Skip to navigation Skip to main content
53507 - De Mölltaler Gletscher: een klein, maar fijn gletsjerskigebied (3)
© Mölltaler Gletscher Schultz

De Mölltaler Gletscher is het enige gletsjerskigebied in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië en je kunt hier bijna het hele jaar door op de latten staan. Het skigebied is met zo'n twintig pistekilometers niet groot, maar wel ontzettend fijn. Groot voordeel is dat dit gletsjerskigebied nog niet door de grote massa is ontdekt en dus is het hier, zelfs in het hoogseizoen, nooit extreem druk. Wil jij op wintersport naar de Mölltaler Gletscher? In dit weblog vertellen je we meer over dit kleine, maar fijne gletsjerskigebied in Karinthië.

Skiën op de Mölltaler Gletscher

De Mölltaler Gletscher bij Flattach is bijna het hele jaar door geopend en is de meest sneeuwzekere gletsjer in het zuiden van Oostenrijk. Zelfs als Koning Winter het laat afweten: maar liefst 100% van de pistes kan kunstmatig worden besneeuwd. Vanaf het begin van de herfst tot in de vroege zomer kun je op alle pistes skiën en zelfs hoogzomer zijn er nog drie pistes open. Houd er alleen wel rekening mee dat skiën dan niet altijd mogelijk is voor de 'gewone wintersporter', de Mölltaler Gletscher is namelijk de officiële trainingslocatie van het Austria Ski Team en de DSV (Deutscher Skiverband). Sinds 2 augustus 2021 zijn de pistes alleen voor hen toegankelijk. Het skigebied op de Mölltaler Gletscher telt 5 km aan zwarte pistes, iets meer dan 5 km aan blauwe pistes en ruim 7 km aan rode pistes. Die worden ontsloten door negen skiliften. Vooral gevorderden zullen zich hier vermaken, al zijn er ook een aantal fijne afdalingen voor de minder geoefende skiër. Het hoogste punt dat je op ski's kunt bereiken ligt op 3122 meter hoogte.

Fun Park Mölltaler Gletscher

De Mölltaler Gletscher heeft nog veel meer mogelijkheden dan alleen skiën op de pistes. Zo kunnen skiërs en snowboarders zich vermaken in het Gletscher Fun Park, waar je een aantal gewaagde sprongen, een golvend pistetraject en een aantal kickers vindt. Ook freeriders vinden hier genoeg mooie afdalingen in de diepe poedersneeuw.

Skiën met kinderen op de Mölltaler Gletscher

Ook voor gezinnen met kinderen is skiën op de Mölltaler Gletscher een goed idee. Bij het middenstation vind je een grote beginnerspiste en de Bobo kidsclub, waar kinderen vanaf 4 jaar hun eerste bochtjes kunnen draaien. Ook prijstechnisch gezien biedt de Mölltaler Gletscher een hoop voordelen voor gezinnen. Kinderen en tieners van 6-18 jaar krijgen namelijk 50% korting. Kinderen jonger dan 6 skiën hier zelfs gratis.

Panorama-Restaurant Eissee

Op 2800 meter hoogte, vlak naast het bergstation van de Eisseebahn, vind je Panorama-Restaurant Eissee. De buitenkant van deze grote, moderne horecagelegenheid is helemaal van glas en levert een bijzonder plaatje op. Vanaf het panorama-terras heb je een fantastisch uitzicht over de omringende bergwereld en kun je genieten van een heerlijke Apfelstrudel. Op zoek naar een nog weidser uitzicht? Neem dan de stoeltjeslift Gletscher Jet naar boven. Hier, op 3122 meter hoogte, kun je de bergwereld van Karinthië bewonderen en bij helder weer zelfs de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Vergeet niet om van te voren het weerbericht te checken en zo nodig een extra kledinglaag aan te trekken, want het kan helemaal bovenin flink koud zijn.

53507 -  (4)
Bij Panorama-Restaurant Eissee geniet je van een fenomenaal uitzicht. (Foto: © Mölltaler Gletscherbahnen)

Zomer op de Mölltaler Gletscher

Zoals gezegd kun je dus ook 's zomers skiën op de Mölltaler Gletscher. Niet alle pistes zijn dan open, maar je hebt er toch nog twee à drie om van af te dalen. Zomerskiën is altijd een bijzondere ervaring, dus zeker een aanrader als je in de buurt bent. Wanneer je iets minder zin hebt om op de lange latten te staan, kun je ook altijd een mooie wandeling maken op de gletsjer. Tip: als je er wel voor kiest om de pistes op te gaan, ga dan zo vroeg mogelijk. De zon is in deze tijd van het jaar zeer krachtig en dus worden de pistes sneller papperig. Houd er bovendien rekening mee dat het skigebied 's zomers gesloten kan zijn voor trainingsdoeleinden. Wel zijn er dan andere activiteiten mogelijk, dus de sneeuw even voelen kan sowieso.

Hoe kom je er?

Je bereikt de Mölltaler Gletscher niet direct met een gondel of stoeltjeslift vanuit het dal. Je moet vanuit Flattach een klein stukje rijden naar het dalstation van de Mölltaler Gletscher Express. Je bent hier in ongeveer 15 minuten en vervolgens stap je in de ondergrondse bergtrein, die je in 8 minuten afzet op 2234 meter hoogte. Hier stap je dan wel in een gondel - de Eisseebahn - en die brengt je naar een hoogte van 2800 meter.

Wist je dat...

  • ... er op de Mölltaler Gletscher een bovengemiddeld aantal zonuren is? Lekker bruin worden op het terras dus!
  • ... het skigebied de officiële trainingsplek van het Austria Ski Team en het nationale Duitse skiteam is?
  • ... er bijna 1000m hoogteverschil tussen het laagste en hoogste punt van het skigebied zit?
  • ... er een speciaal tarief is voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar? Kinderen onder de 6 skiën gratis.
2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.