Skip to navigation Skip to main content
53690 - 8 redenen voor een wintersport met de familie in Gstaad (3)
© Destination Gstaad / Yannick Romagnoli

Stijlvol, groot van omvang en divers, zo kun je wintersportregio Gstaad het beste omschrijven. Het Zwitserse skigebied in het Berner Oberland vormt een bestemming waar iedere skiliefhebber zijn of haar wintersporthart kan ophalen. Met 200 km aan pistes en negen sfeervolle dorpen is het een omvangrijk resort en uitstekende keuze voor een wintersport in Bern . Vooral ook voor families met kinderen, want er zijn naast een scala aan activiteiten op de pistes, ook veel leuke dingen buiten de afdalingen te beleven. Wat het gebied zo fijn maakt voor gezinnen? Dit zijn 8 leuke redenen voor een wintersport met de familie in Gstaad!

Op wintersport in Gstaad met de familie

Met een totaal van 200 pistekilometers reikend tot een sneeuwzekere hoogte van 3000 meter, veel voorzieningen voor kinderen zoals uitgestrekte oefenweides en kinderliften, sfeervolle restaurants en mondaine dorpjes, is Gstaad met recht een eersteklas wintersportbestemming. De afdalingen zijn uiteenlopend: van glooiende brede afdalingen tot de pittige 'Tiger Run', elk gezinslid kan afdalen van zijn favoriete soort piste. Maar ook na het skiën is er een veelzijdigheid aan activiteiten te beleven die een familiewintersport nog leuker maken. Waarom je voor Gstaad zou kiezen voor een wintersport met het gezin in Zwitserland? Nou, bijvoorbeeld om deze 8 leuke dingen te doen!

Alles over een wintersport in Gstaad
53690 -  (12)
© Destination Gstaad / Yannick Romagnoli

1. Er zijn zes kinderlanden en zeven skischolen

Met zoveel verschillende mogelijkheden in de regio is er keuze en ruimte genoeg om te leren skiën. Bijna elk dorpje in het skigebied Gstaad beschikt over een eigen oefenweide vol speeltoestellen en gelegenheden om spelenderwijs de beginselen van het skiën te leren. Denk aan wintercarrousels, lopende banden, kinderliften en snowtubing-banen. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld in Zweisimmen, Saanen of in de plaats Gstaad zelf overnacht, overal is er genoeg gelegenheid voor kids om op plezierige wijze skiles te krijgen.

2. Kinderen vermaken zich in Saani's Winter Wunderland

Een van de leukste plekken voor een eerste kennismaking met sneeuw, is Saani's Winter Wunderland. Je vindt het kinderland in Saanmöser waar kinderen zonder toegangskosten eindeloos kunnen spelen, of ze nou ski's onder hebben gebonden of niet. En dat onder het toeziend oog van de mascotte Saani, een schattige berggeit. Willen kids of andere beginnende wintersporters de eerste bochten gaan uitproberen, dan kun je gebruik maken van de Saani Schnupper-Ticket. Deze geeft toegang tot de oefenliften bij de gondellift Saanerslochgrat en de skiliften Zückerli & Rütti bij Wispile.

53690 -  (13)
© Destination Gstaad / Yannick Romagnoli

3. Ontdek het winterlandschap op de fiets

Absoluut uniek voor een winteractiviteit en leuk na het skiën, is een tocht op de fiets. De snowbike maakt het allemaal mogelijk. Deze fietsen zijn eigenlijk fatbikes, mountainbikes met dikkere banden speciaal ontworpen om door het winterse landschap te touren. Je kunt diverse korte tochten maken, waarbij je een paar kilometer door de omgeving of juist downhill fietst. Deze routes lopen veelal over winterwandelwegen.

Lees meer over snowbiking

4. Je kunt er heerlijk rodelen

Een andere leuke manier om de omgeving te verkennen tijdens een wintersport met de familie in Gstaad is per slee. In de regio zijn talloze mogelijkheden om te gaan rodelen. Aanraders voor banen die je met kinderen kun doen zijn de Saanerslochbaan vanaf het middelstation of de Eggli. Iets meer actie? Dan kun je bijvoorbeeld de verschillende tracks bij Horneggli of Spaarenmoos proberen. Tip: je kunt ook 's avonds op de slee stappen. Zo kun je je avontuur beginnen bij bergrestaurant Eggli, waar je geniet van een traditionele Zwitserse kaasfondue alvorens je je weg naar beneden maakt via de rodelbaan.

Bekijk de verschillende rodelroutes
53690 -  (14)
© Destination Gstaad / Yannick Romagnoli

5. Skiën onder de sterren

Families die hun skidagen willen verlengen, kunnen terecht in het avondskigebied van de wintersportregio Gstaad. Op de Rinderberg kunnen skiërs, snowboarders en gezinnen met kinderen nog na het draaien van de laatste liften van de dag genieten van pisteplezier. En dat op prachtig verlichte afdalingen onder de Zwitserse sterrenhemel.

6. Volg de sprookjesachtige Zauberweg

Sprookjesachtiger dan deze winterwandeling wordt het bijna niet. De 'Zauberweg' is een route die je meeneemt door het winterwonderland van de regio Gstaad en een tocht die je in de avonduren maakt. De wandeling start aan de poort van het Saanenland, waar je je weg maakt ingepakt in dikke warme kleding en gewapend met een lamp. Terwijl je langs mysterieuze besneeuwde bossen loopt, kom je langs verlichte stukken met prachtige sculpturen waarbij je je ogen uit zult kijken.

53690 -  (15)
© Destination Gstaad / Yannick Romagnoli

7. Trek je schaatsen aan

Vind je het naast skiën leuk om ook af en toe te schaatsen tijdens een wintersport in Gstaad? Je kunt met de hele familie op zowel kunstijsbanen als natuurlijk ijs schaatsen. In het centrum van Gstaad ligt een aangelegde ijsbaan dat iedere dag geopend is en waar kinderen voor een klein tarief plezier kunnen maken. Ook kan er geschaatst worden op natuurijs, uiteraard mits het weer het toelaat. Dat kan in het centrum van Saanmöser naast het treinstation.

8. Ga op pad met dieren

Een andere wijze om de hele regio te ontdekken en een hele leuke reden voor een wintersport met kinderen in Gstaad, is dat je hier op pad kunt gaan met dieren. Dat kan op verschillende manieren. Wie relaxed wil genieten van de omgeving, kan een tocht maken met de paardenslee of voortgetrokken worden door honden. Bij die laatste optie begeef je je in de schitterende gletsjerwereld van Glacier 3000, hoog boven het skigebied. Maar je kunt er ook voor kiezen om te wandelen met een lama aan je zijde, een bijzondere activiteit en geschikt voor het hele gezin. Wat je ook wilt doen, een familievakantie wordt op deze manier gegarandeerd nog leuker!

Alle outdoor-activiteiten in Gstaad

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Made in Bern.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.