Skip to navigation Skip to main content

Zorgeloze wintersport: accommodaties op basis van halfpension, volpension of all inclusive

53662 - Zorgeloze wintersport: accommodaties op basis van halfpension, volpension of all inclusive (3)
© Summit Travel

Denk je eens in: tijdens je wintersport aan niks anders denken dan hoe laat je die ochtend de eerste lift omhoog neemt, welke pistes je gaat skiën, waar je die middag luncht en of je na afloop nog een drankje gaat drinken in de après-ski... Lijkt dit je wel wat? Dan is overnachten op basis van halfpension, volpension of all inclusive misschien wel iets voor jou. Even een week lang geen boodschappen doen, bedden opmaken en het eten klaarmaken, maar 100% genieten en tot rust komen. In dit artikel vind je vijf tips voor een zorgeloze wintersport, waar je verblijft op basis van halfpension, volpension of all inclusive.

Hotel Club MMV Les Bergers in Alpe d’Huez

L'Alpe d'Huez is een veelzijdig skigebied in de Franse Alpen, dat zich uitstrekt over de flanken van de 3330 meter hoge Pic Blanc. Overnachten kan in verschillende dorpjes, waaronder Alpe d'Huez. Een dorp dat vanwege de zonnige ligging op 1860 meter hoogte, ook wel 'L'île au soleil' wordt genoemd (het eiland in de zon). Vanaf hier heb je via verschillende liften toegang tot het ruim 250 km aan pistes tellende skigebied. Op zoek naar een fijne accommodatie waar je aan niks anders dan skiën en genieten hoeft te denken? Dan is Hotel Club MMV Les Bergers een aanrader. Dit moderne 4-sterrenhotel ligt op slechts 100 meter van de dichtstbijzijnde lift en piste. Verblijven kan hier op basis van volpension met een ontbijtbuffet en 4-gangen diner (wijn en fris inbegrepen) of op basis van all inclusive. Er is een uitgebreide wellness en voor kinderen is er een mini- en juniorclub.

Boek Hotel Club MMV Les Bergers met tot wel € 106,- vroegboekkorting, inclusief skipas
53662 -  (15)
© Summit Travel

Hotel Edelweiss in Götzens

Niet ver van de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, ligt het rustige en sfeervolle dorpje Götzens. Je staat vanaf hier in een mum van tijd op de pistes van Axamer Lizum of Muttereralm, maar ook de andere skigebieden van Olympia Region Innsbruck zijn eenvoudig te bereiken. Wie wil kan zelfs elke dag ergens anders skiën, aangezien ze allemaal met één skipas toegankelijk zijn. Een fijne accommodatie in Götzens waarvandaan je dit allemaal kunt doen, is het 3-sterren Hotel Edelweiss. De accommodatie heeft een rustige ligging, maar de gratis skibus stopt op 150 meter afstand en de Götznerbahn ligt op 900 meter afstand. Het hotel beschikt over een gezellige bar, verschillende gemeenschappelijke ruimtes en een fijne wellness met zwembad. Tegen extra betaling kun je massages bijboeken. Je verblijft hier op basis van halfpension met ontbijtbuffet en 3-gangen diner of dinerbuffet, maar het is ook mogelijk om all inclusive bij te boeken.

Boek Hotel Edelweiss vanaf € 255,- per persoon met skipas
53662 -  (16)
© Summit Travel

Hotel Hoppet – Hart

Met vier verschillende skigebieden en meer dan 540 km aan pistes, heeft het Oostenrijkse Zillertal genoeg te bieden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Overnachten kan in verschillende dorpjes, waaronder het pittoreske Hart aan het begin van het dal. Vanaf hier sta je in een mum van tijd op de pistes van het familievriendelijke skigebied Spieljoch-Hochzillertal-Hochfügen, dat zo'n 110 pistekilometers telt. In dit dorp ligt ook de volgende fijne accommodatie waar je van een zorgeloze wintersport kunt genieten: Hotel Hoppet. Een comfortabel 4-sterrenhotel midden in het centrum en op 50 meter afstand van de skibus die je naar het skigebied brengt. Overnachten doe je hier op basis van all inclusive (ontbijtbuffet, dinerbuffet, lunchpakket, après-ski snack, saladebuffet en drankjes inclusief). Voor kinderen is er een speelkamer en na afloop kun je tot rust komen in de wellness met verwarmd zwembad (binnen, met verbinding naar buiten), sauna's en meer.

Boek Hotel Hoppet vanaf € 471,- per persoon met skipas
53662 -  (17)
© Summit Travel

Chalet la Petitta – Sauze d’Oulx

Genieten van een zorgeloze wintersport en skiën in twee landen? Het kan als je kiest voor een skivakantie in Chalet la Petitta in het Italiaanse Sauze d'Oulx. Dit sfeervolle en bruisende dorpje ligt op ongeveer 1500 meter hoogte, op een zonnig plateau in het Valle di Susa. Skiën doe je op de pistes van Via Lattea. Een grensoverschrijdend skigebied met ruim 400 km aan pistes in Italië en Frankrijk. Vooral gevorderde wintersporters weten deze skibestemming te waarderen, aangezien het merendeel van de pistes roodgekleurd is. Echter, laat je hier als beginner niet door afschrikken: daartussen ligt voldoende blauw! Aan knusse berghutten en goed eten geen gebrek, hetzelfde geldt voor gezellige bars. Eén daarvan vind je ook bij Chalet la Petitta, ideaal voor de après-ski na afloop. In overleg kun je hier zelfs je eigen après-ski avond houden! Dit knusse en traditioneel uitziende chalet ligt op slechts 150 meter afstand van de lift en piste en is een catered chalet. Zo staat er 's ochtends een ontbijt voor je klaar, 's middags een middagsnack en 's avonds een 3-gangen diner. Ook koffie en thee zijn inclusief.

Tip voor wie wel houdt van een feestje: Sauze d'Oulx is ook de bestemming van Dutchweek Italia!

Boek Chalet la Petitta vanaf € 444,- per persoon met skipas
53662 -  (18)
© Summit Travel

Chalet Anna – La Plagne

De laatste tip voor een zorgeloze wintersport is Chalet Anna in La Plagne. Een perfecte accommodatie voor grote groepen, aangezien je hier met wel 17 personen kunt overnachten! Er zijn acht slaapkamers, er is een ruime woonkamer met zithoek en open haard. Voor ontspanning kun je buiten in het bubbelbad plaatsnemen, waar je van een schitterend uitzicht op de bergen geniet. Ook dit is een catered chalet, waarbij koffie en thee, het ontbijt, de middagsnack en het diner inclusief zijn. Chalet Anna heeft een gunstige ligging in La Plagne 1800, op 50 meter afstand van de piste en 150 meter van de skilift. Je skiet hier in het skigebied Paradiski, dat ruim 400 km aan pistes telt en tot een maximale hoogte van 3250 meter reikt. Beginners, gevorderden en experts: iedereen vindt hier voldoende mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in de sneeuw.

Boek Chalet Anna vanaf € 799,- per persoon met skipas
53662 -  (19)
© Summit Travel

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Chalet Anna – La Plagne
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.