvoorbeeld neer op het terras van de Juppi Stadl in Reith am Alpbachtal bij de Brandachlift. Of neem de lift naar de top van de Schatzberg en ontspan met een bord heerlijke zoete, warme Kaiserschmarrn bij de Gipfö Hit. Er zijn genoeg sfeervolle plekken!

53719 -  (20)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

4. Familienerlebnis Drachental Wildschönau

Nog een leuke activiteit voor de hele familie is het recent geopende Familienerlebnis Drachental Wildschönau. Dit attractiepark ligt in Oberau in Wildschönau en is een aanrader voor zowel de allerkleinsten als tieners. Ook dit park is het hele jaar open en biedt 's winters leuke activiteiten. Wat dacht je van schaatsen op de gloednieuwe ijsbaan? En voor wie nog niet genoeg heeft gehad aan de Lauser-Sauser, kan ook hier de kick opzoeken van een alpinecoaster. Daarnaast zijn er andere speelgelegenheden en -toestellen en kun je er heerlijk pauzeren in de gezellige hut.

53719 -  (21)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

5. Mee met de pistenbully

Absoluut een unieke ervaring is een ritje met de pistenbully, en in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kan dat gewoon! Hier kun je van dichtbij meemaken hoe de pistemeesters dag in dag uit ervoor zorgen dat alle afdalingen er strak bij liggen de volgende dag. Vanaf eind december tot halverwege maart kun je als copiloot een uur lang meerijden in de gigantische machine (die tot wel 10 ton wegen!) en maak je mee hoe alle sneeuwhopen op de Reither Kogel gladgestreken worden tot zalige ribbeltjespistes.

53719 -  (22)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

6. Iglo's bouwen

Tot de winterpret hoort ook het bouwen van iglo's, iets wat je hier kunt leren tijdens een wintersport in Ski Juwel. Neem met het gezin de gondel naar de top van de Markbachjoch in Oberau, wandel een stukje door het prachtige landschap en kom uiteindelijk aan bij de plaats voor de bouw. Hier staat een iglo-expert op je te wachten om je alle kneepjes van het vak te leren, waarna het bouwen kan gaan starten. Het is het leukste om dit met de hele familie te doen, want zo kan iedereen meehelpen!

7. Ontdek de omgeving met prachtige winterwandelingen

Zijn opa en oma mee op wintersport? Of ben je benieuwd naar de omgeving van Alpbachtal en Wildschönau? Het maakt eigenlijk niet uit, want winterwandelen is altijd leuk. Te voet kun je op een rustige wijze de natuur en plaatsjes van de valleien ontdekken en dat is absoluut de moeite waard. Beide dalen zijn namelijk ontzettend idyllisch en behoren zelfs tot de mooiste dalen van Oostenrijk! Je kunt in het dal tochten maken om onder andere het pittoreske Thierbach of Alpbach te ontdekken, maar het is een aanrader om ook op hoogte te wandelen. Zo lopen er verschillende routes vanaf het middelstation van de Schatzbergbahn, bijvoorbeeld richting Auffach. Maar je kunt ook de 2,5 km lange rondweg volgen vanaf het bergstation van de Reitherkogelbahn. Deze loopt door het magische bos Juppi Zauberwald, extra leuk om met kinderen te doen!

53719 -  (23)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.