Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe Flying Mozart gondel in Wagrain

53201 - Nieuwe Flying Mozart gondel in Wagrain (3)
© Snow Space Salzburg

Het is eindelijk zo ver, Snow Space Salzburg is gestart met de bouw van de nieuwe Flying Mozart gondel in Wagrain. Iedereen die wel eens in dit gebied is geweest kent vast de iconische, oude cabines van deze lift. Maar, hoe iconisch de lift ook mag zijn, na 33 jaar trouwe dienst, 57.500 bedrijfsuren en 33,7 miljoen ritjes werd het toch echt tijd voor wat vernieuwing. De bouw is iets meer dan drie weken geleden gestart en de komende maanden gaat er hard gewerkt worden aan de komst van een ultramoderne 10-persoons gondel. Als alles goed gaat kunnen we de nieuwe Flying Mozart bewonderen in het skiseizoen 2021/2022.

Grote veranderingen in Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg heeft in september 2019 al aangegeven grote veranderingen aan te willen brengen in het gebied. Niet alleen de Flying Mozart moest vernieuwd worden, maar ook zou er een verbinding komen tussen Wagrain en Flachauwinkl-Kleinarl. Officieel was het de bedoeling dat dit alles voor skiseizoen 2020/2021 klaar zou moeten zijn, maar helaas gooide het coronavirus ook hier roet in het eten. De bouw van de nieuwe Panorama Link is uiteindelijk wel gestart in de zomer van 2020 en dat is gelukkig allemaal volgens planning verlopen. De locals hebben de nieuwe verbindingslift dit skiseizoen al kunnen uittesten en we kunnen niet wachten tot ook wij volgend seizoen aan de beurt zijn!

Cijfers & feiten van de nieuwe Flying Mozart in Snow Space Salzburg

Bergstation: Grießenkareck Lengte: 3100 m
Hoogte bergstation: 1877 m Hoogteverschil: 960 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 10:00 min
Gondelcapaciteit: 11 personen Capaciteit: 4000 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Wagrain

Bouw nieuwe Flying Mozart

Ondanks dat de plannen voor de nieuwe Flying Mozart nog niet helemaal uitgevoerd konden worden, werd er wel al een begin gemaakt. Het nieuwe bergstation is sinds het begin van deze winter klaar en ziet er prachtig uit. Dat belooft alvast veel goeds! Ondertussen heeft de oude Flying Mozart zijn laatste ritje gemaakt en is er dus eindelijk gestart met de bouw van de nieuwe 10-persoons gondel.

Belangrijke verbeteringen

De liftcapaciteit van de Flying Mozart wordt met bijna 4000 personen per uur bijna verdubbeld ten opzichte van nu, wat betekent dat je op drukke dagen minder lang in de rij staat. Ook worden de zitjes in de cabines uitgerust met stoelverwarming. Even snel de digitale pistekaart checken? Ook dat kan, er is namelijk gratis wifi! Al deze modernisering is een grote verbetering voor het skigebied en vooral voor de lift zelf. De Flying Mozart is namelijk een van de meest gebruikte liften in het gebied. Extra handig: vanuit het nieuwe middenstation heb je uiteindelijk ook toegang tot de G-Link, de verbindingslift tussen Flachau en Wagrain.

media widget

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.