Skip to navigation Skip to main content

Sulden in Italië bouwt nieuwe Kanzel gondellift

53386 - Sulden in Italië bouwt nieuwe Kanzel gondellift (3)
© Ferienregion Ortlergebiet

In het Italiaanse Sulden wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe 10-persoons Kanzel gondellift ter vervanging van de oude tweepersoonsstoeltjeslift. Naast dit flinke project staan er nog meer ontwikkelingen in Sulden op de planning, want er liggen ook plannen voor een nieuwe Hintergratbahn en een nieuwe piste Gran Zebru. De planning is dat de 10-persoons Kanzel gondel in Sulden bij de start van het skiseizoen 2021/2022 klaar is voor gebruik. Voor de andere ontwikkelingen is nog geen concreet tijdspad beschikbaar.

Nieuwe Kanzel gondel vervangt oude tweezitter in Sulden

De oude Kanzel stoeltjeslift uit 1995 deed er ruim 11 minuten over om wintersporters naar de Rifugio Pulpito te brengen op 2350 meter hoogte. Het was een lift waarin je alle tijd had om te genieten van het mooie berglandschap, maar op koude dagen konden het 11 zeer gure minuten zijn. Met de vervanging van de Kanzel stoeltjeslift door een moderne 10-persoonsgondel van Doppelmayr wordt het comfort van de wintersporter enorm verhoogd en sta je twee keer zo snel boven. Meer tijd dus om te genieten van de fijne dalafdaling terug naar het dorp!

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons Kanzel gondellift in Sulden

Bergstation: Rifugio Pulpito Hoogte bergstation: 2350 m
Hoogte dalstation: 1848 m Lengte traject: 1490 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 4:30 min.
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 1800 pers./uur
Aantal cabines: onbekend Plaats: Sulden

Meer ontwikkelingsplannen: de Ortler Ronda

Naast de nieuwe Kanzel gondellift die deze zomer gebouwd wordt, zat het skigebied ook de afgelopen jaren niet stil. Zo werd in 2019 het K2 Langenstein bergrestaurant helemaal verbouwd en uitgebreid en zijn er grootse plannen voor nóg een nieuwe lift en een nieuwe piste gemaakt. Met de bouw van de 80-persoons Hintergratbahn wordt het bergstation van de stoeltjeslift Langenstein verbonden met de Hintergratkopf. Een nieuwe piste, de Gran Zebru, loopt dan vanaf de top terug naar het middenstation, waardoor de skironde Ortler Ronda ontstaat. Aanvankelijk was het plan in 2019 met de bouw van de lift en de piste te beginnen, maar door inspraak van milieuverenigingen is dit tegengehouden en is het nu afwachten wanneer de bouw alsnog van start kan gaan.

53386 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/dad62715cee66dcd3853e9b218c5a7bc80dc9d12d87a3e76.png (2)
© Seilbahnen Sulden

Wintersport in Sulden am Ortler

Het Italiaanse dorp Sulden am Ortler (of Solda in het Italiaans) ligt aan de voet van de 3905 meter hoge Ortler, de hoogste berg van Zuid-Tirol. Het sneeuwzekere skigebied bij het dorp reikt tot een hoogte van 3250 meter en telt zo’n 40 kilometer aan pistes. De kleuren van de pistes zijn redelijk gelijk verdeeld, waardoor elke skiër of snowboarder zich hier prima kan vermaken. Kilometervreters en liefhebbers van het maken van grote tochten zitten hier misschien niet op de juiste plek, maar er zijn genoeg fijne afdalingen die je gerust een aantal keren per dag kunt doen. Tot het skigebied Ortler behoren tevens het gebied van Trafoi met 10 kilometer aan pistes en de gletsjer op de Stilfersjoch, die alleen in de zomer geopend is.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.