Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe Hochzeiger 2.5 vervangt Rotmoosbahn in het Pitztal

53246 - Nieuwe Hochzeiger 2.5 vervangt Rotmoosbahn in het Pitztal (3)

Na 32 jaar trouwe dienst wordt de oude Rotmoosbahn in het skigebied Hochzeiger in het Pitztal dit jaar vervangen door een splinternieuwe achtpersoonsstoelstjeslift: Hochzeiger 2.5. Het plan voor de bouw van de lift is wegens corona iets aangepast en neemt nu twee jaar in beslag. In tegenstelling tot de oorspronkelijk plannen konden wintersporters dit seizoen nog gebruik maken van de Rotmoosbahn en draaide de lift 21 maart jl. haar laatste ronde. Als alles nu verder volgens planning verloopt gaat de nieuwe Hochzeiger 2.5 in de winter van 2021/2022 open.

Rotmoosbahn na 32 jaar vervangen door Hochzeiger 2.5

De Rotmoosbahn is de meest gebruikte lift in het skigebied van Hochzeiger. In de 32 jaar dat de lift dienstdeed bracht hij ruim 25 miljoen wintersporters naar boven en draaide bijna 13 miljard keer rond. Met de komst van de nieuwe Hochzeiger 2.5 gaat niet alleen het comfort voor de wintersporter omhoog, maar sta je in de toekomst ook sneller boven én wordt de capaciteit flink verhoogd. De oude vierpersoonsstoeltjeslift wordt vervangen door een moderne en snelle achtpersoonslift met kap. In 2020 werd al begonnen met de bouw van het bovenste gedeelte van de lift, de tweede helft wordt in 2021 afgemaakt, zodat de lift aankomend winterseizoen in gebruik kan worden genomen.

53246 -  (6)
De oude Rotmoosbahn wordt vernieuwd (Foto: © TVB Pitztal)
De oude Rotmoosbahn wordt vernieuwd (Foto: © TVB Pitztal)

Cijfers & feiten van de nieuwe Hochzeiger 2.5 in Jerzens - Hochzeiger - Pitztal

Bergstation:Hochzeiger Lengte: 1296 m
Hoogte bergstation: 2488 m Hoogteverschil: 501 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 04:50 min
Stoeltjescapaciteit: 8 personen Capaciteit: 3200 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Jerzens

Hochzeiger 2.5 belangrijke lift in het skigebied

De Rotmoosbahn die vervangen wordt door Hochzeiger 2.5 is een van de belangrijkste en meest gebruikte liften in het skigebied. Met de lift bereik je het hoogste punt in het skigebied op 2450 meter en veel verschillende pistes. Niet alleen de Benni Raich Abfahrt, een pittige zwarte afdaling vernoemd naar de plaatselijke skikampioen, maar ook skiroute A bereik je via deze liftverbinding. Daarnaast geeft de lift toegang tot de blauwe 1, de zwarte 4, het snowpark en de funline. Kortom, de nieuwe Hochzeiger 2.5 vervult een belangrijke rol in het skigebied en met de komst van de snelle lift met een hogere capaciteit zullen eventuele wachtrijen tot het verleden behoren of sterk afnemen.

Skigebied Hochzeiger in het Pitztal

Skigebied Hochzeiger ligt aan het begin van het Pitztal vlakbij de plaats Jerzens. Met 40 kilometer pistes in alle kleuren is dit met een recht een perfect familieskigebied. Er zijn brede en gemakkelijke afdalingen voor beginners en kinderen, maar ook pittige zwarte piste zoals de Benni Raich Abfahrt en de zwarte nummer 12 (Zirbenfall), die met een hellingspercentage van 80% tot een van de steilste van Oostenrijk behoort. De rode piste nummer 10 is de zogenaamde ‘Panorama piste’, omdat je er het mooiste uitzicht van het skigebied hebt. Naast normale pistes is er ook een snowpark, een funline en zijn er twee kinderlanden. In Hochzeiger kun je ook snowbiken en toerskiën. Naast Hochzeiger liggen er in het Pitztal nog twee skigebieden: de Pitztaler Gletscher en Rifflsee.

53246 -  (7)
Snowbiken in Hochzeiger met op de achtergrond de oude Rotmoosbahn
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.