Skip to navigation Skip to main content
53705 - Alles wat je op je to do list kunt zetten tijdens een wintersport in het Brixental (3)
© Daniel Hug

Drie sfeervolle dorpjes, twee enorme skigebieden, talrijke mogelijkheden voor kinderen en een grote gastvriendelijkheid: dat is het Brixental. Deze schitterende vallei is gelegen in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is een geliefde bestemming onder vele families en fanatieke wintersporters. En dat is niet zomaar! Je kunt vanaf hier eenvoudig pendelen tussen twee reusachtige wintersportgebieden waardoor je maar liefst 522 km aan pistes tot je beschikking hebt, er is genoeg keuze aan kneuterige berghutten en ook buiten de piste is er van alles te beleven. Wat je niet wilt overslaan als je op wintersport in het Brixental bent? Zet deze dingen maar op je to do list!

Wintersport in het Brixental

Het Brixental in Oostenrijk is een veelzijdig dal gelegen tussen twee grote skigebieden: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en KitzSki. Dankzij deze ideale ligging heb je vanaf hier toegang tot zo'n 520 kilometer aan pistes, die worden ontsloten door 147 moderne liften. Tijdens een wintersport in het Brixental kun je verblijven in de dorpjes Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg. Stuk voor stuk bruisende plaatsjes die ook een heleboel gezelligheid na het skiën kennen. Wat je allemaal kunt beleven in de skigebieden, dorpen, op de pistes en daarbuiten? Wij hebben alvast 7 hele leuke dingen voor je op rijtje gezet. Afvinken maar!

Wintervakantie in het Brixental

1. Skiën in beide skigebieden

Te midden van de glooiende bergen en hoge toppen van de Kitzbüheler Alpen ligt het Brixental, dat niet toegang geeft tot één, maar tot twee topskigebieden in Tirol. Aan de ene kant vind je het enorme en vooral familievriendelijke SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, dat in totaal 288 km aan pistes telt. Daar tegenover ligt een andere wereld, het moderne en stijlvolle KitzSki, waar nog eens 234 km aan geprepareerde pistes voor je klaar liggen. Met zo'n groot aanbod en twee verschillende karakters, kan elk type wintersporter hier uitstekend terecht. Maar het leukste is natuurlijk om tijdens je wintersport in het Brixental in beide skigebieden te skiën! Middels de SuperSkiCard en een ritje van slechts vijf minuten met de skibus, kun je eenvoudig wisselen tussen de twee skiregio's.

Bekijk de skipasprijzen
53705 -  (6)
© Daniel Hug

2. Elke dag bij een andere gezellige hut lunchen

Met een totaalaantal van maar liefst 140 knusse berghutten verdeeld over beide skigebieden, is er aan keuze absoluut geen gebrek. Waarom zou je dan ook twee keer bij dezelfde tent gaan zitten tijdens je wintersport in het Brixental? Na een paar heerlijke afdalingen 's ochtends, kun je genieten van een Heiße Schoko bij een kneuterige plek langs de pistes. Ski je vervolgens nog een aantal kilometers, dan dient zich het volgende restaurant alweer aan voor de lunch, bijvoorbeeld met een heerlijke Tiroler Gröstl. En aan het eind van de middag nog even een verfrissende Aperol Spritz of biertje drinken, in uiteraard een andere hut. Geen een dag hoef je bij dezelfde plek aan te kloppen!

3. Het iglo-dorp bezoeken

Het Brixental vormt een uitstekende bestemming voor een wintersport met kinderen. Iets dat je zeker op je to do list wilt zetten als je hier op familievakantie bent, is een bezoekje aan het iglodorp. Het ALPENIGLU-dorp bestaat uit 18 iglo's waar je in kunt stappen en een echte ijswereld kunt ontdekken. Niet alleen kun je ze vanbinnen bewonderen, het zijn zelfs stuk voor stuk bijzondere locaties. Zo is er een kerk, bar, restaurant en hotel, allemaal gevestigd in een iglo. Je kunt er een tentoonstelling bekijken, fonduen, een drankje drinken aan de ijsbar of gewoon een kijkje nemen.

4. De regio ontdekken middels een skisafari

Kun jij geen genoeg krijgen van de vele verschillende pistes en wil je de hele wintersportregio ontdekken, dan is de skisafari een tip. Zo kun je in het Brixental bijvoorbeeld de 'familiesafari' doen, een tocht waarbij je de verschillende hoeken van de Kitzbüheler Alpen ontdekt met het hele gezin. Met de routeplanner kun je gemakkelijk vormgeven aan een voor jou ideale tocht en zelf je route uitstippelen. Op die manier kun je elke dag andere afdalingen maken.

53705 -  (7)
© Mathäus Garner

5. Een drankje drinken in de verschillende dorpjes

In het Brixental vind je drie dorpjes die ieder een eigen charme hebben. Waar je ook verblijft, het is absoluut de moeite waard om eens een drankje te drinken, door de straten te struinen, te winkelen en/of lekker te eten in elk van de plaatsjes. Westendorf ligt aan de poort van het Brixental en heeft een zonnig en levendig karakter. Het dorpje Brixen im Thale ligt midden in de vallei en wordt gekarakteriseerd door traditionele herbergen, familiehotels en boerderijen. Een knus vakantieadres voor gezinnen! Het geliefde Kirchberg vind je ook in het bonzende hart van het Brixental en is populair bij actieve wintersporters, gezinnen, fijnproevers en skiërs die op zoek zijn naar gezelligheid. Bezoek alle plaatsjes minstens een keer tijdens je wintersport in het Brixental en proef van de bruisende atmosferen.

Skiplezier in het Brixental

6. Op rodeltocht gaan

Dit is een van die dingen die je gewoon op je to do list wilt zetten, want het is een hele leuke afwisseling op het skiën. Rodelen! Extra leuk om het hele gezin te doen, maar ook leuk met een groep vrienden of met je partner. De rodelbanen in het Brixental zijn namelijk gratis toegankelijk en er zijn verschillende routes die je kunt nemen. Alle banen lopen langs gezellige berghutten, dus je kunt het uitstekend combineren met een stop om even op te warmen. Tip: in Kirchberg kun je ook 's avonds op de slee stappen om op de verlichte rodelbaan een leuke tocht te maken.

Beleef een familievakantie in het Brixental

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen-Brixental.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.